Hyppää pääsisältöön

korkopolitiikka

 • Miten syvällä Wahlroos on?

  12.11.2012 MOT

  Suomen pankkialan ykkösnimi Björn Wahlroos on tunnustanut, että venäläis-yhdysvaltalainen Ayn Rand vaikuttaa isosti hänen ajatteluunsa. Olisi tärkeätä tietää, miten syvälle ja pitkälle Wahlroos on omaksunut aynrandilaisen maailmankuvan. Atlas Shruggedissa Ayn Rand jakaa kansalaiset "ryöstäjä-pummeihin" ja "tuottajiin". Ideana on, että laiskat ja epämoraaliset ryöstäjä-pummit vaativat itselleen koko ajan enemmän ilman, että he tuottavat mitään.

 • Vuonna 2007 eurokriisi oli vasta epätodennäköinen kauhukuva

  07.11.2012 Elävä arkisto

  "Luotamme kuitenkin pehmeään laskuun."

  Kun euro oli ollut käytössä viisi vuotta, oli aika katsastaa, miten kolmentoista hyvin erilaisen maan rahaliitto toimi. Niin Espanja kuin Italia olivat euron kriisipesäkkeitä, mutta vielä ei suurimittaiseen tuhoon uskottu. Ja jos ongelmia tulisi, Euroopan keskuspankki pesisi niistä kätensä, ennustettiin Seppo Toivosen Ulkolinja-dokumentissa.

 • Espanjan talousihme päättyi syöksykierteeseen

  22.10.2012 Elävä arkisto

  Mikä synnytti asuntokuplan Espanjassa?

  Vuonna 2011 Espanja yritti toipua rakennusboomin romahduksesta. Työttömyys oli Euroopan korkein, kansalaiset pahasti velkaantuneita ja valtionvelka jatkuvassa nousussa. Pankit horjuivat luottotappioiden vuoksi. Ja Espanjan kaatuminen tietäisi koko yhteisvaluutta euron loppua. Tähän oli johtanut holtiton tuhlaus.

 • Mallivaltio Irlannista tuli roskapankkimaa

  19.10.2012 Elävä arkisto

  Irlanti kaatui kiinteistökuplaan ja pankkien ahneuteen.

  EU:n menestystarinana pidetty Irlanti kaatui kiinteistökuplaan ja pankkien ahneuteen. Keväällä 2012 ihmeteltiin, onko maalla edessä selviytyminen vai Kreikan tie?

 • Pesäpuu hukassa

  15.07.2011 Elävä arkisto

  Asuntopolitiikan ja päättäjien jähmeys sekä vastuun toisaalle siirtäminen puhuttivat helsinkiläisiä vuonna 1985. Helsingissä arveltiin olevan 7000 asunnotonta ja jopa 11000 tyhjillään olevaa asuntoa. Naapurikunnissa asiat olivat huomattavasti paremmin.

 • Laman kuva: Lottovoittajan loppu

  16.04.2009 Elävä arkisto

  Tosi asiaa suomalaisen talousihmeen noususta ja syöksyksystä

  Tosi asiaa suomalaisen talousihmeen nousuhuumasta ja syöksykierteestä. Kuka voitti, kuka hävisi, kuka pelasi väärin?

 • Krugman ja Amerikan lamat

  11.03.2009 Elävä arkisto

  Nobelisti Paul Krugman kertoo finanssikriisin syistä.

  Nobelisti Paul Krugman kertoo finanssikriisin syyt, taustat ja seuraukset Timo-Erkki Heinon toimittamassa dokumentissa 2009. Laaja haastattelu on katsottavissa kokonaisuudessaan vain Elävässä arkistossa.