Hyppää pääsisältöön

sijaishuolto

 • “Rakkaudessa ei ole mitään biologista” - Neljän huostaanotetun tytön tarina

  29.10.2018 Dokumentit

  Neljä huostaanotettua tyttöä, joista tuli siskot toisilleen.

  Johanna ja Heidi otetaan huostaan muutaman päivän ikäisinä. Lindalla on syntyessään vakavia vaurioita äidin alkoholinkäytön seurauksena, ja hän viettää ensimmäiset kuukautensa sairaalassa. Teresa huostaanotetaan kiireisesti kahdeksan viikon ikäisenä. Neljällä tytöllä on kaikilla eri biologiset vanhemmat, mutta he ovat kasvaneet siskoina samassa sijaiskodissa Paraisilla.

 • Inhimillinen tekijä: Paras kaveri – lastenkodin johtajan kiltti koira

  03.03.2017 Elämä

  Miksi lastensuojelu ei aina suojele lasta?

  Missä lastensuojelu meni vikaan, jos lapsen ainoa turva oli lastenkodin johtajan kiltti koira? Vieraina opiskelija Eija-Eerika Hiironen, poliisi, kokemusasiantuntija Sami Isoniemi ja historiantutkija Pirjo Markkola.

 • Kurttila mahdollistaisi pysyvän huostaanoton

  28.04.2016 MOT

  Vanhemmilla sellaisenaan ei oikeutta lapseen

  Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila vaatii lapsen pysyvän huostaanoton pikaista mahdollistamista. Se lopettaisi lapsen pompottelun sijaishuollon ja biologisten vanhempien välillä, sanoo Kurttila MOT:n haastattelussa. MOT kertoi kolmesta tapauksesta ohjelmassa ”Kodeistaan revityt lapset”.

 • Kuttulan kadotetut lapset: käsikirjoitus

  24.03.2014 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Björkman: Kuttula-kohu toi pelon lastensuojeluun

  20.03.2014 MOT

  Kuttulan ympärillä vellonut mediakohu toi pelon lastensuojelukenttään, sanoo ensimmäisen tv-haastattelunsa viiteentoista vuoteen antanut perhekodin pitäjä Kari Björkman.

 • Sijaisperheeseen pääsy elvyttää orpolasten aivoja

  24.07.2012 Tiede

  Laitoshoidossa kasvaneilla lapsilla on aivoissa vähemmän harmaata ja valkeaa ainetta kuin kotioloissa kasvaneilla lapsilla. Aivojen valkea aine voi kuitenkin elpyä normaalille tasolle sijaishoitoon päässeillä.

 • Lapsen tie

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Ohjelmassa kerrotaan lapsista, jotka eivät ongelmiensa takia voi asua kotona. Avuksi tulevat Pelastakaa Lapset ry:n kasvatuskodit.