Hyppää pääsisältöön

olkapääkipu

 • Kipeä olkapää kuntoon! Akuutin omalääkäri Risto Laitila opastaa kipujen jäljille

  14.12.2015 Akuutti

  Risto Laitila neuvoo olkapääkipuisia.

  Akuutin omalääkäri Risto Laitila näyttää erilaisia testejä, joilla voi itse tai kaverin kanssa tutkia, mistä olkapään kipu aiheutuu. Samalla Laitila antaa vinkkejä omatoimiseen kipeytyneen olkapään kuntouttamiseen. Katso video

 • Akuutissa maanantaina: Migreeni kuriin botuliinipistoksella?

  11.12.2015 Akuutti

  Akuutin tulevan läheyksen aiheet

  Akuutin tulevan läheyksen aiheet

 • Omalääkäri vastaa

  09.11.2015 Akuutti

  Akuutin omalääkärin vastaukset.

  Omalääkäri Risto Laitilan ja toimittaja Mikko Penttilän käsittelyssä ovat tällä kertaa alhainen verensokeri, lonksuva olkapää sekä naisten hiustenlähtö. Miehet esittelevät myös katsojavinkin vyötärölihavuuden testaamiseen.

 • Olkapää kuntoon ilman leikkausta?

  19.01.2015 Akuutti

  Kuntoutus on tärkein hoitomuoto olkapäävammassa?

  Tampereen yliopistollisessa sairaalassa on meneillään merkittävä tutkimus, jossa selvitetään kannattaako ikääntyneiden olkaluun yläosan murtumaa leikata vai hoitaa kuntouttamalla. Tulokset eivät ole vielä valmiita, mutta jo nyt näyttää siltä, että kuntoutus on tärkein hoitomuoto.

 • Akuutissa maanantaina: Pelaamisesta apu aivovammapotilaille?

  16.01.2015 Akuutti

  Liiallinen pelaaminen voi olla haitallista, mutta aivovamma- ja mielenterveyskuntoutuksessa viihdepeleistä odotetaan uusia apuvälineitä kuntoutukseen. Turun yliopistossa on käynnissä monitieteellinen tutkimushanke, jossa selvitetään, miten viihdepelejä voitaisiin hyödyntää hoitomuotona. Aikaisempien tutkimusten perusteella tiedetään, että koukuttavalla pelikokemuksella voi olla positiivisia vaikutuksia aivoissa. Nyt tavoitteena on kehittää tietyntyyppisten vammojen kuntoutukseen soveltuva peli, joka miellyttää pelaajia ja kannustaa jatkamaan.

 • Omalääkäri vastaa

  12.11.2014 Akuutti

  Sopivatko melatoniini ja kirkasvalohoito yhteen? Paljonko öljyjä pitäisi nauttia vuorokaudessa? Olkapää vaivaa ja verenpainelääkitys askarruttaa. Risto Laitilalla on jälleen mielenkiintoisia katsojakysymyksiä ratkottavanaan.

 • Akuutti keskiviikkona: Voiko sydänkohtauksen ennustaa?

  10.11.2014 Akuutti

  Sepelvaltimotauti on todellinen kansantauti, johon lääkkeitä syö jo lähes 200 000 suomalaista. Sepelvaltimoiden seinämiin kertyy plakkia, mikä rasituksessa oireilee rintakipuna tai ylävartalon säteilykipuna. Joillakin potilailla sepelvaltimotauti pysyy hyvin kurissa, kun taas toisilla se johtaa sydäninfarktiin ja jopa äkkikuolemaan. Sepelvaltimotautipotilailta mitattu kolesteroli ei oikeastaan kerro laisinkaan, saako potilas infarktin vai pysyykö tauti hallinnassa koko loppuelämän. Tampereelta johdetuissa tutkimuksissa onkin löydetty huomattava määrä sellaisia rasvoja, jotka voivat ennustaa entistä tarkemmin sepelvaltimotaudin etenemistä. Uusien testien avulla korkean riskin potilaat voidaan tunnistaa jo varsin hyvin, ennen kuin infarkti pääsee yllättämään.

 • Turhat leikkaukset

  26.02.2014 Akuutti

  Polvi- ja olkapääleikkauksia tehdään turhaan.

  Polvi- ja olkapääleikkauksia tehdään turhaan.