Hyppää pääsisältöön

herkkyys

 • Itkua, itsevarmuutta ja suoria sanoja – kuinka kolme aivan erilaista kandia selviytyvät ensimmäisestä kesästään eläinlääkäreinä?

  12.04.2019 Kandit

  Kia, Karoliina ja Sari ovat Kandien uudet päähenkilöt.

  – Kyl mä varmaan sitten jossain vaiheessa itken muutamia kertoja kesällä, sanoo eläinlääkärikandi Kia Moisander ja kuvailee itseään herkäksi ihmiseksi. Kandien uusi kausi tuo ruutuihin myös itsevarmuutta uhkuvan Karoliina Rissasen ja pohjalaisen suorasuun Sari Mäkelän. Jaksot tulevat Yle Areenaan 29.4.2019 ja Yle TV1:ssä 8-osainen sarja alkaa 1.5. kello 20.

 • Epileptikko voi kokea uskonnollisen näyn

  12.11.2014 Elävä arkisto

  Osa epileptikoista näkee uskonnollisia ilmestyksiä kohtaustensa aikana. Muutamat ovat jopa kieltäytyneet leikkauksesta, jotteivat tärkeäksi koetut näyt katoaisi. Prisma Studion jakso, vuodelta 2004, pureutuu epilepsiaa sairastavien uskonnollisiin kokemuksiin sekä ilmiötä tutkivaan neuroteologiaan.

 • Erityisherkkyys on ominaisuus, ei sairaus

  12.11.2014 Akuutti

  Erityisherkät ihmiset aistivat asioita tavallista herkemmin. Tämä on seurasta siitä, että erityisherkkien ihmisten hermojärjestelmä reagoi voimakkaammin kuin muilla. Ominaisuus on synnynnäinen ja se ilmenee joka viidennellä suomalaisella. Erityisherkkiä on yhtä paljon naisissa ja miehissä, mutta moni joutuu peittelemään herkkyyttään. Pirkkalalainen Merja Korpua on aina tiennyt olevansa erilainen kuin muut. Vasta aikuisiällä hän sai tietää olevansa erityisherkkä.

 • Ensi-iltahumussa Miina Maasola toivoi säilyttävänsä lapsen herkkyyden

  10.02.2014 Elävä arkisto

  Näyttelijä Miina Maasola valmistautui tammikuussa 2013 Vuonna 85 -elokuvan ensi-iltaan. Samaan aikaan elokuvateattereissa pyöri romanttinen komedia Rakkauden rasvaprosentti, jossa Maasolalla oli pääosa. Lapsiperheen arki piti jalat maassa julkisuuden pyörteissä, kertoi Maasola radiohaastattelussa. Tulevaisuudessa hän toivoi itsekin säilyttävänsä lapsen uteliaisuuden ja herkkyyden.

 • Olentomainen Susanna Majuri

  19.07.2011 Elävä arkisto

  Susanna Majurin valokuvissa luonto on harmaa, kivinen ja koruton, mutta mekot kirpeän kirkkaita. Taiteilijalle itselleen kaikki kuvien naiset ovat ensisijaisesti tyttöjä.

 • Voiko tulevaisuutta ennustaa?

  25.08.2010 Elävä arkisto

  Kolme tunnettua suomalaista ennustajaa antoivat arvionsa, miten Keke Rosbergille kävisi Nürburgringin osakilpailussa.

 • Kansakunnan perillinen Helena Saarikoski

  26.11.2009 Elävä arkisto

  Mirja Pyykön haastateltavana Pentti Saarikosken tytär

  Herkkyys on vaikea laji. Surumielisyys ja alkoholi liittyivät Pentti Saarikosken elämään samoin kuin nerous, leikkisyys ja rajojen rikkominen. Helena Saarikoski kertoo isästään Mirja Pyykön Kansakunnan perilliset -ohjelmassa.

 • Pölönen teki filmin nuoruusidolistaan Baddingista

  16.11.2006 Elävä arkisto

  Elokuva ei pyrkinyt toisintamaan todellisia tapahtumia.

  Markku Pölönen teki nuoruutensa idolista elokuvan, joka ei pyrkinyt toisintamaan todellisia tapahtumia vaan yritti pikemminkin päästä päähenkilönsä nahkoihin.