Hyppää pääsisältöön

matkaviestimet

 • Edustaja Rahusen rimpuilu NMT-verkossa

  18.11.2013 Elävä arkisto

  Kun yhteyttä ei saa, linjat rätisevät ja puhelinlasku nousee 30 000 markkaan vuodessa, voi alkaa miettiä uudelleen radiopuhelimen hyödyllisyyttä. Jyväskyläläinen edustaja oli 1980-luvulla odottanut toimivaa radiopuhelinverkkoa kuuden vuoden ajan.

 • Ilmaiset pelit ovat kännykkäpelaamisen uusi rahasampo

  04.11.2012 Kuningaskuluttaja

  Ilmaisuudesta on tullut mobiilipelien rahasampo. Suomalaisen peliteollisuuden kiintotähdeksi on noussut Supercell, jonka Clash of Clans komeilee ladatuimpien pelien listoilla. Yhtiön toimitusjohtajan mukaan ilmaisissa peleissä voittaa niin yhtiö kuin pelaajakin.

 • Kännykkä – vieläkö sillä soitetaan puheluita?

  20.09.2012 Kuningaskuluttaja

  Matkapuhelimia käytetään vielä puhumiseen, mutta mobiilidatayhteys on jo yli puolessa kaikista liittymistä.

 • Applen karismaattinen visionääri Steve Jobs

  06.10.2011 Elävä arkisto

  Applen perustaja Steve Jobs ajoi uudistuksia visionäärin vimmalla ja vahvalla karismallaan. Kun omapäinen Jobs savustettiin välillä Applesta ulos, hän osti animaatioyritys Pixarin. Palattuaan Appleen Jobs teki yhteistyötä Microsoftin kanssa. Mutta markkinat mullisti Applen lanseeraama uusi matkapuhelin.

 • Maailman ensimmäinen GSM-puhelu

  22.02.2008 Elävä arkisto

  Harri Holkeri soitti Kaarina Suoniolle heinäkuussa 1991.

  Maailman ensimmäisen GSM-puhelun soitti Suomen Pankin johtaja Harri Holkeri Nokian Radiolinjalle toimittamassa verkossa heinäkuussa 1991. Tänä päivänä maailman 2,5 miljardista matkapuhelimen käyttäjästä suurin osa käyttää GSM-tekniikkaa.