Hyppää pääsisältöön

omatunto

 • Liikkumattomuus ahdistaa suomalaisia – Lähes 70 prosenttia kokee huonoa omaatuntoa

  19.02.2018 Akuutti

  Liikkumattomuus saa valtaosan omantunnon kolkuttamaan

  Liikunnan merkitys ymmärretään, mutta tietouden mukana näyttää lisääntyvän myös tuska. Valtaosa suomalaisista kokee huonoa omaatuntoa siitä, ettei ehdi liikkua niin paljoa kuin pitäisi. Vain kolmasosa ei koe huonoa omaatuntoa liikkumattomuudestaan lainkaan.

 • Kotikatsomo: Kätilö – sota-aikaan sijoittuva rakkaustarina

  25.11.2017 Yle TV1

  Antti J. Jokisen elokuva rakkaudesta Lapin sodan aikana.

  Antti J. Jokisen elokuva kertoo suomalaisnaisen ja saksalaisen SS-upseeriin rakkaudesta. Pääosissa Krista Kosonen ja Lauri Tilkanen.

 • Kielikorva kuulosteli alati muuttuvaa suomea

  17.01.2014 Elävä arkisto

  Radion Kielikorva-ohjelma opasti kansalaisia suomen kielen saloihin vuodesta 1969 lähtien. Ohjelmissa ruodittiin kielivirheitä, poliitiikkojen ja toimittajien kieltä, muotisanoja ja fraaseja. Tämän artikkelin yhteyteen on julkaistu Ylen arkistoissa säilyneet Kielikorvat ohjelman kolmelta ensimmäiseltä vuodelta 1969—1971.

 • Lastenpsykiatri Janna Rantala: Maksamme velkaa

  29.11.2013 Näkökulmat

  Kuinka paljon vanhemman kannattaa uhrautua lapsensa eteen? Entä omien vanhempiensa? Ja kuinka ruuhkavuosien kaksinkertaisesta hoivataakasta selviää järjissään?

 • Ostitko hyvän omatunnon tykkäämällä Facebookissa?

  26.04.2013 Elämä

  Laran tarina ja 875 grammaa keräävät tykkäyksiä. Mutta mitä Facebookissa tykkääminen oikeasti tarkoittaa? Tykkäämmekö aidosti - vai haluammeko vain näyttää hyviltä tai empaattisilta toistemme silmissä?

 • Liikunnanvihaaja haluaa ehkä liikkua

  11.04.2013 Terveys

  En harrasta urheilua. En pidä hikisestä juoksemisesta tai pallon perässä säntäämisestä. Minun ei ole tarvinnut urheilla, ainakaan painon vuoksi. Miksi sitten hävettää kertoa ihmisille, että en harrasta liikuntaa?

 • Mikä mahtuu ja mikä ei mahdu pahvilaatikkoon, ja miten

  23.10.2012 Näkökulmat

  "...Mutta jotkut toiset vain tupakoivat ja hohhailevat, makaavat sohvalla purkkaa jauhaen ja välillä nenäänsä kaivaen, ja korjaavat sitten toisten crowd sourcing -työn tulokset, kuten se nainen joka käy teitä melkein vastapäätä olevassa talossa yläkerran parvekkeella tupakalla ja mulkoilee teitä sieltä kuin kiviperkele Notre Damen katolla..."

 • Arvid Järnefelt, Suomen suurin tolstoilainen

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Arvid Järnefelt oli kirjailija Leo Tolstoin ystävä ja oppilas, jonka ihanteita olivat pasifismi, omantunnon seuraaminen ja itsensä elättäminen omalla työllä.