Hyppää pääsisältöön

maahanmuutto

 • Seinäjoen arabikevät Ylellä Docventures-esityksenä 28.5.

  06.05.2019 Yleisradio

  Dokumentista on keskusteltu kevään aikana julkisuudessa.

  Seinäjoen arabikevät käsittelee maahanmuuttoon liittyviä kysymyksiä, ja dokumentista on keskusteltu kevään aikana julkisuudessa.

 • Näin maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten riitoja ratkotaan!

  04.05.2016 Kulttuuricocktail

  Näin maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten riitoja ratkotaan

  Naapuruussovittelija Miriam Attias uskoo enää yhteen asiaan tässä maailmassa: ihmisten väliseen vuoropuheluun. Hänellä on unelma, että jokaiseen suomalaiseen kaupunkiin saadaan oma naapuruussovittelija.

 • Tuomo Puumala: Tulevaisuuden merkit ovat hyvät

  04.04.2016 Kulttuurin välikysymys

  Osuus sosiaali- ja terveystyön budjetista kulttuuriin.

  ”Haaveeni on, että pieni osuus sosiaali- ja terveystyön budjetista voitaisiin varata kulttuuriin. Ruotsissa tätä on jonkun verran tutkittu hyvin tuloksin”, sanoo Tuomo Puumala (kesk.), joka on hyvin tyytyväinen hallituksen kulttuuripolitiikkaan, etenkin raja-aitoja rikkoviin kärkihankkeisiin. #kulttuurinvälikysymys kysyy, mitä tapahtuu todella Suomessa vuonna 2016. Hanke huipentuu Yle Teemalla 14. huhtikuuta suoraan lähetykseen, jossa taiteilijat ja poliitikot kohtaavat keskusteluissa. Yksi keskustelijoista on Tuomo Puumala.

 • Maa sekaisin pakolaisista: käsikirjoitus

  16.03.2016 MOT

  Maa sekaisin pakolaisista -ohjelman käsikirjoitus

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus

 • Maksaako Migri liikaa?

  15.03.2016 MOT

  Voiko Migrin muuttuviin kustannustietoihin luottaa?

  Maahanmuuttovirasto eli Migri julkaisi helmikuun lehdistötilaisuudessaan mielenkiintoisen listan vastaanottokeskusten yksikköhinnoista. Se antoi vauhtia spekulaatioille, joiden mukaan Migri maksaa keskuksia pyörittäville tahoille reilusti yli markkinahintojen.

 • "Ei kaikki ole rasisteja, he vain pelkäävät" - dokumentti Kirkkonummen vastaanottokeskuksesta

  15.01.2016 Dokumentit

  Ennakkokatselussa Dokumenttiprojekti: Muukalaisia kylässä

  Dokumenttiprojektin elokuva Muukalaisia kylässä seuraa mitä tapahtui kun turvapaikanhakijat saapuivat Kirkkonummelle. "Dokumentissa näytettiin juuri niitä vaikeita asioita, joista on kuitenkin hyvä puhua", arvioi näkemäänsä kyläkauppias Johan Holmström. Dokumenttiprojekti: Muukalaisia kylässä nähdään TV1:ssä maanantaina 18.1. klo 21.30, uusinta lauantaina 23.1. klo 12.35. Katsottavissa myös Yle Areenassa 29.2. asti.

 • Koululaisten vitsikirjassa naurettiin Afrikan nälänhädälle ja juutalaisten kansanmurhalle

  21.12.2015 Elävä arkisto

  Kilon poliisi -huumorikirja sisälsi rasistisia vitsejä

  "Monipuolinen ja monimuotoinen kokoelma tämän vuosikymmenen koululaishuumoria", kuvailee Ajankohtainen kakkonen Kilon poliisi ja muita koululaisjuttuja -kirjaa vuonna 1987.

 • Kun ei ole varaa omaan perheeseen

  02.12.2015 MOT

  Matala palkka johtaa kielteiseen perheeyhditämispäätökseen.

  Fajardo muutti Suomeen työn perässä - siivoojaksi, mutta hänen perheensä on yhä Filippiineillä. He ovat juuri saaneet kielteisen päätöksen perheenyhdistämisestä. Syy on hänen liian matala palkkansa.

 • Sami Yaffa - Koko ajan liikkeessä

  22.10.2015 Musiikki

  Sami Yaffa: basisti, mediapersoona, isä ja maailmanmatkaaja.

  Kun Hanoi Rocks hajosi vuonna 1985 oli yhtyeen basisti Sami Yaffa vain 21-vuotias. Bändin mukana maailmalla kohkaaminen loppui traagisesti ja yhtäkkiä nuori mies oli kotona pienen lapsen isänä. Pysähdyksen jälkeen bändeissä soittaminen ja maailman kiertäminen kuitenkin jatkui ja nykyisin Yaffa on paitsi tunnustettu rockmuusikko myös palkittu mediapersoona.

 • Juutinrauman silta ylitti uhkakuvat ja valmistui sittenkin

  02.10.2015 Elävä arkisto

  Juutinrauman siltahanke aloitettiin ja peruttiin useasti

  Tanskan ja Ruotsin välisen Juutinrauman ylittävän sillan rakentamishanke peruttiin useita kertoja 1990-luvun aikana. Siltatöiden aloittamista jarrutettiin mm. epäselvien ympäristövaikutusten vuoksi. Visioinnissa ja vastustuksessa oli suomalaisillakin sormensa pelissä. Valmistuttuaan Juutinrauman silta sujuvoitti työ- ja matkailuliikennettä sekä kuljetuksia, mutta muodostui myös Tanskan ja Ruotsin ulkomaalaispolitiikan vedenjakajaksi.

 • Maahanmuutosta Ylen journalistinen erityisprojekti

  08.09.2015 Yleisradio

  Turvapaikanhakijoista teemapäivä Ylellä 10.9.

  Turvapaikanhakijat laajasti esillä teemapäivänä 10.9.

 • Maahanmuuttoraivo johtuu häpeästä

  21.08.2015 Kulttuuri

  Muutoksen aiheuttama avuttomuus raivostuttaa suomalaisia

  Suomalainen ei hallitse muuttuvaa maailmaa, ja se saa hänet tuntemaan itsensä huonoksi. Osaamattomuus myös hävettää, mikä synnyttää raivoa. Se kohdistuu maahanmuuttajiin, jotka antavat kasvot uudelle maailmalle.

 • Kalevi Sorsa monikulttuurisuuden ja pakolaisten puolella 1989

  27.07.2015 Elävä arkisto

  Sorsan viimeinen puhe ulkoministerinä pakolaisseminaarissa.

  Suomalaiset suhtautuivat vuonna 1989 entistä myönteisemmin pakolaisiin. Ulkoministeri Kalevi Sorsan mielestä vastaanotettavien pakolaisten määrää voitiin kuitenkin edelleen kasvattaa. Puhe pakolaisseminaarissa jäi Sorsan viimeiseksi viralliseksi ulkoministerinä.

 • Opettajat järjestivät valmistavan opetuksen Zaidille

  12.05.2015 Abitreenit

  Kotouttamiskoulutusta jo lukiossa

  Lukioon valmistavaa (LUVA) koulutusta ei ollut tarjolla vielä silloin, kun irakilainen Zaid Batty tuli Suomeen. Se olisi ollut hänelle juuri sopivaa koulutusta. Sen sijaan neuvokkaat opettajat järjestivät Zaidille räätälöityä opetusta. Nuori mies oppi muutamassa vuodessa suomen kielen ja kirjoitti tänä keväänä ylioppilaaksi.

 • "Ainahan niitä somaleita kuolee"

  18.02.2009 Blogit

  Tein 90-luvun alussa tv-ohjelmaa ympärileikkauksesta. Oppaana minulla oli nuori somalinainen Fardowsa. Hän  ei voinut sietää somalimiehiä. Fardowsa oli näitä ensimmäisen muuttoaallon somaleja. Hänen miehensä oli tapettu, niin myös molemmat vanhemmat. Fardowsa pääsi pakenemaan poikansa kanssa ulkomaille ja lopulta Suomeen.