Hyppää pääsisältöön

hautajaiset

 • Syöpä vei lyhyessä ajassa sekä perheen äidin että isän - Sisarukset päättivät selviytyä yhdessä

  16.02.2019 SuomiLOVE

  Vanhempien menettäminen yhdisti sisaruksia entisestään.

  Mari, Marko, Mikko ja Janne menettivät molemmat vanhempansa vuodessa. Sisarusten välinen rakkaus ja yhteinen tahto selviytyä menetyksestä kantoivat läpi rankkojen aikojen.

 • "Kääriydyin äitini takkiin” – suremiseen ei ole olemassa sääntöjä

  05.10.2018 Kulttuuricocktail

  Surua ei voi suorittaa.

  Surua ei voi suorittaa. Silti meille tuputetaan ajatusta selviytymisestä ja eteenpäin menemisestä. Surun kanssa voi myös oppia elämään. KulttuuriCocktailin vieraina kävivät surusta sairastunut taiteilija ja kirjailija Meiju Niskala sekä surua tutkinut surukouluttaja Mari Pulkkinen. Miksi sureva on niin vaikea kohdata?

 • "Siitä olisi ollut suuresti apua, että minua olisi tyttösenä pidetty sylissä ja selitetty, että äiti kuolee”

  03.10.2018 Flinkkilä & Tastula

  Flinkkilä & Tastulan yleisön lähettämä tarina.

  Hannelen äiti kuoli, kun hän oli 3-vuotias. Äidin kuolemasta ei puhuttu hänelle, vaikka olisi ollut tärkeää kertoa lapselle mistä on kysymys. Pieni Hannele suri, vaikka hän ei ymmärtänyt vielä kuoleman merkitystä. Hän aisti läheisistä ikävän. Hän olisi tarvinnut lohdutusta kuten muutkin surevat omaiset.

 • Tutkija Saijaleena Rantanen: "Punaisten hautajaisissa soi Kansainvälinen"

  29.03.2018 Klassinen

  Sisällissodan aikana syntyi aika vähän musiikkia.

  Sisällissodan aikana lauluja syntyi vähän. Taistelun tuoksinnassa niiden sepittämiselle ei ollut aikaa. Musiikkia käytettiin hengen kohottamiseen ja myös viihtymiseen lukuisten iltamien yhteydessä, joita etenkin sodan alkuvaiheessa vielä kaupungeissa järjestettiin. Sodan edetessä tunnelma muuttui, kertoo tutkija Saijaleena Rantanen. Valkoisilla ja punaisilla oli omat hengenkohotuskappaleensa, mutta musiikki oli osaltaan myös yhteistä.

 • Flinkkilä & Tastula: Astrid ja Stina – syöpäkaverit, joita elämä yhdistää

  26.02.2018 Flinkkilä & Tastula

  Syöpäkaverit tekevät musiikkia ja elävät täysillä.

  Anne Flinkkilän vieraina ovat musiikkia tekevät syöpäkaverit Astrid Swan ja Stina Koistinen.

 • Juho Kusti Paasikiven hautajaiset

  23.05.2017 Elävä arkisto

  Paasikivi haudattiin Hietaniemeen joulukuussa 1956

  Joulukuun 14:ntenä vuonna 1956 kuolleen tasavallan seitsemännen presidentin Juho Kusti Paasikiven hautajaiset pidettiin joulunaatonaattona pakkassäässä. Pidetty presidentti oli luovuttanut tehtävänsä eteenpäin Urho Kaleva Kekkoselle vain yhdeksän kuukautta ennen kuolemaansa.

 • Risto Rytin hautajaiset

  22.05.2017 Elävä arkisto

  Ryti siunattin Helsingin tuomiokirkossa marraskuussa 1956

  Tasavallan viidennen presidentin Risto Rytin (1889–1956) hautajaisista muodostui harras kansallinen surujuhla. Sen myötä suomalaiset saivat tilaisuuden osoittaa kunnioitustaan monen mielestä aiheetta sotasyyllisyystuomion kärsineelle Rytille.

 • Kolumni: Tilasin Suomen kuolinmusiikkipalvelulta biisin hautajaisiini ja se pani ajattelemaan sitä mikä elämässä on oikeasti tärkeää

  10.04.2017 Puoli seitsemän

  Kuoleman ajattelu antaa elämälle horisontin.

  Harva meistä suunnittelee omia hautajaisiaan. Suomen kuolinmusiikkipalvelulta voit tilata tuleviin hautajaisiisi biisin, joka kertoo juuri sinun elämästäsi.

 • Esko Valtaojan kosmiset muistosanat

  11.03.2017 Tiede

  Esko Valtaojan kosmiset muistosanat

  Mitä jos hautajaisissa puhuisikin kosmologi?

 • Kuoliko pappa sukupuuttoon? MHL-vanhemmat uskaltavat puhua lasten kanssa kuolemasta

  14.11.2016 Marja Hintikka Live

  Lapsille kerrotaan kuolemasta vaikka se olisi hankalaa.

  Mitä meille tapahtuu kun kuolemme? MHL:n kysely osoittaa, että isolle joukolle vanhempia kuolema on luonnollinen asia, josta kerrotaan lapsille omien uskomusten mukaisesti.

 • Pietarsaaren hautausmaalta loppuu tila

  05.10.2016 Yle Uutiset

  Kaupungin keskustassa, asuinalueen puristuksessa sijaitsevan alueen laajentamisen suunnittelu on jo aloitettu seurakunnassa.

 • Jos synnyit 1970-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

  01.08.2016 Sinun tarinasi

  1970-lukulaisen silmin Yle ja Suomi saattaa näyttää tältä.

  Jos olet syntynyt 1970-luvulla, katselit kenties pienenä Hyrrää ja Noppaa sekä ihastuit ihan uuteen lastenohjelmaan Pikku Kakkoseen. Presidentin synonyymi oli Kekkonen, koulussa katsottiin Koulu-tv:tä ja koulun jälkeen Kasmasiinia. Nuoruutesi identiteetin rakentuessa maa kynti lamassa, radiokanava oli Radiomafia ja vitsit Kummelista. Kotikatua ehdit katsoa ainakin jonkin jakson 17 vuoden ajalta. Suomi hyppi sohvilla, kun Leijonat voitti jääkiekon MM-kultaa 1995, Lordi Euroviisut 2006, ja kun poika palasi kotiin saunomaan 2011.

 • Lapuan patruunatehtaan räjähdys jätti jälkeensä surun

  12.04.2016 Elävä arkisto

  Lapualla Suomen rauhanajan tuhoisin räjähdysonnettomuus 1976

  Lapuan patruunatehtaalla tapahtui huhtikuussa 1976 Suomen rauhanajan tuhoisin räjähdysonnettomuus. 40 ihmistä sai surmansa ja kymmeniä loukkaantui voimakkaassa räjähdyksessä, jonka syytä ei saatu koskaan varmuudella selville. Uhreista valtaosa oli perheellisiä naisia, yli kuusikymmentä lasta menetti toisen vanhempansa, lapsia jäi myös orvoksi. Tapahtuma järkytti suomalaisia, ja hautajaisiin osallistui tuhansia ihmisiä. Surunvalittelunsa kävi esittämässä myös presidentti Urho Kekkonen. .

 • Jakso 8 - Elämän ja kuoleman kysymys

  08.04.2016 Kadonnut

  Elämä jatkuu, vaikka kadonnutta ei löydy.

  Jakso 8 Mitä tapahtuu, jos kadonnutta henkilöä ei koskaan löydetä? Milloin ja millä tavoin läheiset voivat jatkaa elämäänsä? Leena kohtaa naisen, joka eli kymmenen vuotta vainajan puolisona. Jakso on podcastin kahdeksas ja toistaiseksi viimeinen osa.

 • Eläimet saattavat kuoleman maahan

  15.01.2016 Kulttuuri

  Tuonpuoleinen ja eläimet ovat liittyneet vahvasti toisiinsa

  Eläimet saattavat kuoleman maahan

 • Pakanajuhlissa ammennetaan kalevalaisuudesta ja luodaan uusia perinteitä

  16.12.2015 Elävä arkisto

  Kirkkoon kuulumattomillakin on omat tärkeät traditionsa

  Elämänmuutoksiin liittyvät traditiot eivät kuulu vain uskonnollisten yhteisöjen jäsenille. Ohjelmassa Pohjatähden alla: Pakanat juhlivat (2003) esiteltiin viisi tunnustuksetonta tapaa juhlia elämän tärkeitä käännekohtia.

 • Kuinka kohdata sureva ihminen?

  18.11.2015 Puoli seitsemän

  Älä mokaa näin! +3 neuvoa surevan kohtaamiseen.

  Läheisensä menettäneen ihmisen kohtaaminen on monelle vaikeaa. Kuinka tilanteessa ei tule toimia, ja millaiset neuvot surututkija antaa surevan kohtaamiseen?

 • Näkökulma: Haluan hautajaiset, joista minut tunnistaa

  09.10.2015 Kuningaskuluttaja

  Liisa Vihmanen ei kaipaa omaa nurmineliötä - edes kuoltuaan.

  Itse tehdyt hautajaiset ovat nouseva trendi, jossa kyse ei ole säästämisestä, vaan halusta saattaa oma rakas mahdollisimman pitkälle itse.

 • Saako kuoleman hinnasta puhua?

  08.10.2015 Kuningaskuluttaja

  Hintatietoja piilotellaan hienotunteisuuden nimissä.

  Hautauksen hintalappua kysyvä saattaa kuulla olevansa pihi tai epäkunnioittava. Hintojen vertailu puolestaan vaatisi jalkatyötä toimistoihin, joiden verkkosivuilta hintoja ei useinkaan löydy. Mainonta ja hinnoittelu repivät hautausalan yrittäjien välejä, mutta viranomaisen kanta peruskysymykseen on selvä: Tuotteiden ja palvelujen hintojen pitää olla esillä sekä kivijalkaliikkeissä että verkkosivuilla.

 • Väinö Tannerin hautajaiset

  12.09.2014 Elävä arkisto

  Tohtori Väinö Tanner haudattiin huhtikuussa 1966.

  Tohtori Väinö Tanner kuoli 85-vuotiaana huhtikuun 19. päivänä vuonna 1966. Lyhytfilmissä näemme otteita Helsingin Vanhassa kirkossa pidetystä siunaustilaisuudesta ja Tannerin viimeisestä matkasta kohti Hietaniemen hautausmaata koleana ja pilvisenä huhtikuun päivänä.

Sivut