Hyppää pääsisältöön

tragediat

 • Maailma liekeissä – vaikuttava brittisarja ihmiskohtaloista maailmansodan keskellä

  06.03.2020 Yle TV1

  Rakkaus, toivo ja tragedia kietovat yhteen ihmiskohtaloita.

  Brittiläisessä draamasarjassa rakkaus, toivo ja tragedia kietovat yhteen ihmiskohtaloita.

 • Shakespearen Hamlet on klassikko, joka kertoo myös meidän ajastamme – osallistu Lukupiiriin!

  13.02.2020 Kulttuuri

  Osallistu keskusteluun tai soita studioon la 15.2. klo 19!

  Osallistu keskusteluun tai soita studioon la 15.2. klo 19!

 • Musiikkidokumentti Suurkaupungin kasvot on traaginen tarina

  02.12.2019 Klassinen

  Dokumentti neljästä suomalaisesta modernistisäveltäjästä

  Suurkaupungin kasvot on kaksiosainen musiikkidokumentti, joka kertoo neljästä suomalaisesta modernistisäveltäjästä. Se seuraa heidän elämäntarinoitaan ja musiikkiaan aikana, joka mullisti klassisen musiikin estetiikan vallankumouksellisella tavalla. Vahvasti visuaalinen ja muodoltaan ennakkoluuloton dokumenttisarja esitetään Yle Teemalla Suomalaisen musiikin päivänä 8. joulukuuta.

 • Kaivo on tosipohjainen tarina äidistä, joka uupuneena hukuttaa lapsensa

  25.01.2018 Yle Teema

  Elokuva uupuneesta äidistä, joka hukuttaa kolme lastaan.

  Tositarinaan pohjautuvassa elokuvassa näyttäytyy suomalainen rikos lohduttomimmillaan: masentunut, uupunut ja psyykkisesti järkkynyt äiti hukuttaa kolme pientä lastaan maatilan kaivoon.

 • Asfalttilampaat – nuorta rakkautta ja mielenterveysongelmia pikkukaupungissa

  08.07.2016 Yle Teema

  Nuorten herkkä rakkaus turmeltuu ahtaassa ilmapiirissä.

  Eero Melasniemi ja Kirsti Wallasvaara ovat pikkukaupungin nuoret rakastavaiset, joiden onnea varjostaa ympäröivä ahdasmielisyys. Tunnusmusiikkina kuullaan Kaj Chydeniuksen klassikko Sinua, sinua rakastan.

 • Olive Kitteridge, Tony Soprano, Don Draper ja kuolema televisiosarjoissa

  25.05.2016 Kulttuuri

  Sopranos, Mad Men, Olive Kitteridge ja kuolema

  Televisiosarjat tuottavat paljon vainajia. Game of Thronesin viiden kauden aikana on saatettu yli 700 henkilöhahmoa ajasta ikuisuuteen, jopa The Wire ylitti sadan vainajan saldon. Mutta enemmän kuin määrä, tässäkin painaa laatu. Kun Olive Kitteridge sarjan alussa kävelee metsään revolverin kanssa, kun Tony Soprano ensimmäisen kerran murhaa ihmisen, kun Don Draper ja kumppanit irrottavat hirttäytyneen kollegan kiikusta, tiedämme, että kuolemalle on kirjoitettu merkityksellinen rooli. Mitä eroa sitten on sillä, kuoleeko elokuvassa, minisarjassa vai kausisarjassa?

 • Värikästä barokkiorkestrointia

  20.05.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Philadelphian barokkiorkesteri Tempesta di mare on julkaissut kaksi albumia ranskalaisen oopperan ja baletin tanssinumeroita ja välisoittoja. Vuosi sitten ilmestyi levyllinen Aurinkokuninkaan ajoilta Lullyn, Marais’n ja Rebelin musiikkia. Nyt sarja jatkuu Molièren viimeisellä produktiolla, komediabaletilla Luulosairas Marc-Antoine Charpentierin musiikkiin sekä Aurinkokuninkaan ajan jälkeisillä baleteilla Jean-Marie Leclairilta ja Jean-Philippe Rameaulta.

 • Me hiljaisuuden, numeroiden, hämärän, valon ja appelsiininmakuisten ja muiden yksinäisten ajatusten lapset

  01.05.2015 Näkökulmat

  Me, jotka emme pitkästy yksin, mutta ihmisten keskellä kyllä

  Me jotka lohdutumme ajatuksesta keittää teetä, tai kahvit, tai mieli- tahi muistikuvasta, että liiteri on täynnä puuta, ja me joista on hyvä tunne omistaa vankat tikapuut ja ainakin yksi jakoavain joka on oleellisesti pidempi kuin oma kyynärvarsi, sekä akkukaapelit, joiden kytkemistä oikein emme ikinä muistaisi lunttaamatta, vaikka muistimme on joissakin asioissa ääretön, valonnopea ja überpedantti.

 • Kummeli: Tonnin seteli

  17.04.2015 Elävä arkisto

  Meemisuosikiksikin noussut sketsi vuodelta 2000.

  Sketsin kahvilanpitäjää näyttelevän Heikki Silvennoisen pokerinaama on myöhemmin lähtenyt elämään omaa elämäänsä internet-meeminä.

 • Hamlet 1970

  08.11.2013 Elävä arkisto

  Parikymppisten suomalaisten teatterintekijöiden televisiosovitus tiivisti William Shakespearen klassikkonäytelmän reiluun puoleentoista tuntiin. Filosofian, rakkauden ja vihan teemoista rakentui jännitysnäytelmä.

 • Kotkan Ruusun legenda elää

  08.08.2012 Elävä arkisto

  "Ken lähtee seurakseni tanssimaan..."

  Kappale "Kotkan Ruusu" kertoo kotkalaisesta prostituoidusta, joka odottaa satamassa ottajaansa. Laulun kerrotaan pohjautuvan Rosalia Mäkiseen, joka piti Kotkassa parturiliikettä 1940–1960-luvulla.

 • Vuoden 2011 hallitusväännöt, kriisit, tragediat ja huikea ilmaveivi

  29.12.2011 Elävä arkisto

  "Tuli iso jytky." Politiikan vuosi 2011 yllätti kaikki. Perussuomalaiset vyöryivät eduskuntaan, hallitusta rakennettiin kuukausia ja eurooppalainen velkakriisi räjähti käsiin. Japanin tsunami ja Norjassa Utøyan saaren tapahtumat mykistivät ihmiset. Mutta oli mukana muutakin. Ainakin ilmaveivi ja juhlat torilla.

 • Topi Sorsakoski - tanssilavojen tähti

  16.08.2011 Elävä arkisto

  Sorsakoski teki mittavan uran suomalaisen musiikin parissa.

  Topi Sorsakoski esiintyy Agentsin kanssa Kangasniemen Syvälahden tanssilavalla vuonna 1987. Tanssikulttuurin kohtalo saa Sorsakosken surulliseksi.

 • Vihapuhe nousi verkosta otsikoihin

  03.08.2011 Elävä arkisto

  Norjan joukkosurmat herättivät keskustelua internetyhteisöistä ja verkkokirjoittelun rajoista.

 • Keskustelua Norjan tragediasta

  27.07.2011 Elävä arkisto

  Norjan terrori-iskua seuranneina päivinä Suomessa käsiteltiin tapahtumaa niin terapeutin kuin poliisinkin voimin. Uutisissa ohjeistettiin myös asian käsittelyyn lasten kanssa.

 • Hiljentymistä Norjan tragedian äärellä

  25.07.2011 Elävä arkisto

  Norjassa hiljennyttiin muistamaan pommi-iskun ja joukkosurman uhreja, kun traagisista tapahtumista oli kulunut kaksi päivää. Suomessa sadat ihmiset osallistuivat kynttilätilaisuuteen.

 • Norjan joukkosurmassa ja räjähdyksessä yli 70 uhria

  25.07.2011 Elävä arkisto

  Pohjoismaiden toistaiseksi vakavin terroriteko tapahtui 22. heinäkuuta 2011 Norjassa Utøyan saarella, kun poliisiksi naamioitunut mies ampui 69 työväenpuolueen kesäleirillä ollutta nuorta. Vain muutama tunti aiemmin Oslon keskustassa oli räjähtänyt kahdeksan ihmistä surmannut pommi.

 • Vallisaaren räjähdysonnettomuus 1937

  20.01.2011 Elävä arkisto

  Yleisradion ilmeisesti ensimmäinen uutisselostus syntyi, kun Helsingin Vallisaaressa tapahtui tuhoisa ammusvaraston räjähdys. Toimittaja Reino Hirviseppä riensi ääniauton kyydissä Eteläsatamaan.

 • Tieto John Lennonin murhasta nousi maailman ykkösuutiseksi

  03.08.2010 Elävä arkisto

  Erkki Toivasen raportti Lennonin murhasta

  Vuoden 1980 joulukuun kahdeksannen jälkeen ei maailma enää ollut entisellään. John Lennon oli kuollut luoteihin, jotka oli ampunut hänen oma faninsa.

 • Eppu Normaali: Murheellisten laulujen maa

  17.06.2010 Elävä arkisto

  Kappaleesta tuli suurhitti vastoin yhtyeen omia odotuksia.

  Murheellisten laulujen maasta tuli suurhitti vastoin odotuksia: Eppu Normaalin alkuperäisenä tarkoituksena oli irvailla suomalaisten synkkää iskelmämakua.

Sivut