Hyppää pääsisältöön

limakalvot

 • Liukuvoide kuuluu jokaisen makuuhuoneeseen – näin teet sitä itse!

  29.09.2017 Puoli seitsemän

  Liukuvoidetta on helppo valmistaa itse.

  Liukuvoiteella tulisi olla arjessa yhtä olennainen rooli kuin hammastahnalla. Toimiva liukuvoide valmistuu helposti myös kotikeittiössä!

 • Horoskooppi koleerisille ja muille. Ja/tai paljon muuta. Eikä siinä vielä kaikki!

  02.11.2016 Näkökulmat

  Hippokrateellisia horoskooppimietteitä Kajolta.Pitkä! (Sori)

  ..Jos Joensuun yliopiston tutkijat ennustaisivat, että mikrobiologisista ja kännykkäsäteilyllisistä syistä länsirannikkomme asukaat muuttuisivat hohtavan vihreiksi uudenvuodenaattona kahden vuoden perästä, tieto saisi luultavasti palsta- ja kaistatilaa ja odotuksentäyteisen paikan ihmisten sydämissä...

 • Kuivat silmät, kuiva suu – Sjögrenin oireyhtymä vai joku muu?

  11.01.2016 Akuutti

  Limakalvojen kuivuus voi viitata Sjögrenin oireyhtymään

  Silmät kuivuvat, kirvelevät, punoittavat. Silmätipoista ei tunnu olevan apua. Suu kuivuu, sylkeä ei erity. Hampaat ja ikenet kärsivät. Mistä on kysymys, jos oireet eivät ole esimerkiksi allergian, kuivattavien lääkkeiden tai vaihdevuosien hormonimuutosten aiheuttamia?

 • Rään syömisellä ei pitkälle pötkitä

  04.11.2015 Tiede

  Kahvimukillinen räkää valuu kurkusta alas vuorokaudessa.

  Nielemme terveenä päivänämme räkää ja limaa kahvimukillisen verran vuorokaudessa. Mikä merkitys tällaisella oman kehon tuotteiden kierrätyksellä on ihmiselle?

 • Omalääkärin vastaukset

  08.01.2008 Akuutti

  Aiheina mm. ohuet limakalvot ja fasettinivelkysta

  OHUET LIMAKALVOT "Minulta puuttuvat pinta-solut alapään limakalvoilta, eli minulla on ohuet limakalvot. Voiko tämä jotenkin vaikeuttaa raskaaksi tulemista tai raskautta? Käytän Vagifem-nimistä lääkettä, pitääkö sitä käyttää loppuelämä vai korjaantuuko vika muutamalla käyttökerralla?"