Hyppää pääsisältöön

mielikuvaharjoittelu

 • Hypnoosista on löytynyt tehokas hoito ärtyvän suolen oireyhtymään – Auttanut potilaita, joilla lääkkeet ja ruokavaliomuutokset on jo kokeiltu

  17.03.2020 Akuutti

  Hannu Lauerma: kokemukset hypnoosihoidosta ovat lupaavia.

  Ärtyvän suolen oireyhtymä (IBS) on arkinen ja yleinen kiusa. Monelle tulee yllätyksenä, että sen hoidossa voidaan käyttää apuna hypnoosia. Ylilääkäri Hannu Lauerman mukaan kokemukset hypnoosin käytöstä ärtyvän suolen hoidossa ovat lupaavia. Menetelmästä on löytynyt apu sellaisille potilaille, joiden vaivaa on ensin heikoin tuloksin yritetty hoitaa lääkkeillä tai ruokavaliomuutoksilla.

 • Näin luot historiallisen roolipelin Twitteriin

  27.01.2017 Oppiminen

  Itse luodut Twitter-hahmot herättävät historian henkiin.

  Mikäpä olisi tehokkaampi tapa opiskella kuin roolipelaaminen. Useissa kouluissa on käytetty mikroviestipalvelu Twitteriä elämykselliseen historian opiskeluun. Twitterissä on mahdollista luoda omia historiallisia hahmoja ja sijoittaa ne eri aikakausille keskustelemaan keskenään. Iitin lukion opettaja Matti Rantosen kokemusten mukaan Twitter motivoi historian opiskeluun.

 • Stressinhallintaa päiväkodissa

  15.02.2016 Akuutti

  Pilottihankkeessa päiväkotilapset oppivat stressinhallintaa

  Pilottihankkeessa päiväkotilapset oppivat stressinhallintaa

 • Mielenhallintaa pääsykokeisiin

  26.02.2015 Abitreenit

  Mielenhallintaa pääsykokeisiin

  Mentaalivalmennus on otettu huomioon huippu-urheilussa, mutta samaa menetelmää voi soveltaa myös jännittäviin pääsykokeisiin ja ylioppilaskirjoituksiin. Yksi tärkeimmistä asioista on tunteiden ohjaaminen onnistumisen hetkeen.

 • Haaveita ja hiekkateitä

  21.09.2014 Summeri

  Sanotaan, että enkelit kuiskaavat käveleville. Enkeleistä en tiedä, mutta ratsastusteillä minulle hymisevät pienet Pegasokset.

 • Näillä opiskelutekniikoilla pärjäät kirjoituksissa

  08.08.2013 Abitreenit

  Erityisopettajien vinkit parempaan oppimiseen.

  Lukion erityisopettajat Tuomo Loukomies ja Sinikka Willberg vastasivat abien kysymyksiin opiskelutekniikoista, keskittymisestä ja mielenhallinnasta. Lue asiantuntijoiden vastaukset ja poimi itsellesi sopivimmat keinot kirjoituksiin.

 • Polkupyörällä Andalusiassa: lähtökuopissa

  16.06.2012 Blogit

  Viimeinen viikko on kulunut flunssasta toipumiseen ja lähestyvän lähdön ihmettelyyn. Pakkaamisstressi ei ole vaivannut, vaikka tavarat ovat vielä aivan levällään.