Hyppää pääsisältöön

postinjakelu

 • Postâ poođij Njellimân tovle tuše ohtii mánuppaajeest

  16.02.2017 Ellee arkkâdâh

  Njellim Matti maainâst tovláin aaigijn Njellimist.

  Njellim Matti, Matti Saijets, muštâl jieijâs suuvâ aassâmkiedi historjást já muuštâš, maht ovdâmerkkân poostâ jođettem lii muttum suu eellim ääigi. Ella Sarre sahhiittâlâi Njellim Maati ive 1982.

 • Posti teki historiallisen uudistuksen ja muutti päiväpostin paikoin iltapostiksi – huomasiko kukaan?

  17.05.2016 Yle Uutiset

  Päiväpostin jakelussa ajettiin läpi yksi Postin historian suurimmista uudistuksista ilman sen suurempaa meteliä. Ylen lukijoiden lähettämän lähes 4 000 postintuloajan perusteella muutoksella on kuitenkin ollut iso merkitys varsinkin maaseudulla. Katso kartalta, milloin posti tulee todellisuudessa perille eri puolilla maata.

 • Yli vaarojen ja vainioiden käy postin tie

  25.02.2015 Elävä arkisto

  Lyhytelokuva vuodelta 1960.

  Postin tulo on odotettu ja tärkeä tapahtuma, mutta millainen on se laitos, joka palvelee meitä ja tuo kauan kaivatun kirjeen vastaanottajalleen? Fennada-Filmi Juniorin valmistama lyhytelokuva vuodelta 1960 on katsaus tuon ajan monipuoliseen Postilaitoksen palvelutoimintaan.

 • Kenen vastuulla on kun aikakauslehti jää tulematta?

  05.11.2014 Kuningaskuluttaja

  Innokkaalla aikakauslehtien tilaajalla oli ongelma. Lehdet eivät aina tulleet perille. Postissa sanottiin, että asia ei ole heidän vastuullaan ja eräästä lehtitalosta sanottiin, että lehden pitää jäädä tulematta kolme kertaa ennen kuin asiaan puututtaisiin.

 • Postin toimintaa idän ja lännen välillä Ahvenanmaalla

  24.09.2014 Elävä arkisto

  Maakunnan tunnetuimpien nähtävyyksien maisemissa.

  Fennada-Filmin lyhytelokuvassa vuodelta 1973 tutustumme Posti- ja lennätinlaitoksen monivaiheiseen toimintaan ja historiaan Ahvenanmaalla. Filmissä kuljetaan myös postiauton mukana maakunnan tunnetuimpien nähtävyyksien maisemissa.

 • "Posti kulkee, olipa osoitteena Turenki tai Tiibet"

  17.12.2013 Elävä arkisto

  Taival taittui tarvittaessa vaikka soutaen

  Filmimiehen valmistama katsaus esittelee, miten tehokkaasti suomalainen postilaitos toimi tuikitavallisena arkipäivänä vuonna 1955. Pitkien välimatkojen maassa postin taival taittui tarvittaessa vaikka soutaen.

 • Postiautolla Uudellamaalla

  10.12.2013 Elävä arkisto

  Carl-Erik Creutz selostaa.

  Poutapilvet täyttävät taivaan ja musiikkivalinta on oikea, kun keltakylkinen postiauto kiitää läpi kesäisen Uudenmaan vuonna 1968 valmistuneessa lyhytfilmissä. Carl-Erik Creutz selostaa.

 • Pohjanmaata postiauton ikkunasta 1970-luvulla

  02.05.2013 Elävä arkisto

  Pohjanmaa tulvineen, jokineen, järvineen ja merenrantoineen.

  Postiauton ikkunasta näyttäytyy keväinen ja kesäinen Pohjanmaa tulvineen, jokineen, järvineen ja merenrantoineen. Posti- ja lennätinlaitoksen matkassa tutustutaan Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan pitäjiin ja postitoimintaan 1970-luvun alussa.

 • Julmahuvi: Vuoden lehdenjakaja

  14.01.2008 Elävä arkisto

  Studio Julmahuvin ensimmäisessä jaksossa kehotettiin katsojia osallistumaan äärettömän mielenkiintoiseen äänestykseen vuoden lehdenjakajasta.