Hyppää pääsisältöön

itseopiskelu

 • Saimaan amattiopistossa vähennetään opettajia – "Ilman muuta sillä on laatuvaikutuksia"

  20.12.2017 Yle Uutiset

  Säästöt ja yt-neuvottelut johtavat siihen, että oppilaille tarjotaan vähemmän opiskelua opettajan kanssa.

 • "Uhkaa lähiöiden poikien mahdollisuuksia" – 3 syytä, miksi amiksen leikkaukset ovat nyt iso asia

  15.03.2017 Yle Uutiset

  Oppositio esittää tänään välikysymyksen ammatilliseen koulutukseen tehtyjen leikkausten seurauksista.

 • Futisjunioreilla tekoäly testikäytössä – virtuaalivalmentaja tsemppaa ja opastaa harjoittelussa

  04.11.2016 Yle Uutiset

  Älypuhelimessa toimivan jalkapallosovelluksen sisältö syntyi tekoälylle syötetyn oppimateriaalin perusteella. Sovelluksen taustalla oleva porilaisyritys pyrkii kehittämään tekoälystä itseopiskelun perusvälinettä kaikille aloille.

 • Ekonomi ja sotilas päätyi puimurin rattiin: "Tuli  kaunis maanviljelijän tytär, joka vei jalat alta"

  08.08.2016 Yle Uutiset

  Mikkeliläisestä kaupunkilaispojasta Sampo Järnefeltistä ei pitänyt tulla maanviljelijää. Rakkaus maanviljelijän tyttäreen muutti kuitenkin hänen elämänsä suunnan. Ennen peltotöitä kokeiltua tulivat muun muassa toimistotyöt ja sotilaan hommat.

 • Jakso 04: Opettele koodaamaan (tai tanhuamaan)

  04.04.2016 Oppiminen

  10 PRINT VIKASIETOTILA IS BEST 20 GOTO 10 RUN

  10 PRINT VIKASIETOTILA IS BEST 20 GOTO 10 RUN

 • Alright? Alright!

  15.12.2015 Oppiminen

  Englannin kurssi keskitason opiskelijoille ja kertaukseen.

  Tervetuloa opiskelemaan englannin kieltä ja kulttuuria hymyssä suin! Alright? Alright! -kurssilla kerrataan ja opiskellaan englannin perusteita, mutta tässä alemman keskitason englanninopiskelijoille tarkoitetussa materiaalissa riittää haasteita pidemmällekin ehtineille itseopiskelijoille. Kielitaidon tavoitetaso sarjalle on B1.1.

 • Japanin alkeiskurssi

  15.12.2015 Oppiminen

  Tutustu kurssin avulla japanin kielen perusteisiin.

  Tämä kurssi tutustuttaa japanin kielen perusteisiin, joiden avulla on hyvä jatkaa opiskelua pidemmällekin. Kurssi sopii itseopiskeluun, mutta sen videoista ja harjoituksista on iloa myös opintoryhmissä. Kurssi alkaa aivan alkeista, ja siinä käytetään japanilaisten kirjainmerkkien rinnalla latinalaisia aakkosia.

 • Aaronin Pianokoulu on aikansa elänyt: "Musiikillinen keksiminen puuttuu"

  11.06.2015 Yle Uutiset

  "Pilviä päin, keinumme näin"... Jo muutamalla sanalla alkaa monella soida melodia päässä. Joko Michael Aaronin pianokoulua on soitettu itse, tai sen harjoitteita on saatu kuulla riittävästi.

 • Koko lukio verkkokursseina

  04.05.2015 Abitreenit

  Jenna suorittaa koko aikuislukion oppimäärän verkossa.

  Jenna on 21-vuotias Akaassa asuva lukiolainen, joka suorittaa koko aikuislukion oppimäärän verkkokursseina. Hän opiskelee kotona omassa aikataulussaan. Valkolakin hän aikoo painaa päähänsä jouluna 2015. Opiskelun ohessa Jenna toivoo myös tulevansa raskaaksi.

 • Yhä harvempi valmistuu tavoiteajassa Lapin yliopistossa

  11.03.2015 Yle Uutiset

  Tavoiteajassa valmistuneiden osuus suoritetuista maisterintutkinnoista on laskenut kymmenen prosenttiyksikköä neljän viime vuoden aikana. Poliitikot vaativat opiskelijoita valmistumaan nopeasti ja samalla opintotukiaikoja lyhennetään. Miten kiire vaikuttaa yliopistolla?

 • Pakolaisille opetetaan uusin keinoin suomea: "Tämä on banaani"

  02.09.2014 Yle Uutiset

  Suomeen saapuu vuosittain satoja pakolaisia, jotka eivät osaa lukea ja kirjoittaa. Tilanne on kinkkinen. Miten voi oppia kokonaan uuden kielen, kun ei osaa edes kirjaimia? Ongelma on ratkaistu Kouvolassa.

 • Teaching cuts force pupils home from school

  25.08.2014 Yle News

  A headteacher in southern Finland has criticised his local education authority for temporary teacher layoffs which have forced the high school to send its students home for a week and a half.

 • Mestaripelimanni Urho Myllymäen osa oli kerjurin osa

  26.02.2014 Elävä arkisto

  Kansanmuusikon henkilökuva vuodelta 1972.

  Mestaripelimannin henkilökuvassa vuodelta 1972 seurataan Myllymäkeä eri esiintymistilanteissa aina naapuritorpan kahvipöydästä Helsingin Finlandia-talon estradille. Toisin kuin korkeakulttuurin edustajilla, oli kansanmuusikoiden arki karua. Apurahoista ei edes uneksittu ja päivätyönään sähköasentajana työskentelevän Myllymäen arki kului tuulessa ja viimassa.

 • Lukusuunnitelma helpottaa valmistautumisessa

  22.08.2013 Abitreenit

  Lukusuunnitelma helpottaa valmistautumisessa

  Lukuloman hyödyntämisessä auttaa hyvin tehty lukusuunnitelma. Hyvän suunnitelman tunnistaa siitä, että pänttäys ja vapaa-aika ovat tasapainossa.

 • Fysiikan mp3-kurssi

  25.06.2013 Oppiminen

  Fysiikan perusteet audiokurssina.

  Lataa itsellesi mp3-kurssi, jonka voit ottaa mukaan vaikka lenkille tai työ- tai koulumatkalle. Toki voit opiskella myös tietokoneen äärellä.

 • Autokoulu päivitettiin tämän päivän tarpeisiin

  13.02.2013 Yle Uutiset

  Meri-Lapissa asiakkailta on tullut vielä varsin vähän palautetta ajokorttiuudistuksen mukana tuomasta hinnankorotuksesta.

 • Maahanmuuttajilla on oikeus ja velvollisuus opetella suomea

  08.02.2013 Yle Uutiset

  Ylen nettisivuilla käydään monipuolista keskustelua maahanmuuttajien kielikoulutuksesta. Monilla paikkakunnilla kielikurssit ovat ruuhkautuneet ja maahanmuuttajat joutuvat odottelemaan kielen opettelun alkamista. Keskustelijoiden mielestä suomen oppiminen on ensimmäinen edellytys yhteiskuntaan kotoutumisessa.

 • Luottamus nettioppineisiin sairaanhoitajiin horjuu

  07.02.2013 Yle Uutiset

  Opettajien lomautukset kirvoittivat keskustelua lukijoiden keskuudessa. Huolta aiheuttavat muun muassa sairaanhoitajat, jotka ovat tehneet opintojaan netin kautta. Nettikeskustelijat kyseenalaistivat nettioppineiden ammattiosaamisen.

 • Autokouluihin tulvii kysymyksiä ajokorttiuudistuksesta

  21.01.2013 Yle Uutiset

  Saako ajokortilla ajaa mopoa, jos ei ole mopokorttia? Millä kortilla saa kuljettaa peräkärryä? Milloin ajokorttini menee umpeen? Autokouluissa on jouduttu selvittämään uusia sääntöjä.

 • Radiokaupunki Lahti on nimensä veroinen

  16.11.2012 Yle Uutiset

  Lahtea on vuosien varrella kutsuttu vaikka miksi, mutta Lahti on oikeasti radiokaupunki. Lahdessa on radiomastojen lisäksi yksi Suomen suurimmista radioamatöörikerhoista ja uusia harrastajia, myös nuoria, tulee jatkuvasti.

Sivut