Hyppää pääsisältöön

oppimistyylit

 • Keskity lukiessa yhteen asiaan kerrallaan

  11.10.2017 Abitreenit

  Erityisopettajien opiskelu- ja muistamisvinkkejä.

  Opiskelutekniikka, joka on työläs ja vie paljon aikaa, ei ole hyvä tekniikka, sanovat erityisopettajat Arja Kuisma ja Anne Hällfors. Poimi tästä heidän vinkkinsä luku-urakkaan ja muistamistekniikoihin.

 • Poimi vinkit tehokkaaseen kielten opiskeluun

  11.10.2017 Abitreenit

  Kieliä voi opiskella muutenkin kuin sanastoa pänttäämällä.

  Kieliä voi opiskella muutenkin kuin sanastoa pänttäämällä. Oletko kokeillut sanamuistipeliä tai aliaksen pelaamista englanniksi? Tai mitä jos viestittelisit kaverin kanssa espanjaksi? Katso täältä vinkit tehokkaampaan ja helpompaan kielten opiskeluun!

 • Eri aistit apuna oppimisessa

  26.02.2016 Oppiminen

  Aistit apuna oppimisessa

  Oppiessamme käytämme kaikkia aisteja. Joissain tilanteissa joku aisti saattaa nousta tärkeämpään asemaan kuin muut aistit. Jotkut asiat muistaa parhaiten näkemällä, kuulo taas on tärkeässä roolissa esim. kielen oppimisessa ja musiikissa. On myös asioita, jotka oppii parhaiten tekemällä tai tuntemalla.

 • Minun oppimistarinani

  26.02.2016 Oppiminen

  Vaikeudet on tehty voitettaviksi.

  Vaikeudet on tehty voitettaviksi. Fysioterapeutti Jari Holopainen, kouluavustaja Leena Pirskanen ja luontovalvoja Matti Hyhkö kertovat oman tarinansa.

 • Tutkin ja kokeilen

  26.02.2016 Oppiminen

  Oppiminen on uusien asioiden ja taitojen omaksumista.

  Oppiminen on uusien asioiden ja taitojen omaksumista. Oppimistyyli on se tapa, jolla kukin tietoa mieluiten käsittelee ja hankkii.Oppijoina olemme jatkuvassa muutoksessa. Muutos voi näkyä toiminnassa, ajattelussa, tunteissa tai vaikkapa siinä, mitä ja miten ihminen havaitsee maailmaa. Muutokset voivat syntyä joko tietoisen opiskelun myötä tai huomaamattomasti. Useimmiten oppiminen perustuu aiemmin opitulle. Miksi et kokeilisi ja tutkisi itsellesi uusia oppimisen tapoja?

 • Muistin tukemiseksi on monia kikkoja

  26.02.2016 Oppiminen

  Suurin osa meistä oppii useilla eri tyyleillä.

  Suurin osa meistä oppii useilla eri tyyleillä - jopa eri tyyleillä eri aikoina elämässämme. Tarkkaavaisuuteni kohdistuu eri asioihin. Hahmotan ympäristöäni ja muistan opittua eri tavoin. Olemme kaikki erilaisia oppijoina.

 • Oppimiseen on paljon apuvälineitä

  26.02.2016 Oppiminen

  Oppiminen vaatii joskus tavallista enemmän työtä.

  Oppiminen saattaa vaatia tavallista enemmän työtä, mutta vaivannäkö kannattaa. Oppimisen helpottamiseksi on kehitetty oivaltavia apuvälineitä. Eikä kannata unohtaa myöskään vanhoja kikkoja: esimerkiksi taskupeiliä voi käyttää apuvälineenä ääntämisen harjoittelussa.

 • Oletko sinäkin vetkuttelija?

  26.02.2016 Oppiminen

  Vetkutteluko vaikeaa? Ehei!

  Vetkutteluko vaikeaa? Ehei! Tarvitaan juttu, joka pitäisi tehdä. Sitten vain homman hoitamisen sijaan aloitetaan puolen tusinaa epäoleellista sijaistoimintaa, joiden parissa kuluu se aika, joka jutun tekemiseen oli varattu.

 • Väärinkäsitys: Jokaisella on oma oppimistyylinsä

  16.07.2015 Tiede

  Väärinkäsitys: Jokaisella on oma oppimistyylinsä

  Väärinkäsitys: Jokaisella on oma oppimistyylinsä

 • Millainen on parempi oppimisympäristö, Verstas Arkkitehdit?

  22.05.2015 Kulttuuri

  Työ alla tulevaisuuden kouluja ja huippukampus

  Miten uudet koulurakennukset muuttavat oppimista? Verstas Arkkitehdeilla on kolmen koulujättiläisen verran tuoretta kokemusta. He pääsevät kehittämään myös entisestä omasta oppimisympäristöstään Otaniemestä kansainvälisen huippuyliopiston kampusta.

 • Tue muistiasi

  12.03.2015 Abitreenit

  Asioiden kytkeminen toisiinsa tehostaa muistamista.

  Tiedätkö oman tapasi oppia ja valmistautua tenttiin? Erilaiset muistitekniikat ja muistivihjeet helpottavat oppimisen tehostamista. Asioiden kytkeminen toisiinsa auttaa opeteltavan sisällön palauttamista mieleen.

 • Luotsin ohjaamana

  21.08.2014 Oppiminen
 • Pekka ja ehdoton kesä

  02.08.2011 Elävä arkisto

  Ehdot matematiikasta oli se viimeinen asia, minkä Pekka kesälomansa riesaksi halusi. Maalla olisi mielenkiintoisempaakin tekemistä, kuten vaikkapa kummallisten ufovalojen silmällä pitäminen.