Hyppää pääsisältöön

ryhmäkäyttäytyminen

 • Katri Saarikiven kolumni: Ongelmanratkaisu politiikassa tyssää jengimentaliteettiin

  10.05.2019 Yle Uutiset

  Pitäisikö monimutkaista tiedonkäsittelyä ja ongelmanratkaisua edellyttävät kysymykset suojata politisoitumiselta, pohtii aivotutkija Katri Saarikivi.

 • Testaa, miten hyvin sovit kulttuuripiireihin

  19.12.2016 Kulttuuricocktail

  Testaa, miten pärjäät kulttuuripiireissä.

  Haluaisitko pärjätä paremmin taidetta käsittelevissä keskusteluissa? Miten omasta mielestäsi sovit kulttuuripiireihin? KulttuuriCocktail teki yhteistyössä Suomen parhaimpien asiantuntijoiden kanssa testin, jossa voit tutkia soveltuvuuttasi niin sanottuun taideskeneen.

 • Ammattiin valmistuva Jonathan opiskeli pelaamista eli e-urheilua – "Normiurheilijat ei urheiluksi laske"

  03.06.2016 Yle Uutiset

  Tuskinpa takavuosina kukaan uskalsi kuvitellakaan, että koulussa voisi opiskella pelaamista. Ruotsinkielisessä ammattiopistossa Prakticumissa se on ollut mahdollista. – Kaikki ei ole hurraata meille huutaneet vaan on syytetty ties mistä, kertoo nuoria valmentanut urheilukoordinaattori Björn Nylund.

 • Järki ja tunteet talouselämässä

  29.04.2016 Tiede

  Neurotaloustiede tutkii taloudellista päätöksentekoa

  Neurotaloustiede tutkii taloudellista päätöksentekoa

 • Kova kohtelu näkyy nuorissa turvapaikanhakijoissa – matka Euroopan halki jättää jälkensä

  21.01.2016 Yle Uutiset

  Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden joukossa on paljon yksin tulleita alaikäisiä. Lahden Hennalan vastaanottokeskuksen johtajan mukaan nuorten matkalla kokema kova kohtelu näkyy turvapaikanhakijoissa. Nuoret ovat muun muassa kehittäneet kimppapuolustusjärjestelmän.

 • Hämmästy maailmasta: Nauraminen sitoo meidät yhteen

  17.03.2015 Tiede

  Yhdessä nauraminen luo siltoja välillemme - näin käy jopa huomaamattamme. Naurattaminen saa meidät paljastamaan henkilökohtaisiakin asioita.

 • Tutkimus: Torakallakin on persoonallisuus – video

  10.03.2015 Yle Uutiset

  Belgialaistutkijat ovat löytäneet torakoilta erilaisia persoonallisuustyyppejä. Tutkijoiden mukaan löytö saattaa selittää, miksi torakat selviytyvät niin hyvin eri tilanteissa ja ympäristöissä. Tuloksia voi tutkijoiden mukaan soveltaa myös muihin eläinlajeihin, joilla on samanlainen ryhmärakenne kuin torakoilla, myös ihmisiin.

 • Pohjois-Koreassa surffailu netissä on vain haave

  23.12.2014 Yle Uutiset

  Internet on harvojen herkkua suljetussa maassa. Netin korvikkeena on viranomaisten valvoma Pohjois-Korean sisäinen verkko, sekin vain pienen ryhmän käytössä.

 • Sanna Ukkola: He jotka kävelivät ohitse

  17.02.2014 Yle Uutiset

  Jopa 18 ohikulkijaa käveli maassa makaavan, tajuttoman pikkutytön ohitse täysin välinpitämättöminä. Miksi ohikulkijat eivät auta hädässä olevaa?

 • Epämuodikasta katsottiin vähän hitaasti

  14.05.2012 Elävä arkisto

  Miksi pitää saada uudet farkut, vaikka vanhat ovat vielä ihan kestävät, äimistellään vuonna 1980 tehdyssä ohjelmassa. Muodista ja muodin orjuudesta tentataan kriittisesti vaatekauppiaita, tamperelaisia rokkareita ja muita nuoria.

 • Religion Drives Home Schooling in Finland

  22.12.2010 Yle News

  An increasing number of parents in Finland are choosing to home school their children. However experts fear that studying at home may isolate kids from their peers. Parents opting for in-home education often do so to get more religion into their children’s lives.

 • Linnutkin osaavat suunnitella tulevaisuutta

  08.07.2010 Yle Uutiset

  Bristolin yliopiston tutkimuksen mukaan linnut voivat pystyä ennakoimaan tulevaisuutta, kertoo The Independent. Tutkimuksessa vihersäihkyjä-lintujen huomattiin tiivistävän yhteisöään, jos odotettavissa oli yhteenottoja muiden lintuparvien kanssa.

 • Nuoret ottavat vastuuta tekemisistään Parolassa

  02.07.2010 Yle Uutiset

  Kymmenkunta nuorta aikoo sovitella aiempaa häiriköintiään ja Hattulan kunnan työntekijöille aiheuttamaansa lisätyötä Kanta-Hämeen sovittelutoimiston avulla. Asiaa sovitellaan Hattulan kunnan kanssa loppukesän aikana.

 • Koviksia, juntteja ja traktoriporukkaa

  12.03.2010 Elävä arkisto

  70-luvun jengi-nuorien mielestä junteilla oli pitkä tukka ja leveät lahkeet eikä hajuakaan maailman menosta. Jengit itse pyörivät samoilla, tutuilla kulmilla ja kaikki muut kuin oman kulmakunnan kasvatit olivat vaarassa saada turpaansa. Ohjelmassa tavataan nuorisoa Savosta ja Stadista.

 • Naantalin Rymättylässä liikkuu raatelijakoiria?

  08.06.2009 Yle Uutiset

  Naantalin Rymättylästä löytyi pahoin raadeltu täysikasvuinen lammas. Raatelujälkiä arvioinut riistapäällikkö pitää melko varmana, että rymättyläläisellä lammaslaitumella oli vieraillut kahden tai useamman koiran lauma.

 • Johtajien elkeillä on juuret miljoonien vuosien taakse

  04.10.2008 Yle Uutiset

  Johtajien tavalla osoittaa asemaansa käytöksellään, eleillään ja pukeutumisellaan on pitkät juuret ihmiskunnan evoluutiossa, kertoo tuore australilainen tutkimus.

 • Kaikki pankit käyttämään Otto-automaatteja

  05.07.2004 Yle Uutiset