Hyppää pääsisältöön

lastenlaulut

 • Lapset rakastavat omaa Areenaansa – 71 prosenttia lapsiperheistä klikkaa auki Lasten Areenan

  20.11.2018 Yleisradio

  Lasten Areena on kasvattanut suosiotaan lapsiperheissä

  Kansainvälistä Lasten oikeuksien päivää 20.11.vietään tänä vuonna lastenmusiikin päivänä. Pikku Kakkonen juhlistaa päivää konsertoiden Tampereella. Konsertti esitetään Yle TV2:ssa joulupäivänä sekä Lasten Areenassa.

 • Musiikkimuistot elävät vahvoina läpi elämän - kerro meille lapsuutesi laulu

  14.11.2018 Yle Radio 1

  Kerro meille lapsuutesi laulu ja siihen liittyvä muisto.

  Mikä laulu jäi lapsuudesta soimaan sinun sydämeesi?

 • Kiljupunkkarista hittibiisien sanoittajaksi – Mariskan elämässä vuorottelevat sattuma ja määrätietoisuus

  30.08.2018 Kulttuuricocktail

  Mariska keskittyy nyt omaan uraansa.

  VR:n makasiineillä notkuvasta kiljupunkkarista tuli Suomen ensimmäinen naispuolinen kaupallisesti menestynyt rap-artisti ja radioiden soittolistahittien sanoittaja. Sattumalta. Nyt Mariska karsii kaiken muun ja panostaa omaan artistiuraansa.

 • Muista laulaa! Yhdessä, kun laulaa saa, olo on paljon mukavampaa!

  26.02.2018 Lapset

  Sanonta ”laulusta saa voimaa” ei ole mikään mutu-juttu.

  Sanonta ”laulusta saa voimaa” ei ole mikään mutu-juttu. Tutkimukset osoittavat, että musiikin harjoittamisen vaikutus tunne-elämän kehittymiseen, sosialisaatioon, taitotasoon ja suorituskykyyn on kiistaton.

 • 100 lastenlaulua Areenassa

  21.12.2017 Lapset

  Pikku Kakkonen julkaisee 100 lastenlaulua Areenassa.

  Muistatko lempilaulusi lapsena? Kuuntelitko Popsi popsi porkkanaa vai Täti Monikaa, entä lauloitko Mörri-Möykkyä vai Pienen pientä veturia? Pikku Kakkonen kokosi Areenaan eri vuosikymmenten lastenlauluja; kuuntele onko sinun suosikkisi mukana?

 • Riitta Korpela näkee ajan hektisyyden Ti-Ti Nallen kiertueilla: "Vanhemmat saattavat kehottaa lapsiaan lyömään nallea"

  07.12.2017 Puoli seitsemän

  Riitta Korpela näkee lasten muuttuneen 30 vuodessa.

  Ti-Ti Nalle täyttää ensi vuonna 30 vuotta. Ajan muutos näkyy Riitta Korpelan mukaan konserteissa. Lapset ovat yhtä aitoja ja rehellisiä kuin aikaisemminkin, mutta joidenkin vanhempien kärsivällisyys on vähissä: "lyö sitä nallea, niin se huomaa sinut".

 • Musisoivat siskokset Jemina ja Selina aloittivat uransa lastenlauluilla

  04.11.2016 Elävä arkisto

  Sillanpään musiikkiperhe esiintyy Pikku Kakkosessa.

  Sillanpään musiikkiperhe esiintyy Pikku Kakkosessa.

 • Mirri-tädin ja Suvi-Päivikin muistelot vuonna 1981

  20.07.2016 Elävä arkisto

  Mirri-täti oli 1950-luvun lasten radiosuosikki

  Vuonna 1981 Tänään iltapäivällä -radio-ohjelman haastattelussa kuullaan Mirri-tädin muistoja hänen juontamastaan Perheen pienimmille -ohjelmasta. Mirri-tädin, oikealta nimeltään Mirjami Suonion (1906–1987) kanssa studiossa vieraana on myös Suvi Päivikki, joka oli suositun lastenohjelman vakiovieraita.

 • Lapsikansanmusiikkia!

  18.05.2016 Musiikki

  Uutta kansanmusiikkia lapsille esittelee Amanda Kauranne.

  Suuressa osassa laadukkaasta lastenmusiikista on ripaus tai jopa roppakaupalla kansanmusiikkia! Mutta mistä löytää näitä mainioita yhtyeitä, svengaavia soitteita tai hihityttäviä hittejä? Tässä tärppejä lapsikansanmusiikin hienoimpaan kirjoon!

 • Petri Hohenthalin iltalauluna balladi Davy Crockettista

  02.09.2015 Elävä arkisto

  Musiikkituokio trubaduurin seurassa 1981.

  Davy Crockett oli yhdysvaltalainen kansallissankari, patriootti ja mikäli hänen kunniakseen sävellettyä balladia on uskominen, kaikkien miesten ja naisten mies. Lännensankarista kertoneeseen tv-sarjaan sävelletty balladi käännettiin pian myös suomeksi. Trubaduuri Petri Hohenthal esitti kappaleesta oman versionsa vuonna 1981 asianmukainen pesukarhulakki päässään.

 • Saukki ja Pikkuoravat radiossa

  28.08.2015 Elävä arkisto

  Sauvo Puhtilan ja Eino Virtasen suosittuja lastenralleja.

  Työteliäänä säveltäjänä ja sanoittajana kunnostautunut radiotoimittaja Sauvo "Saukki" Puhtila (1928–2014) muistetaan etenkin lastenlevytyksistään Pikkuoravien kanssa. Pikkuoravat Elmeri, Simeoni ja Nestori olivat yhtä kuin laulaja Eino Virtanen, joka esitti levytyksissä kaikkien kolmen oravan osat. Oravakolmikko jekutti hyväntahtoisen isäntänsä milloin unten maille, milloin maan kiertoradalle.

 • Olipa kerran UMO-orkesteri, Satu-täti Sopanen ja Sorin Sirkus

  12.02.2015 Elävä arkisto

  Musiikkia ja sirkustelua taltiona Tampereelta kesällä 2005.

  Satu Sopanen ja UMO kuljettivat taikapeitolla yleisön musiikin maailmaan Tampereella elokuussa 2005 järjestetyssä konsertissa. Lavalla nähtiin myös Sorin Sirkuksen nuoria taitureita musiikin ja huikeiden sirkustemppujen pyörteissä. Hyväntuulinen Olipa Musiikkia ja sirkusteluakerran orkesteri -nimeä kantanut ilmaiskonsertti oli osa Kulttuuri identiteetin rakentajana -hanketta.

 • Känkkäränkkäpäivä kirkastui Mikko Alatalon ja UMOn konsertissa

  30.01.2015 Elävä arkisto

  Esits lasten juhlaviikkoilla Helsingissä 1987.

  Mikko Alatalo ja Uuden Musiikin Orkesteri UMO musisoivat Känkkäränkkä-konsertissa Lasten juhlaviikkoilla Helsingissä 1987. Itäkeskuksen Monitoimitalon lavalla nähtiin myös Timo Taikuri ja laulun Känkkäränkkä-noitakin kujeilemassa.

 • Rölli: Kummitusten linna

  29.10.2014 Elävä arkisto

  Rölli esitti laulunsa livenä 1988.

  Kun Aluestudio lähetti vuoden 1988 maaliskuussa iltapäiväohjelmaa Vaasasta, vieraili ohjelmassa studiovieraana myös koko kansan Rölli-peikko. Asianmukaisen henkilöhaastattelun lisäksi Rölli esitti karmivan kappaleen debyyttialbumiltaan.

 • Benny Törnroos: Käy Muumilaaksoon

  17.06.2014 Elävä arkisto

  Muumilaakson tarinoita -sarjan tunnari on klassikko.

  Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjan tunnuskappale on laulaja Benny Törnroosin esittämistä kappaleista tunnetuin. Törnroos esitti kappaleen Jani Uhleniuksen orkesterin kanssa Huomentelevisiossa vuonna 1992.

 • Ville, Valle ja kumppanit toivat 1970-luvun lastenmusaan popjazzin svengiä

  29.10.2013 Elävä arkisto

  Jazzmuusikko Eero Koivistoinen sävelsi Kirsi Kunnaksen runot

  Jazzmuusikko Eero Koivistoinen teki vuonna 1971 albumillisen Kirsi Kunnaksen runoihin sävellettyjä lastenlauluja. Ville ja Valle, Jussin talo ja monet muut Muusa ja Ruusa -levyn kappaleet ovat eläneet läpi vuosikymmenten eri esittäjien laulamina.

 • Steel Pan Loversin musiikki soljui vastustamattomasti eteenpäin

  23.10.2013 Elävä arkisto

  Karjaalainen yhtye Steel Pan Lovers vastasi vuosituhannen alussa Ihmisen käsikirja -ohjelman musiikkiesityksistä. Karibialaisperäisillä Steel pan -rummuilla operoinut yhtye esitti uusiksi sovitettuja pop- ja rock-kappaleita, lastenlauluja sekä tv-tunnareita.

 • Nostalgiatrippi lapsuuden taputusleikkeihin

  04.07.2013 Elämä

  Kaivoin lapsuuden kodistani Din Din Doora -kirjan vuodelta 1990 ja siihen kuuluvan c-kasetin(!). Yhtäkkiä muistan melkein kaikki laulut, lorut ja runot.

 • Musiikin satumaailma

  14.06.2011 Elävä arkisto

  Tampereen lastentarhanopettajaopiston opiskelijat esittävät tuttuja lastenlauluja. Kaikki lapset ja aikuiset ovat tervetulleita mukaan laulamaan ja leikkimään.

 • Laulupuu leikitti Hämä-hämähäkin ja muut tutut lastenlaulut

  11.02.2011 Elävä arkisto

  Lasten laulu- ja leikkiohjelmasarja Laulupuu keräsi lapset tv:n ääreen laulamaan ja leikkimään aikana, jolloin sanaa "interaktiivinen tv-ohjelma" ei vielä ollut keksitty.

Sivut