Hyppää pääsisältöön

lastenlaulut

 • Musisoivat siskokset Jemina ja Selina aloittivat uransa lastenlauluilla

  04.11.2016 Elävä arkisto
  Taiteilijasisarukset Jemina ja Selina Sillanpää aloittivat uransa jo pikkutyttöinä isänsä Seppo "Viulu-ukko" Sillanpään lastenlaulubändin solisteina. Pikku Kakkonen tallensi heidän esityksiään 1990-luvulla.
 • Mirri-tädin ja Suvi-Päivikin muistelot vuonna 1981

  20.07.2016 Elävä arkisto
  Vuonna 1981 Tänään iltapäivällä -radio-ohjelman haastattelussa kuullaan Mirri-tädin muistoja hänen juontamastaan Perheen pienimmille -ohjelmasta. Mirri-tädin, oikealta nimeltään Mirjami Suonion (1906–1987) kanssa studiossa vieraana on myös Suvi Päivikki, joka oli suositun lastenohjelman vakiovieraita.
 • Petri Hohenthalin iltalauluna balladi Davy Crockettista

  02.09.2015 Elävä arkisto
  Davy Crockett oli yhdysvaltalainen kansallissankari, patriootti ja mikäli hänen kunniakseen sävellettyä balladia on uskominen, kaikkien miesten ja naisten mies. Lännensankarista kertoneeseen tv-sarjaan sävelletty balladi käännettiin pian myös suomeksi. Trubaduuri Petri Hohenthal esitti kappaleesta oman versionsa vuonna 1981 asianmukainen pesukarhulakki päässään.
 • Saukki ja Pikkuoravat radiossa

  28.08.2015 Elävä arkisto
  Työteliäänä säveltäjänä ja sanoittajana kunnostautunut radiotoimittaja Sauvo "Saukki" Puhtila (1928–2014) muistetaan etenkin lastenlevytyksistään Pikkuoravien kanssa. Pikkuoravat Elmeri, Simeoni ja Nestori olivat yhtä kuin laulaja Eino Virtanen, joka esitti levytyksissä kaikkien kolmen oravan osat. Oravakolmikko jekutti hyväntahtoisen isäntänsä milloin unten maille, milloin maan kiertoradalle.
 • Olipa kerran UMO-orkesteri, Satu-täti Sopanen ja Sorin Sirkus

  12.02.2015 Elävä arkisto
  Satu Sopanen ja UMO kuljettivat taikapeitolla yleisön musiikin maailmaan Tampereella elokuussa 2005 järjestetyssä konsertissa. Lavalla nähtiin myös Sorin Sirkuksen nuoria taitureita musiikin ja huikeiden sirkustemppujen pyörteissä. Hyväntuulinen Olipa kerran orkesteri -nimeä kantanut ilmaiskonsertti oli osa Kulttuuri identiteetin rakentajana -hanketta.
 • Känkkäränkkäpäivä kirkastui Mikko Alatalon ja UMOn konsertissa

  30.01.2015 Elävä arkisto
  Mikko Alatalo ja Uuden Musiikin Orkesteri UMO musisoivat Känkkäränkkä-konsertissa Lasten juhlaviikkoilla Helsingissä 1987. Itäkeskuksen Monitoimitalon lavalla nähtiin myös Timo Taikuri ja laulun Känkkäränkkä-noitakin kujeilemassa.
 • Rölli: Kummitusten linna

  29.10.2014 Elävä arkisto
  Kun Aluestudio lähetti vuoden 1988 maaliskuussa iltapäiväohjelmaa Vaasasta, vieraili ohjelmassa studiovieraana myös koko kansan Rölli-peikko. Asianmukaisen henkilöhaastattelun lisäksi Rölli esitti karmivan kappaleen debyyttialbumiltaan.
 • Benny Törnroos: Käy Muumilaaksoon

  17.06.2014 Elävä arkisto
  Muumilaakson tarinoita -animaatiosarjan tunnuskappale on laulaja Benny Törnroosin esittämistä kappaleista tunnetuin. Törnroos esitti kappaleen Jani Uhleniuksen orkesterin kanssa Huomentelevisiossa vuonna 1992.
 • Ville, Valle ja kumppanit toivat 1970-luvun lastenmusaan popjazzin svengiä

  29.10.2013 Elävä arkisto
  Jazzmuusikko Eero Koivistoinen teki vuonna 1971 albumillisen Kirsi Kunnaksen runoihin sävellettyjä lastenlauluja. Ville ja Valle, Jussin talo ja monet muut Muusa ja Ruusa -levyn kappaleet ovat eläneet läpi vuosikymmenten eri esittäjien laulamina.
 • Steel Pan Loversin musiikki soljui vastustamattomasti eteenpäin

  23.10.2013 Elävä arkisto
  Karjaalainen yhtye Steel Pan Lovers vastasi vuosituhannen alussa Ihmisen käsikirja -ohjelman musiikkiesityksistä. Karibialaisperäisillä Steel pan -rummuilla operoinut yhtye esitti uusiksi sovitettuja pop- ja rock-kappaleita, lastenlauluja sekä tv-tunnareita.
 • Nostalgiatrippi lapsuuden taputusleikkeihin

  04.07.2013 Elämä
  Kaivoin lapsuuden kodistani Din Din Doora -kirjan vuodelta 1990 ja siihen kuuluvan c-kasetin(!). Yhtäkkiä muistan melkein kaikki laulut, lorut ja runot.
 • Musiikin satumaailma

  14.06.2011 Elävä arkisto
  Tampereen lastentarhanopettajaopiston opiskelijat esittävät tuttuja lastenlauluja. Kaikki lapset ja aikuiset ovat tervetulleita mukaan laulamaan ja leikkimään.
 • Laulupuu leikitti Hämä-hämähäkin ja muut tutut lastenlaulut

  11.02.2011 Elävä arkisto
  Lasten laulu- ja leikkiohjelmasarja Laulupuu keräsi lapset tv:n ääreen laulamaan ja leikkimään aikana, jolloin sanaa "interaktiivinen tv-ohjelma" ei vielä ollut keksitty.
 • Laula lapsen kanssa - vinkit kotiin

  30.12.2010 Vanhemmuus
  Pikku Kakkosen Piirrän laulellen -tehtävien tekijä, musiikkikasvattaja Minna Lappalainen antaa harrastusvinkit vanhemmille, joita epäilyttää oma laulutaito.
 • Piirrän laulellen - opin rauhassa hahmottaen

  30.12.2010 Elämä
  Pikku Kakkosen Piirrän laulellen -tehtävät ovat lasten laululeikkejä netissä. Hahmotuskykyä opitaan yhden taidon tukiessa toista.
 • Pauliinaa aivastuttaa

  31.05.2010 Elävä arkisto
  3-vuotiaalla Pauliinalla on edessään jännittävä hetki: esiintyminen tv-studiossa. Studiossa on päivän aikana vieraillut kaikenkarvaisia lemmikkejä ja se saa pikkutytön aivastelemaan vallan kauheasti.
 • Kokkelivekkulit Pablo ja Ransu

  27.01.2010 Elävä arkisto
  "Meitä on kaksi vekkulia, jotka tekevät kokkelia..." Kokkailu on kivaa ja helppoa, todistavat Pablo ja Ransu. Ohjelman nimestä huolimatta vekkulit eivät kuitenkaan valmista kokkelia.
 • Jemina ja Selina musisoivat

  29.12.2009 Elävä arkisto
  Jemina ja Selina laulavat ja soittavat isänsä Seppo Sillanpään säestyksellä.
 • Lasten TV Puoli kuusi -tunnus

  29.12.2009 Elävä arkisto
  Lasten TV:n tunnuksessa lapset tanssivat piirileikkiä. Tunnus on herättänyt paljon muistoja Elävän arkiston ystävien keskuudessa.
 • Gommi ja Pommi

  22.09.2009 Elävä arkisto
  M. A. Nummisen legendaarisessa lastenohjelmassa estradin valtasivat Gommi-jänis, Pommi-kissa sekä toteemipaalu Pemmi. Tulos oli takuuvarmaa Nummista.

Sivut