Hyppää pääsisältöön

kasvatusfilosofia

 • Ylihuolehtiva vanhempi tarkoittaa hyvää - mutta liika on liikaa

  25.01.2016 Marja Hintikka Live

  Missä menee ylihuolehtivaisuuden raja?

  Lapsen kehitykselle on tärkeää saada kokeilla erilaisia asioita ja tutustua maailmaan monipuolisesti ikätason mukaisesti. Vaikka ylihuolehtiminen on ymmärrettävää, on liika rajoittaminen haitallista, sanoo Suomen Mielenterveysseuran asiantuntija.

 • Suvaitsevaisuutta pienten patojen korville, pyydän

  26.03.2014 Vanhemmuus

  Aikuistuessaan lapset oppivat omista kokemuksistaan ja muokkaavat mielipiteensä itse, mutta vanhempien, isovanhempien tai perhetuttujen asenteiden vaikutusta ei voi vähätellä. Kun lipsauttelemme omia ennakkoluulojamme puolihuolimattomasti, nappaavat lapset ne itsestäänselvyyksinä tai totuuksina.

 • Katkaisuhoitoa ongelmanuorille

  21.03.2014 MOT

  Perhekoti Kuttula romahti viisitoista vuotta sitten mediakohun seurauksena. Kohun varjoon jäi se, mitä Kuttulassa todella tapahtui.

 • Lapset ovat aina hankalia

  05.03.2014 Vanhemmuus

  Lapsi kiukuttelee - hänellä on vaihe. Lapsi isottelee - hänellä on vaihe. Lapsi ei nuku - hänellä on vaihe. Kehitysvaiheita – sekä hankalia että sujuvia tulee ja menee. Eletään ne!

 • Steinerkoulun salaisuus

  06.11.2009 Elävä arkisto

  MOT selvitti steinirilaista pegagogiikkaa Suomessa 2001

  Näkyvätkö antroposofian perustajan Rudolf Steinerin kaikki aatteet steinerkoululaisten opetuksessa? MOT otti asiasta selvää ja totesi, että näin ei ole.