Hyppää pääsisältöön

eliitit

 • Armi Ratian hämmästyttävät juhlat

  18.03.2015 Kulttuuri

  Radio 1:n Filmiryhmä tapasi Minna Haapkylän ja Jörn Donnerin

  "Jos mä joskus alkaisin, herra paratkoon en sitä tee, kertomaan Armin juhlista todellisia tarinoita juorulehdille tai vastaaville, niin siinä sitä olisi aika hämmästyttäviä juttuja." Näin totesi Armi elää! -elokuvan ohjaaja Jörn Donner Yle Radio 1:n Filmiryhmälle.

 • Suomen talouden taikalinja

  28.02.2014 MOT

  Vajeet ja pakot hallitsevat suomalaista talouskeskustelua. Talouspolitiikan päätöksiä tehdään milloin budjettivajeen, milloin taas vaihtotaseen vajeen tai kestävyysvajeen pakottamana.

 • Kuokkavieraat ja kiakkovieraat - rettelöitsijöitä vai yhteiskunnan herättelijöitä?

  21.02.2014 Elävä arkisto

  Kuokkavierasjuhla oli useana itsenäisyyspäivänä Helsingissä järjestetty protestitapahtuma, jonka tarkoituksena oli vastustaa yhteiskunnallista eriarvoistumista. Kiakkovierasjuhla puolestaan oli Tampereella järjestetty vastaavanlainen jääkiekkoteemalla markkinoitu tilaisuus.

 • Hyvinvointivaltion alasajo alkoi, kun sosialismi romahti

  25.10.2012 Elävä arkisto

  Arvo Tuomisen dokumentti Hyvinvointivaltion loppu (2005)

  Vuosikymmenien ajan hyvinvointivaltio suojeli länsimaisten yhteiskuntien eliittiä joukkotyöttömyyden pitkän tähtäimen vaikutuksilta — epidemioilta, rikollisuudelta, muuttoliikkeiltä ja vallankumoukselta. Sosialismin kaatuessa romahti myös rikkaiden halukkuus jakaa verorahoja köyhemmille, sanoo Arvo Tuominen dokumentissaan.

 • Promootionvastainen promootiosaarnaaja

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Nuorten teologien kapina 1960-luvun lopulla ilmeni myös yliopiston promootiojuhlallisuuksien kritiikissä.

 • Veikko Lavi vastusti eliitti- ja Nato-kulttuuria

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Veikko Lavi kertoo kiertueistaan, kanafarmistaan ja laulunteostaan. Hän laukoo Peter von Baghille myös mielipiteitään kaupallisesta ”Nato-musiikista” ja eliittikulttuurista.

 • Mannerheimin viimeiset vuodet

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Mannerheimin viimeiset vuodet.

  Mannerheimin varsinaiset eläkevuodet alkoivat vasta vuonna 1946 hänen erottuaan presidentin virasta, lähes 79 vuoden iässä.