Hyppää pääsisältöön

paikkatiedot

 • Digitreenit: Näin jäljität kadonneen puhelimesi

  29.11.2016 Digitreenit

  Kadonneen puhelimen voi paikantaa.

  Jäikö puhelin työpaikalle? Vai epäiletkö, että se on varastettu? Kadonneen kännykän käytön voit estää ottamalla yhteyttä operaattoriin joko puhelimitse tai operaattorin nettisivuillla. Kadonnut puhelin on mahdollista myös paikantaa tietokoneella tai toisella puhelimella.

 • Aluetutkimus maantieteessä

  15.12.2015 Abitreenit

  Tietyn alueen tutkimista paikkatietojärjestelmiä käyttäen.

  Aluetutkimuksessa tutkitaan tiettyä aluetta monipuolisesti sekä luonnon- että kulttuurimaantieteen kannalta. Kartat ovat tärkeä apuväline maantieteellisessä tutkimuksessa.

 • Paikkatietopalveluja ja -ohjelmistoja

  30.01.2014 Oppiminen

  Paikkatietopalveluja ja -ohjelmistoja

  Paikkatietojärjestelmät eivät ole enää vain ammattilaisten työkaluja. Verkosta löytyy ilmaisia ja hyödyllisiä paikkatietopalveluja, joita kuka tahansa voi käyttää.

 • GIS - maantieteen perustyökalu

  30.01.2014 Oppiminen

  GIS - maantieteen perustyökalu

  Geographic Information System (GIS) tarkoittaa suomeksi paikkatietojärjestelmää. Se koostuu neljästä osasta: laitteisto (tietokone), ohjelmisto, aineisto ja käyttäjä.

 • Mitä on paikkatieto?

  30.01.2014 Oppiminen

  Mitä on paikkatieto?

  Paikkatiedossa yhdistyy kohteen sijaintitieto ja ominaisuustieto. Sijaintitieto ilmoitetaan yleensä koordinaatteina ja ominaisuustieto voi olla mitä tahansa kohteen ominaisuutta kuvaavaa tietoa.

 • Geokätköjen etsiminen koukuttaa

  30.01.2014 Oppiminen

  Geokätköjen etsiminen koukuttaa

  Geokätköily on hurjaa vauhtia suosiotaan kasvattanut ulkoiluharrastus, jossa etsitään satelliittipaikannusta hyväksi käyttäen erikokoisia rasioita tai purkkeja, geokätköjä.

 • Paikkatietoikkuna näyttää tietoaineistoja kartalla

  16.08.2010 Blogit

  Julkishallinnossa on alettu lämmetä avoimelle datalle.

   Julkishallinnossa on alettu lämmetä avoimen ja maksuttoman datan aatteelle. Päätöksiä datan avaamisesta odotellessa Paikkatietoikkuna tarjoaa esimakua siitä, millaisia tietoaineistoja verkossa voisi esittää ja yhdistellä kartalla muihin tietoihin:

 • Paikkatietojen käyttö - konseptointia ja ideointia

  16.09.2009 Blogit

  Pelitilannekatsaus. Qaikussa käynnistyneeseen peliin on ensimmäisen päivän aikana osallistunut 15 eri henkilöä, kuusi #JYV -kanavalla ja 9 #Helsinki - kanavalla.

 • Paikallisuus ja internetin tietovirrat?

  15.09.2009 Blogit

  Mikä on internetin tietovirtojen paikallinen merkitys, mistä syntyy paikka- ja sijaintitietojen voima? Tähän teemaan haetaan vastauksia nyt viikon ajan kahdella tavalla kahdessa eri mikroblogipalvelussa, Qaikussa ja Twitterissä. Keskustelussa esiin tulleita ajatuksia kootaan ensi viikon torstaina 24.9. YLE Keski-Suomesta lähetettävässä online-seminaarissa.   Peli 1.

 • Paikkatiedosta syvyyttä muistoille

  05.03.2009 Blogit

  Haluan kiikkustuolissa katsella elämänvirtaa kartalla.

 • Uusi viihdeformaatti syntyy: Kartallahiihto netissä

  16.02.2009 Blogit

  Tieto- ja viestintätekniikka on leikin asia.

 • Mitä maantiede on?

  13.09.2007 Oppiminen

  Mitä maantiede on?

  Mielikuva maailmasta perustuu omiin kokemuksiimme ja siihen tietoon, jota olemme hankkineet. Maantieteen yksi tehtävä on antaa tietoa alueista ja näin auttaa maailmakuvan muodostumisessa. Tieteenalana maantiede sijoittuu luonnontieteiden ja yhteiskuntatieteiden väliin.