Hyppää pääsisältöön

erityisoppilaat

 • Erityislapsen vanhemmat Niina ja Lalli: Me olemme vaikeimmat vanhemmat

  16.11.2016 Marja Hintikka Live

  Niina ja Lalli puolustavat erityislapsensa oikeuksia.

  Niinan ja Lallin ainoa tytär Helmi on saanut erityisyyden täyskäden. Hänen vammansa syy on täysi mysteeri: Helmi ei kävele, seiso, istu eikä puhu. Sopivia ruoka-aineitakin on alle yhden käden sormilla laskettava määrä. Niina ja Lalli tekevät kaikkensa puolustaakseen tyttärensä oikeutta hyvään elämään ja kunnolliseen hoitoon. Siksi heillä on maine vaikeina vanhempina.

 • Täältä tullaan elämä

  25.02.2016 Yle Teema

  Klassikkoleffa erityisoppilaista ja punkista.

  Punkrockin henki elää nuorisoelokuvassa Täältä tullaan elämä, joka kertoo vimmaisesti ja vilpittömästi lähiönuorista 1970- ja 1980-lukujen taitteessa.

 • Erityistä elämää aurinkoisen prinsessan kanssa

  22.02.2016 Akuutti

  Saana-tytöllä on keskivaikea kehitysvamma.

  Saana Kuru on 12-vuotias koululainen ja äitinsä prinsessa. Hän on kromosomipoikkeamansa vuoksi erityislapsi, joka käy omaa koulupolkuaan. Saanalla on keskivaikea kehitysvamma ja hän on noin viisivuotiaan tasolla, mutta kuten kuka tahansa ikäisensä, Saana tykkää Antti Tuiskusta ja Haloo Helsingistä.

 • JOPO-luokka - näe minut!

  13.11.2015 Oppiminen

  Jopoluokalla opiskellaan asiat toisella tavalla

  Karjaan yhteiskoulun Jopo-luokalla tehdään ruokaa ja taidetta, jeesataan kaveria ja käydään työharjoittelussa. Jopo ei ole erityisopetuksen luokka, vaan työpainotteinen tapa suorittaa peruskoulu loppuun.

 • Koulut säästökurimuksessa

  02.11.2012 MOT

  Tänä syksynä kouluissa on tapahtunut useita väkivaltatapauksia. Niiden takaa löytyy pieni joukko erityislapsia, jotka häiriköivät koulun arkea. Opettajien mukaan joukossa on yhä sairaampia lapsia, joiden paikka ei välttämättä edes olisi koulussa.

 • Erityisopetus, osat 1-6

  11.10.2012 Oppiminen

  Erityisopetus, osat 1-6

  Erityisopetuksesta kertovassa sarjassa tutustutaan erityisopetukseen luokkatasolla. Sarjassa eletään mukana erilaisissa opetustilanteissa ja opettaja pohtii tilanteita jälkikäteen mentorin kanssa.

 • Vaaralliset lapset: käsikirjoitus

  15.06.2010 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastattteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Vaaralliset lapset

  15.06.2010 MOT

  Suomen peruskoulut ovat saavuttaneet hyviä oppimistuloksia, mutta viime vuosina koulurauhaa ja opettajien työturvallisuutta on koeteltu. Erityisongelmaisia ja väkivaltaisia lapsia on sijoitettu tavallisiin kouluihin, jotka eivät kuitenkaan ole pystyneet palkkaamaan välttämätöntä lisähenkilökuntaa ongelmalasten kasvattamseen ja hoitamiseen.

 • Koulun tehtävä?

  17.05.2010 MOT

  Opettajilta kuulee yhä useammin tarinoita väkivaltaisista oppilaista, jotka voivat käydä raivopäissään myös opettajien kimppuun. MOT kertoo tarinan yhden opettajan pahoinpitelystä ja selvittelee ongelman laajuutta. Vertailukelpoisia tilastoja ei tahdo löytyä. Opetusministeri Henna Virkkunen luonnehtii kuitenkin tilannetta järkyttäväksi.