Hyppää pääsisältöön

maantieto

 • Kuinka hyvin tunnet Euroopan kartan? Testaa osaamisesi!

  14.05.2019 Oppiminen

  Testaa, kuinka hyvin tunnet Euroopan kartan.

  Tiedätkö, missä ovat Irlanti tai Portugali? Entä Ukraina, Andorra ja Pohjois-Makedonia? Testaa, miten hyvin osaat nimetä valtiot Euroopan kartalla!

 • Opi maantiedettä pelaamalla – kokosimme koukuttavia mantsa-aiheisia pelejä

  10.10.2017 Abitreenit

  Varoitus: sivut saattavat koukuttaa näpyttelemään tunneiksi!

  Sivistäviä ja kiperiä ilmastokysymyksiä, lippuja, karttoja, maiden listaamista ja paikan tunnistamista katukuvan perusteella. Lista ilmaisista tietovisoista ja muista peleistä, joilla voi oppia manstaa ja viihtyä. Ehdota lisäyksiä listalle!

 • ESP - Espanja on seikkailu!

  10.10.2014 Oppiminen

  Tutustu Espanjaan - maahan ja ihmisiin

  ESP on espanjan kielestä ja kulttuurista kiinnostuneille suunnattu elämyksellinen kokonaisuus. Sivustolla tutustut neljään espanjaa puhuvaan henkilöön sekä Espanjaan, josta löydät mielenkiintoisia tietoa, olitpa sitten vakiintunut Espanjan harrastaja tai vasta innostunut maasta ja kielestä.

 • Ilma ja vesi

  12.06.2013 Abitreenit

  Ilmakehä säilyttää maapallolla lämpöä ja suojelee auringon haitalliselta säteilyltä. Maapallon vesikehä eli hydrosfääri taas sisältää kaiken planeetalla olevan veden sen eri olomuodoissaan.

 • Planeetat

  12.06.2013 Abitreenit

  Aurinko ja sitä kiertävät planeetat ja muut kappaleet muodostavat aurinkokunnan. Aurinkokuntamme planeetat ovat Merkurius, Venus, Maa, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus ja Neptunus. Aikaisemmin planeettojen joukkoon luokiteltiin myös Pluto.

 • Postikortteja Pohjolasta

  07.01.2013 Oppiminen

  Pohjoismaat eroavat toisistaan maantieteellisesti

  Vaikka Pohjoismaita pidetään hyvin yhtenäisenä alueena, maantieteellisesti ne eroavat toisistaan paljon. Postikortteja Pohjolasta -sarjassa vieraillaan Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa.

 • Postikortteja Suomesta

  07.01.2013 Oppiminen

  Postikortteja Suomesta

  Salla saa tehtäväkseen kiertää Suomea ja kertoa havainnoistaan. Matkat vievät Kainuun susirajalta Pohjanlahden rannikolle, leppoisilta Saimaan aalloilta etelän ruuhkaan ja Lapin pakkasiin.

 • Kestävän kehityksen alkeet

  20.11.2012 Oppiminen

  Kestävän kehityksen alkeet

  Kestävä kehitys tarkoittaa luonnonvarojen hoitamista ja käyttämistä siten, että tulevilla sukupolvilla on perustarpeidensa tyydyttämiseen yhtä hyvät mahdollisuudet kuin nykyisilläkin. Olemme taloudellisesti vauraampia kuin isovanhempamme, mutta olemmeko silti tyytyväisempiä? Kestääkö luonto hyödyntämisen?

 • Luonnonmullistukset

  19.11.2012 Oppiminen

  Tulivuoret, maanjäristykset, lumivyöryt ja hurrikaanit

  Tutustu luonnonmaantieteellisiin ilmiöihin. Miten tulivuoria tutkitaan, kuinka maanjäristyksen tuhoja voidaan estää, miten hurrikaanin tuloon varaudutaan ja kuinka lumivyöryiltä suojaudutaan?

 • Suomen ilmasto muuttuu

  19.11.2012 Oppiminen

  Suomen ilmasto muuttuu

  Ilmastonmuutos on jo tosiasia. Voimistuvan kasvihuoneilmiön vuoksi ilmakehän lämpötila nousee ja se vaikuttaa Suomenkin oloihin. Kuinka muutos näkyy täällä pohjoisessa?

 • Soilla on suuri kansantaloudellinen merkitys

  05.09.2012 Oppiminen

  Suo on elinympäristö monelle kasvilajille ja eläimelle.

  Suot muodostavat elinympäristön hyvin suurelle joukolle kasvilajeja ja eläimiä. Soilla on myös suuri kansantaloudellinen merkitys.

 • Kulttuuria

  14.06.2012 Oppiminen

  Perusasioita Espanjan kielistä ja maantieteestä.

  Espanjan kieltä puhutaan useiden eri valtioiden alueella. Alunperin se on syntynyt nykyisen Espanjan valtion alueella. Espanja on valtiomuodoltaan parlamentaarinen kuningaskunta.