Hyppää pääsisältöön

hammassärky

 • 12-varpainen seitsenottelija voitti Aasian kisoissa ja vaati uusia kenkiä

  30.08.2018 Yle Urheilu

  Swapna Barman kärsi jalkakipujen lisäksi hammassärystä.

 • Dental patients in Vantaa to tell AI computers 'where it hurts'

  06.11.2017 Yle News

  People in Vantaa with a toothache or other dental problem may now receive their first consultation from an artificially intelligent computer rather than a dentist's receptionist or hygienist. One of Finland's first AI-based preliminary patient care systems just opened to the public in the capital region city.

 • Naurista vatsantäytteeksi, hermomyrkkyä hammassärkyyn – kasviarkeologi selvittää vuosisatoja vanhojen puutarhojen saloja

  12.09.2017 Yle Uutiset

  Teija Alanko penkoo maanäytteitä ja etsii merkkejä kauan sitten kadonneiden puutarhojen kasveista.

 • Tykyttääkö poskessa? Hammas saattaa tulehduttaa poskiontelon tai toisin päin

  10.12.2015 Yle Uutiset

  Tuntuuko siltä kuin olisi poskiontelotulehdus? Vierailu lääkärillä saattaa vaihtua reissuksi hammaslääkärille. Sama saattaa tapahtua toisin päin, sillä tulehdus takahampaassa voi kuljettaa bakteerit poskionteloon ja tulehduttaa sen.

 • Finland cuts cash support for asylum seekers

  20.08.2015 Yle News

  As Finland grapples with a wave of asylum seekers, authorities have moved to reduce the level of direct financial support they pay to incoming families. The Finnish Immigration Service told Yle it’s now giving families 10 percent less cash than in 2009.

 • Satoja vuosia vanha huumekasvi voi vaania pihallasi – "Ihminen saattaa riisua itsensä alasti eikä muista mitään"

  03.08.2015 Yle Uutiset

  Hullukaali saattaa odottaa jopa tuhat vuotta maan sisällä ennen kuin se puhkeaa kukkaan vain kuollakseen taas pois. Harvinainen, myrkyllinen, hermomyrkkyjä sisältävä kasvi on tuotu mitä luultavammin Suomeen rohdoskasviksi.

 • Kandit-sarjan uudet jaksot Yle TV2 joulukuussa 2015

  07.07.2015 Kandit

  Kandit-sarjan 3. kaudella hammaslääkäreiden kandikesä

  Kandit-sarjan kolmas tuotantokausi porautuu syvemmälle, kun vuoroon pääsevät hammaskandit. Rohkeat Elina, Heikki, Jonna ja Henna avaavat vastaanottonsa ovet ja näyttävät onko heistä hammaslääkäreiksi. Maanantaina 7.12 alkaen Yle TV2 klo 19.

 • Merirosvo Mustaparran laivasta löytyi välineitä kupan ja muiden sairauksien hoitoon

  04.02.2015 Yle Uutiset

  Yhdysvaltain rannikolta löytynyt hylky on paljastanut arviolta kolme viidesosaa salaisuuksistaan. Viimeisimpien joukossa on runsaasti välineitä, joilla merirosvot yritettiin pitää taistelukunnossa.

 • Hampaat – hoidettiin niitä ennenkin

  02.02.2015 Akuutti

  Hammashoitajat pappi, lukkari, talonpoika, kuppari

  Hammashoidon menetelmissä on taivallettu pitkä polku aina kuparipannun kyljestä otetusta vaskenhomeesta tämän päivän innovatiivisiin biomateriaaleihin. Ihmiskunta on aina kärsinyt hammasvaivoista ja hammastauteja on aina myös hoidettu. Tosin nykymittapuulla arvioiden joskus kovin leväperäisesti ja rajuinkin menetelmin.

 • Hammaspäivystys paranee – kunnissa tuskaillaan kustannuksia

  23.04.2014 Yle Uutiset

  Hammassäryt hoidetaan jatkossa nykyistä nopeammin. Nytkin suurissa kaupungeissa on päässyt julkisen terveydenhuollon järjestämään hammashuollon päivystykseen myös iltaisin ja viikonloppuisin. Harvaan asutuilla alueilla päivystys on saattanut toimia viikonloppuna vain aamupäivällä. Kasvukeskusten ulkopuolella mietitään nyt, mistä lisäresurssit kaivetaan.

 • 3D-tekniikka antoi kasvot roomalaisajan Britannian mustalle naiselle

  06.02.2014 Yle Uutiset

  Eastbournen museo pyrkii selvittämään mahdollisimman paljon muistakin muinaisista vainajista, jotka ovat luina museon kokoelmissa. Nykytekniikalla voidaan saada selville muun muassa se, mitä he eläissään pääasiassa söivät.

 • Raumalla suun terveydenhuolto toimii lainvastaisesti

  28.11.2013 Yle Uutiset

  Aluehallintovirasto on todennut, että Rauma ei ole järjestänyt kiireellistä suun terveydenhuoltoa lainmukaisesti. Virasto kehottaa Raumaa pikaisiin toimenpiteisiin.

 • Liika istuminen on yhtä vaarallista kuin tupakointi

  04.10.2012 Yle Uutiset

  Yli puolet naisten niska-hartiaongelmista johtuu huonosta lihaskunnosta.

 • Blogi: Voitoton viikonloppu

  16.05.2012 Yle Urheilu

  Mennyt kevät on ehkä ollut jopa paras sitten hurjien nuoruusvuosien. Pyörä on kulkenut hyvin, voittoja on kertynyt ja olen ollut aika vetreä. Pyörällä on ollut melko mukava ajaa lukuun ottamatta muutamia ikäviä särkyviikkoja.

 • Hammashoitolakia rikotaan kunnissa

  30.04.2012 Yle Uutiset

  Sosiaali- ja terveysministeriö painostaa kuntia takaamaan lainmukaisen, ympärivuorokautisen hammashoitopäivystyksen. Kunnissa pidetään uudistusta taloudellisesti raskaana ja lääketieteellisesti turhana.

 • Blogi: Hevoskategorian kolmonen

  25.04.2012 Yle Urheilu

  Gardan voitosta seurannut viikko ei ollut niin ruusuinen kuin toivoin. Maanantain sain vielä nauttia hyvästä mielestä ja hymyillä. Tiistaina alkoivat kuitenkin kamalat hammassäryt, jotka pakottivat miehen makaamaan sängyssä pipo syvällä päässä. Oli todella tuskaista ja lenkit jäivät tunnin mittaisiksi väkisin ajeluiksi.

 • Helmeilevä hymy

  17.02.2012 Elävä arkisto

  Viheliäinen hammassärky voi olla turmiollista jopa elämänhalulle, sanotaan 1950-luvun valistusfilmissä. Tästä syystä ihmisen kannattaa pitää purukalustostaan hyvää huolta, jotta helmeilevä hymy säilyy läpi koko elämän.

 • Hammaslääketieteen historiaa

  11.01.2011 Akuutti

  Omien hampaiden säilyttämisestä tärkeää vasta 60-70-luvuilla

  Omien hampaiden säilyttämisestä tärkeää vasta 60-70-luvuilla

 • Äidin ksylitoli suojaa lasta hammassäryiltä

  24.09.2010 Yle Uutiset

  Kun äiti käyttää säännöllisesti ksylitolia, lapsi saa pitkäkestoista suojaa kariesbakteereja vastaan. Ensimmäinen reikä lapsen maitohampaisiin ilmestyy useita vuosia myöhemmin kuin verrokkiryhmässä.

 • Satasen olympiavoittaja kiinni kielletystä aineesta

  09.07.2010 Yle Urheilu

  Naisten sadan metrin pikajuoksun hallitseva olympiavoittaja Shelly-Ann Fraser on jäänyt kiinni kielletyn aineen käytöstä. Jamaikalaisen dopingnäytteestä löydettiin kiellettyä kipulääkettä Timanttiliigan Shanghain osakilpailun jälkeen toukokuussa.

Sivut