Hyppää pääsisältöön

lennätinliikenne

 • Kun tietoverkot pimenevät, radioharrastajat pitävät viestit liikkeessä

  22.05.2016 Yle Uutiset

  Radioamatööreillä on yhä tärkeä rooli hätätilanteen sattuessa. He pystyvät turvamaan viestiliikenteen tilanteessa, jossa kaikki muut yhteydet katkeavat. Viestintä ilman sähkö- ja tietoverkkoa on radioamatööreille tuttua puuhaa.

 • Telestellä historiansa paras vuosineljännes

  04.02.2016 Yle Uutiset

  Kaarinalainen teknologiayhtiö Teleste teki vuonna 2015 vahvan tuloksen. Tilinpäätöstiedotteen mukaan liikevaihto ja -tulos kasvoivat yli neljänneksellä.

 • Postin keltakylkiset kiitäjät porhalsivat pitkin ja poikin Suomea

  02.02.2016 Elävä arkisto

  Kaikki Postin esittelyfilmit 1960- ja 1970-luvuilta.

  Oli aika, jolloin postimiehet olivat koko kansan sankareita. Kesät olivat aurinkoisia, talvet runsaslumisia mutta puhtaita. Musiikkivalinnat olivat oikeita ja Suomi hehkui värikkäämpänä kuin koskaan. Tuo aika on tallentunut Fennada-Filmin lyhytelokuviin, jotka esittelevät Posti- ja lennätinlaitoksen toimintaa 1960- ja 1970-luvuilla. Samalla elokuvat esittelevät Suomen eri paikkakuntien tärkeimpiä nähtävyyksiä.

 • Katso video: partiolaisten taidoilla syntyy puupölkystä hetkessä puolen litran tuoppi

  23.05.2015 Yle Uutiset

  Perinteinen Hämeen partiopiirin keväinen kisailu Leon lenkki ja Hilkan kilpa toi menoa ja meininkiä Lahden keskustaan. Fellmanin puistossa leppäpölkystä syntyi kätevissä käsissä puolen litran tuoppi.

 • Ruotsalaisen rauhanjärjestön panos sukellusvenejahtiin: "Tänne päin, jos olette homoja"

  12.05.2015 Yle Uutiset

  Rauhanjärjestö on laskenut Tukholman saaristossa mereen laitteen, joka toivottaa morsettamalla ja neonvaloilla tervetulleeksi homoseksuaaliseen Ruotsiin. Järjestön mukaan tempaus on kannanotto sekä sukellusvenejahtiin että homojen oikeuksiin. Tempaus on saanut huomiota myös useissa venäläisissä tiedotusvälineissä.

 • "Päässä viiraa ja tekniikka kiinnostaa" – vielä ovat radioamatöörit voimissaan

  18.04.2015 Yle Uutiset

  Vaikka meillä on matkapuhelimet, nettiyhteydet ja sosiaalinen media, ne eivät ole syrjäyttäneet radioamatööriharrastusta. Jos netti veikin yhden sukupolven, uusi polvi palaa harrastuksen pariin sen erikoisuuden vuoksi.

 • Teknologiakilpailu valjasti alakoululaisten luovuuden – liikuntasali täyttyi morsetuksesta ja ufoista

  18.03.2015 Yle Uutiset

  Oulun seudun ammattiopisto OSAO:lla järjestettiin keskiviikkona alakoululaisille suunnattu Tämä toimii! -teknologiakilpailu. Koululaiset ympäri maakunnan ovat suunnitelleet ja rakentaneet liikkuvan lelun samoista materiaaleista. Tapahtuma järjestetään yhdeksällä paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

 • Matkapuhelinyhtiön konkurssissa uusi käänne

  20.10.2014 Yle Uutiset

  Konkurssiasiamies haluaa tehdä lisäselvityksiä GeoSentricin toiminnasta mm. lähipiirikauppojen osalta. Selvityksiin tarvitaan valtion varoja.

 • Posti- ja lennätinlaitos oli saaristolaisen asialla

  15.07.2014 Elävä arkisto

  Pienveneet ja potkukelkat valjastettiin postin avuksi.

  Fennada-Filmi Juniorin lyhytelokuvassa seurataan posti- ja lennätinlaitoksen osuutta Suomen saariston ja mantereen välisten yhteyksien ylläpitäjänä 1960-luvun puolivälissä. Lossit, lentokoneet, pienveneet ja jopa potkukelkat valjastettiin viestinvälittäjien avuksi Hailuodosta Haapasaareen.

 • Viestiä voi muuallakin kuin verkossa – radioamatöörit pitävät yhteyttä sähköttämällä

  18.02.2014 Yle Uutiset

  Vaikka elämmekin internetin ja kännyköiden aikakautta, riittää radioviestinnän harrastajia silti ympäri maailmaa. Lappeenrantalaiset Heikki Launis ja John Ahlbom ovat toimineet radioamatööreinä jo kymmeniä vuosia ja nähneet harrastustoiminnan muutoksen vuosien aikana.

 • Kännyköiden ”Mersun” värikäs pörssihistoria päättyy

  28.10.2013 Yle Uutiset

  Helsingin pörssistä poistetaan maanantaina paikannusyhtiö GeoSentric. Sen juuret ovat Benefon Oy:ssä, joka loisti puhelinosaamisellaan 80- ja 90-luvulla. Paikannuspuhelimissa Benefon oli kirjaimellisesti suunnannäyttäjä.

 • Ylioppilaskoe hakkeroitiin omaperäisillä keinoilla - koe sabotoitiin morsettamalla äänikortilta

  08.10.2013 Yle Uutiset

  Ylioppilastutkintolautakunnan hakkerointikilpailussa sähköinen yo-koe murrettiin lukuisilla eri tavoilla. Voiton vei kilpailija, joka löysi käyttöjärjestelmästä 17 erilaista haavoittuvuutta. Ylioppilastutkintolautakunta pysyy aikataulussaan, ja sähköinen koe otetaan ensimmäisen kerran käyttöön vuonna 2016.

 • GeoSentric putosi pörssistä

  26.09.2013 Yle Uutiset

  GeoSentric oli ennen Benefon, joka tunnettiin edistyksellisenä salolaisena yrityksenä. Se valmisti nmt-teknologiaan perustuvia matkapuhelimia.

 • Valtava kännykkä ja kommunikaattorin esiaste museon kokoelmiin

  01.07.2013 Yle Uutiset

  Etelä-Karjalan museo sai merkittävän palan valtakunnallista telehistoriaa Soneralta. Joukossa on muun muassa lennätinlinjan välivahvistin ja Moskova-Washington kuuman linjan rakentajien kännykkä.

 • Pohjanmaata postiauton ikkunasta 1970-luvulla

  02.05.2013 Elävä arkisto

  Pohjanmaa tulvineen, jokineen, järvineen ja merenrantoineen.

  Postiauton ikkunasta näyttäytyy keväinen ja kesäinen Pohjanmaa tulvineen, jokineen, järvineen ja merenrantoineen. Posti- ja lennätinlaitoksen matkassa tutustutaan Etelä-, Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan pitäjiin ja postitoimintaan 1970-luvun alussa.

 • Telesten tulos heikkeni alkuvuonna

  25.04.2013 Yle Uutiset

  Turkulainen teknologiakonserni aikoo kiriä viime vuoden tasolle. Kiertäviä lomautuksia jatketaan.

 • Tellabs lakkauttaa Oulun toimipisteen

  14.03.2013 Yle Uutiset

  Tietoliikennejärjestelmiä kehittävä Tellabs lakkauttaa Oulun toimipisteensä ja irtisanoo työntekijät. Yhtiö työllistää Oulussa noin 30 henkilöä.

 • Radio otti ensiaskeleet Tampereella 90 vuotta sitten

  13.02.2013 Yle Uutiset

  Radio on ollut mukana suomalaisten arjessa ja juhlassa jo yhdeksän vuosikymmentä. Rahaa radiolle kerättiin alkuaikoina muun muassa radioarpajaisilla.

 • Tellabsilla taas yt-neuvottelut

  08.02.2013 Yle Uutiset

  Tietoliikennejärjestelmiä kehittävä Tellabs aloittaa yt-neuvottelut Suomessa. Vähennystarve on korkeintaan 63 työntekijää. Yrityksellä on yhteensä 450 työntekijää joista alle 50 Oulussa ja suurin osa Espoossa.

 • Teleste aloittaa yt-neuvottelut

  09.10.2012 Yle Uutiset

  Ensi viikolla alkavat neuvottelut koskevat noin 400 työntekijää Suomessa ja ulkomailla. Yt-neuvottelut koskevat pääosin lomautuksia. Turussa lomautusuhan alla on noin 350 työntekijää.

Sivut