Hyppää pääsisältöön

myyjät

 • Keskustelua kaupan alasta orkesterin ja käärmenaisen siivittämänä

  02.06.2015 Elävä arkisto
  1970-luvun alussa esitetyssä Kansalaisen tietolaari -sarjassa käsiteltiin ajankohtaisia kysymyksiä kansalaisten ja virkamiesten voimin. Kymmenennessä jaksossa keskusteltiin kaupan alasta. Lähetys oli yhdistelmä suorana lähetettyä keskustelua ja ohjelmanumeroita sekä nauhoitettuja reportaaseja.
 • Itse tehdyt kynttilät veivät Koukun unelmamatkalle

  26.01.2015 Elävä arkisto
  Nuorimies Koukulla on unelma: hän haluaa jakaa Sahaja Joogan sanomaa kaikille siitä kiinnostuneille. Saavuttaakseen unelmansa hän myy itse tekemiään kynttilöitä. Tavoitteena on myydä ainakin 2000 kynttilää, jolloin Koukku voisi ostaa asuntoauton, jolla huristella vaimonsa kanssa unelmamatkalleen.
 • Jouluäänet vievät nariseville hangille ja tavaratalojen hälinään

  01.12.2014 Elävä arkisto
  Joulutunnelman voi luoda matka jouluiseen äänimaisemaan. Yle Arkiston joulutehosteet ovat niin rauhallisia hetkiä lintulaudalla kuin vilkasta hälyä juhlakiireiden keskellä.
 • Jauhon kauppa

  09.10.2014 Elävä arkisto
  Jauhon kaupan omistaja Annikki Jauho taikoo itselleen vahingossa leluapinasta elävän apinakaverin, eivätkä loitsut lopu siihen. Kymmenosainen sarjanäytelmä esitettiin vuonna 2002.
 • Marin jäätelökioski oli kesän 2010 hitti

  15.07.2014 Elävä arkisto
  Kesäisin uutisaiheiksi nousee mitä erikoisempia aiheita. Vuonna 2010 kesäuutisista esiin ponnahti 8-vuotiaan kaarinalaisen Mari Aaltosen jäätelökioski. Kioski kiinnosti niin mediaa, kuin viranomaisiakin.
 • Valkealan 111 koiraa ja muut pentutehtailun uhrit

  04.10.2013 Elävä arkisto
  Ihmisten parhaista ystävistä on tullut niin tuottoisa bisnes, että markkinoilla on yhä enemmän myös arveluttavista oloista tulleita yksilöitä. Pentutehtaissa koirat elävät epähygieenisissä ja epäinhimillisissä oloissa ja ne saapuvat uusiin perheisiin usein jo valmiiksi vakavasti sairaina. Pentutehtailijan tunnistaminen voi olla kuitenkin vaikeaa – aivan kuten koko toiminnan lopettaminen.
 • Tampereen kauppahalli on Pohjoismaiden suurin

  29.05.2013 Elävä arkisto
  Vuonna 1971 tehty dokumentti näyttää Pohjoismaiden suurimman kauppahallin arkea. Tampereen kauppahallin monet työntekijät ovat kirmailleet käytävillä nassikoista saakka.
 • UFF – ryysyillä rikkauksiin?

  21.11.2012 Elävä arkisto
  UFF eli U-landshjälp från Folk till Folk tunnetaan ensisijaisesti keltaisista vaatekeräyslaatikoista ja kehitysyhteistyöstä. Yhdistys on ollut julkisuudessa myös vähemmän mairittelevissa yhteyksissä, kun sen on epäilty lähinnä tekevän tuottoisaa bisnestä, jonka tuotosta vain murto-osa menee avun tarvitsijoille. Epäilyksen varjon syy on korruptoitunut tanskalainen opettajaryhmä Tvind, joka on perustanut myös Suomen UFF:n.
 • Asiointi- ja matkasanastoa

  17.10.2012 Oppiminen
  Videolla esitetään erilaisia ostostilanteita myymälöissä. Keskeistä ovat myyjän ja asiakkaan roolit, sekä reitin kysyminen, neuvominen ja ilmansuunnat.
 • Isän ja äidin töissä

  11.10.2010 Elävä arkisto
  Pikku Kakkosen 1980-luvun alun ohjelmasarjassa lapset pääsevät päiväksi tutustumaan vanhempiensa ammatteihin näiden työpaikoille.
 • Dahlströmin lähikauppa

  12.02.2010 Elävä arkisto
  Ekonomi J A Dahlströmin putiikkki saattaa ensisilmäyksellä näyttää vaatimattomalta. Lähemmin tarkasteltuna se osoittautuu yhtä mittavaksi valikoimiltaan kuin tavaratalo, tosin yhden päivän toimitusajalla.
 • Suomalaisia tähtihetkiä: Alkoholipolitiikka

  05.11.2009 Elävä arkisto
  Pariskunnan reissu pulloja palauttamaan johtaa merkillisten tapahtumien kautta asiakkaiden alkoholipolitiikan pohdiskeluun.
 • Sutki

  29.10.2009 Elävä arkisto
  Sutki kiertelee ympäri Suomea myymässä torilla vaimonsa kutomia raanuja. Kauppa käy nihkeästi, eikä sitä helpota Sutkin railakas elämäntyyli.
 • Ilmapallokauppias

  21.07.2009 Elävä arkisto
  Ilmapallot kuuluvat erottamattomasti vappuun. Puolituntisessa ohjelmassa tutustutaan ilmapallokauppiaiden vappuun erään naismyyjän näkökulmasta.
 • Ethän vertaa mua Elvikseen

  13.07.2009 Elävä arkisto
  Matkapuhelinmyyjä Jussi Andelin on pikkupojasta lähtien ihaillut Elviksestä. Haave kasvoi miehen kasvaessa, eikä lopuksi mikään ollut enää mahdotonta.
 • Räkkäri-marketin kassa

  25.05.2009 Elävä arkisto
  Terse! "Mä tykkään semmosest kahvist jot ei oo keitetty leivänpaahtimen vieres. Leivänpaahtimest huokuu semmonen täältä tullaan ponks vaan," toteaa Räkkäri-marketin kassa Tarja Kulho. Korsolaisen elämänfilosofin takana on lukuisia viidehahmoja luonut Paula Noronen.
 • Lapinlahden Linnut: Tennis-shop

  18.05.2009 Elävä arkisto
  Tenniksenpelaaja arvelee, että hänen ostamassaan mailassa on jotain vikaa. Urheilukaupan myyjä testaa välinettä epätavallisella mutta perusteellisella tavalla.
 • Kummeli: Kyläkaupassa - naisväkeä tulossa?

  12.05.2009 Elävä arkisto
  Kyläkauppaan saapuu kaupan vakioasiakas — kylänmiehiä. Tällä kerralla hänellä on ilmeisiä vaikeuksia löytää haluamansa tuotteet hyllyiltä.
 • Markku Aro: Jestas sentään

  05.11.2008 Elävä arkisto
  Jestas sentään on Markku Aron tunnetuimpia hittejä. Se on myös 1970-luvun uuden, pikkurohkean iskelmäsanoituksen ikivihreä monumentti.
 • Liian paksu perhoseksi

  27.05.2008 Elävä arkisto
  Ketosen Kaisu on tuhti tyttö. Hän on topakka työihminen, mutta liian paksu perhoseksi. Sisko Istanmäen samannimiseen romaaniin pohjautuva tv-elokuva rikkoi ensiesityksellään vuonna 1998 katsojaennätyksiä. Myös uusinnat ovat saaneet runsaasti yleisöä.

Sivut