Hyppää pääsisältöön

konserttitoiminta

 • Yle Live: Haaveille siivet -konsertti

  07.03.2016 Musiikki

  Haaveille siivet -kampanjan ja Lastenoikeusjärjestö Plan International Suomen yhteistyö huipentui hyväntekeväisyyskonserttiin kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. Konsertissa esiintyivät mm. Katriina Honkanen, Anssi Kela, Olavi Uusivirta, Maija Vilkkumaa, Irina, Jussu Pöyhönen, Yona, AiA sekä Philomela-kuoro. Tapahtuman juonsi Arman Alizad.

 • Seniorisoppaa ei tarjota alaikäisille

  21.12.2015 Akuutti

  Kulttuuririento on oiva lääke yksinäisyyteen

  Kulttuuririento on oiva lääke yksinäisyyteen

 • "Yhdeksän minuutin mittaisen kappaleen ymmärtämiseen menee elinikä"

  18.12.2015 Klassinen

  Karita Mattila RSOn solistina 18. & 20.12.2016.

  Sopraano Karita Mattila laulaa Radion sinfoniaorkesterin solistina kauden viimeisissä konserteissa 18. ja 20.12.2015. Mattila laulaa Jean Sibeliuksen Luonnottaren ja on toinen solisteista Kaija Saariahon teoksessa Mirage. Miragen toinen solisti on sellotaiteilija Anssi Karttunen. RSOn ylikapellimestari Hannu Lintu pyysi Karita Mattilan keskustelemaan esitettävistä kappaleista ja siitä, minkälainen elämäntilanne tähtisopraanolla tällä hetkellä on.

 • Suorassa Helsingin Musiikkitalon konsertissa Yhdysvalloissa

  19.03.2015 Klassinen

  Delmar Williams asuu Yhdysvalloissa Atlantan metropolialueella Decaturissa. Delmar on aktiivinen Ylen suorien nettikonserttien katsoja. Nyt eläkkeellä hänellä on aikaa seurata nettikonserttitarjontaa myös ympäri maailmaa. Lue mitä Delmar kertoo itsestään ja nettikonserttiharrastuksestaan.

 • Lähetä meille surkeat keikkakuvasi - huonoin palkitaan!

  21.01.2015 Kulttuuri

  Niin mahtava keikka, mutta kameran kortilla näkyy jotain äärimmäisen pientä, ylivalottunutta, pimeää ja epäterävää. Nyt voit lähettää nämä surkeat otoksesi meille Stradaan, palkitsemme huonoimman.

 • Pimeys tuo uusia ulottuvuuksia jazzmusiikkiin

  24.10.2014 Kulttuuri

  Sokea ihminen taluttaa konserttivieraan hiljaiseen ja pilkkopimeään konserttisaliin. On alkamassa konsertti, jossa kaikki tapahtuu pimeässä. Saksofonisti Jukka Perkolle pimeässä soittaminen oli mystinen ja vahva kokemus.

 • Hjalliksen halli toi suuren maailman tienaamismallin Suomeen

  27.05.2014 Elävä arkisto

  Hartwall-areena nousi nopeaan tahtiin Helsingin Pasilaan 1990-luvun lopulla ja toi samalla uudenlaisen viihdeareenamallin Suomeen. MOT tutki Hartwall-areenan vaikeaselkoista rahoitus- ja tienaamismallia hallin rakentamisvuonna 1997.

 • Hannu Lintu jatkaa RSO:n ylikapellimestarina 2018 asti

  28.04.2014 RSO

  Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestari Hannu Lintu jatkaa tehtävässään 2018 saakka. Syksyllä 2013 alkaneen alkuperäisen kolmivuotisen sopimuksen jatko-optio otetaan käyttöön ja sopimusta jatketaan sen mukaisesti 31.7.2018 saakka.

 • Sebastian Fagerlundin Transit ja kitaran haasteet

  23.04.2014 Elävä arkisto

  Ylen Sebastian Fagerlundilta tilaama teos Ignite voitti vuoden 2010 Teosto-palkinnon. Myös Igniten kantaesityksen johti Sakari Oramo. Kitarakonsertosta Sakari Oramo, Sebastian Fagerlund ja Ismo Eskelinen sopivat vuonna 2009. Eräänlaisena esityönä konserttoa varten syntyi soolokitarateos Kromos, jonka kantaesityksen Ismo Eskelinen soitti Turun Musiikkijuhlilla 2011. Sooloteos oli kuitenkin vasta esimakua siitä mitä oli luvassa.

 • Kahden järkäleen välissä – Beethovenin neljäs sinfonia

  01.04.2014 Elävä arkisto

  Beethovenin neljäs sinfonia on sävelletty vuonna 1806, Beethovenin tuotteliaan luomiskauden keskellä. Siihen on usein lyöty välityön leimaa, minkä voi osaltaan katsoa johtuvan myös siitä, että se järjestyksessä sijoittuu kahden varsinaisen sinfoniakirjallisuuden järkäleen, kolmannen sinfonian Eroican ja kohtalonsinfoniana tunnetun viidennen sinfonian väliin

 • Kaija Saariahon soivat kuvakudokset ja yksisarvinen

  28.03.2014 Elävä arkisto

  Kaija Saariahon mielessä oli itänyt jo pitkään ajatus klarinettikonsertosta Kari Kriikulle. Oopperan Ariadna Mater (2006) klarinettiosuus alkoikin hiljalleen saada yhä solistisempia piirteitä. Varsinaisen klarinettikonserton sävellystyön Saariaho aloitti syksyllä 2009.

 • Jukka Tiensuun väärät muistot

  26.03.2014 Elävä arkisto

  Jukka Tiensuuta (s. 1948-) voi hyvällä syyllä luonnehtia suomalaisen musiikin voimahahmoksi: hänet tunnetaan paitsi säveltäjänä, myös cembalistina jonka levytykset hakevat edelleen vertaistaan, pianistina, opettajana, Viitasaaren Musiikin Aika –festivaalin perustajana ja festivaaliorganisaattorina. Uuden musiikin ohella Tiensuu on perehtynyt laajalti vanhaan musiikkiin ja sen esityskäytäntöihin.

 • Tapani Länsiön tavallisen miehen onnelliset laulut

  25.03.2014 Elävä arkisto

  Ylen tilausteos Musiikkitalon kuoron kuoromestarilta ja kymmenen eri rehtorin aikana Sibelius-Akatemiassa opettajana palvelleelta Tapani Länsiöltä on orkesterilaulusarja Elämän lauluja. Mittavassa teoksessa välkehtii laaja tunteiden ja elämän kirjo pienimpine vivahteineen.

 • Magnus Lindbergin kirjoitukset seinällä

  20.03.2014 Elävä arkisto

  Graffiti voitti vuonna 2009 Teosto-palkinnon.

  Erityisesti orkesteritaiturina tunnetun Magnus Lindbergin mittavasta tuotannosta ei ennen Ylen tilausteosta löytynyt kuin muutama pieni vokaalisävellys. Lindbergin tartuttua kuoron ja orkesterin yhdistämisen suomiin mahdollisuuksiin oli tuloksena Graffiti, joka voitti vuonna 2009 Teosto-palkinnon.

 • Pehr Henrik Nordgren ja konserton taito

  17.03.2014 Elävä arkisto

  Pehr Henrik Nordgrenin (1944-2008) konserttotuotanto käsittää yli 30 teosta, joihin perinteisemmille soolosoittimille kuten viululle ja sellolle sävellettyjen konserttojen lisäksi kuuluu mm. kaksi kantelekonserttoa, kitarakonsertto, konsertto japanilaisille perinnesoittimille ja teoksia saksofoneille ja orkesterille.

 • Paavo Korpijaakon suupala

  24.02.2014 Elävä arkisto

  Kevätkaudellaan 2009 Radion sinfoniaorkesteri esitti Hannu Linnun johdolla Ylen Paavo Korpijaakolta tilaaman teoksen Amuse-Bouche, ja myöhemmin samana vuonna Hannu Lintu levytti teoksen Tampere Filharmonian kanssa.

 • Klarinetin kanssa pyhiinvaelluksella

  21.02.2014 Elävä arkisto

  Syksyllä 2013 Radion sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina aloittaneen Hannu Linnun avajaiskonsertin ohjelmassa kuunneltiin Ylen virolaiselta Erkki-Sven Tüüriltä (s. 1959) tilaaman klarinettikonserton kantaesitys. Teoksen nimi Peregrinus Ecstaticus tarkoittaa hurmioitunutta pyhiinvaeltajaa. Teos jakautuu kolmeen osaan, jotka esitetään yhtäjaksoisesti.

 • Jumalainen näytelmä Jouni Kaipaisen mukaan

  17.02.2014 Elävä arkisto

  Syyskaudella 2010 Hannu Lintu johti Ylen tilaaman Danten Jumalaiseen näytelmään perustuvan Jouni Kaipaisen massiivisen neljännen sinfonian "Commedia" op. 93. kantaesityksen. Massiivisuutta edustaa myös teoksen kokoonpano: kaksi solistia, mieskuoro ja orkesteri, jonka kokoonpanossa on säveltäjälleen poikkeuksellisesti kaksi harppua ja neljä Wagner-tuubaa

 • Veli-Matti Puumala ja köyden mahdollisuudet

  14.02.2014 Elävä arkisto

  Kaudella 2012-2013 Hannu Lintu toimi Radion sinfoniaorkesterin päävierailijana. Kauden kantaesityksiin kuului Linnun johtamana Yleisradion Veli-Matti Puumalalta (s. 1965) tilaama teos Rope. Teos on omistettu Hannu Linnulle. Puumalan ja Linnun aikaisempia yhteistöitä ovat olleet mm. teoksen Tear kantaesitys sekä teosten Chainsprings ja Seeds of Time kiitelty levytys.

 • Esa-Pekka Salosen Nyx – Yön jumalattaren lukemattomat värit

  11.02.2014 Elävä arkisto

  Esa-Pekka Salosen teoksen Nyx (2011) kantaesitys soitettiin Pariisissa valmistumisvuonnaan säveltäjän itsensä johtamana. Suomessa Ylen tilaaman teoksen kantaesityksen johti Radion sinfoniaorkesterin kauden 2012-2013 päävierailija Hannu Lintu.

Sivut