Hyppää pääsisältöön

parturit

 • Hoida partaasi – se on kaikkien etu

  11.01.2018 Strömsö

  Viisi yksinkertaista vinkkiä parranhoitoon.

  Parta voi näyttää hylätyltä variksenpesältä tai kutsuvalta kynnysmatolta, joka korostaa vaatimatonta leukaluutasi. Sinä valitset. Strömsö tarjoaa viisi yksinkertaista parranhoitovinkkiä.

 • "Suudeltavan pehmeä, siistipartainen mies!"

  26.10.2017 Tuhkimotarinoita

  Mies, näin kasvatat ja hoidat partaasi oikein!

  Parta on muodikas, mutta millainen parta hyvänsä ei komista kantajaansa. Outi Broux ja parturi Olli Leino muistuttavat, että hienoin parta on hyvin hoidettu.

 • Lasse Pöysti kertoi Iltasadut eläviksi

  16.03.2016 Elävä arkisto

  Iltasatuja Lasse Pöystin kertomana 1977

  Näyttelijä Lasse Pöysti alkoi lukea iltasatuja Pikku Kakkosessa heti ohjelman aloitusvuonna 1977. Pöystin ilmeikkyys sadunkertojana teki hänestä koko kansan satusedän vuosikymmeniksi. Toimittaja Maija Koivula maanitteli kirjailijoita kirjoittamaan uusia satuja ohjelmaa varten. Ohessa kuusi Lasse Pöystin kertomaa iltasatua, joissa seikkailevat lampaat, lohikäärmeet, lumihiutaleet, peikot, prinsessat ja saunatontut.

 • Väriä hiuksiin myrkkyä uhmaten: käsikirjoitus

  02.03.2015 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Viikset, baskeri, patonki – kliseitä ranskalaisesta perusmiehestä

  14.03.2013 Oppiminen

  Mitä viiksille kuuluu nykyään?

  Ranskalaisuuden vahvat symbolit – patonki, baskeri ja viikset. Viikset ovat pitäneet pintansa hiukan eri näköisinä ranskalaisten miesten lookissa halki vuosisatojen. Mitä viiksille ja muille maskuliinisille merkeille kuuluu nykyään?

 • Kotkan Ruusun legenda elää

  08.08.2012 Elävä arkisto

  "Ken lähtee seurakseni tanssimaan..."

  Kappale "Kotkan Ruusu" kertoo kotkalaisesta prostituoidusta, joka odottaa satamassa ottajaansa. Laulun kerrotaan pohjautuvan Rosalia Mäkiseen, joka piti Kotkassa parturiliikettä 1940–1960-luvulla.

 • Pitkätukat parturiin

  13.04.2010 Elävä arkisto

  Pitkätukille ilmainen hiustenleikkuu.

  Vuonna 1965 "pitkätukkaongelma" pääsi Suomessakin valloilleen. Beatles-tukkaisille pojille tarjottiin milloin ilmaista parturointia, milloin porttikieltoa kouluun.

 • Hiusmuotoilua vuodelta 1959

  03.03.2010 Elävä arkisto

  Suomen Kähertäjäin Liiton järjestämät Kampaajien ja parturien SM-kilpailut pidettiin vuonna 1959 Helsingin kauppakorkeakoululla.

 • Iltasatu: Prinsessan kiharat

  28.03.2007 Elävä arkisto

  Lasse Pöysti kertoo Hannele Huovin sadun Prinsessan kiharat

  Lasse Pöysti kertoo Hannele Huovin sadun "Prinsessan kiharat". "Kuninkaallinen hoviparturi oli saanut luvan leikata hänen armonsa pikkuprinsessan tukasta kolme kiharaa", alkaa tämä Pikku Kakkosessa vuonna 1978 esitetty satu.

 • Hiuslakan terveysvaikutukset

  01.01.2007 Akuutti

  Riskinä kampaajien ammatissa

  Riskinä kampaajien ammatissa

 • Amerikkalaismallinen lasten parturi 1949

  13.10.2006 Elävä arkisto

  Kolmivuotiaan Jussin tukka on päässyt kasvamaan kovin pitkäksi. Se on leikattava lyhyemmäksi, jottei poikaparka "näyttäisi aivan Jörö-Jukalta".

 • Pitkät tukat muodissa - parturit mänttejä?

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Parturi Bror Bäckströmistä miesten pitkähiuksinen muoti on oikeastaan aika mukavan näköistä. Hiukset on kuitenkin leikattava tyylikkäästi, "jotteivät ne eivät ole mitään Jukolan Eskon hiuksia".

 • Köyhän Karachin katuvilinässä

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Pakistanin suurin kaupunki Karachi oli Pekka Tiilikaiselle erikoinen kokemus, sillä kaduilla vilisi kaupustelijoiden ja povarien ohella myös korva- ja hammaslääkäreitä.