Hyppää pääsisältöön

työttömät

 • Opetusta keilahallissa ja läpi tyhjällä koepaperilla – yksityiset yritykset tienaavat kymmeniä miljoonia kotoutumiskoulutuksella

  21.01.2019 MOT

  Kotoutumiskoulutuksen laatu herättää huolta alan toimijoissa

  Valtio maksaa vuosittain kymmeniä miljoonia euroja yksityisten yritysten järjestämistä kotoutumiskoulutuksista. Alalla työskentelevät ovat huolissaan opetuksen laadusta ja työehtosopimusten ulkopuolelle pudotettujen opettajien tilanteesta.

 • Auttaminen ei katso ikää – Lohjalla palkataan digineuvojiksi työttömiä nuoria

  02.09.2018 Nettiä ikä kaikki

  Juha, 29: Ihailen seniorien rohkeata suhtautumista uuteen.

  Lohjalla nuoret aikuiset auttavat ikääntyneitä nettiin ja digiin: Apuomena-niminen järjestö palkkaa työttömiä digineuvojiksi. Juha, 29 osaa tietotekniikan, mutta neuvojan työssä ihan yhtä tärkeitä ovat muut taidot.

 • Katso, miten valtion budjetti kohtelisi kukkaroasi

  14.08.2016 Yle Uutiset

  Ylen Mun budjetti -koneella voit selvittää, miten valtiovarainministeriön budjettiehdotus vaikuttaisi lompakkoosi vuonna 2017. Ministeriön ehdotuksen mukaan esimerkiksi ansiotuloverotusta laskettaisiin puoli prosenttiyksikköä, mutta samalla opintorahaa leikattaisiin vähintään 53 euroa kuukaudessa. Kerro, millainen olet, ja kone kertoo, miten toimet vaikuttaisivat tuloihisi ja menoihisi.

 • Sossun pohjaton kassa

  19.04.2016 Yhteiskunta

  Toimeentulotuen varassa eläminen

  Toimeentulotuen varassa eläminen

 • Työttömät hirteen! kaikui Turun torilla 1994

  18.03.2015 Elävä arkisto

  Turun alueen työttömien yhdistykset osoittivat mieltään.

  Turun alueen työttömien yhdistykset organisoivat 1994 provosoivan mielenosoituksen Turun torille, jossa työttömiä likvidoitiin näytösluonteisesti hirttämällä.

 • Haamukoulutusta ja orjatyövoimaa: käsikirjoitus

  30.09.2013 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Työtön vapaasta tahdosta

  20.08.2013 Elävä arkisto

  49-vuotias Mauno Voutilainen on koko elämänsä aikana ollut yhteensä kuusi kuukautta töissä -pitkälti omasta valinnastaan. Jukka Kärkkäisen ohjaama ja Mouka filmin tuottama dokumentti seuraa "Jyväskylän virallisen työttömän" arkea ja valottaa hänen valintojaan.

 • Työtön toivoo jouluksi maailmanrauhaa

  13.12.2012 Elävä arkisto

  Seitsenhenkistä perhettä elättävä mies kertoo tuntojaan.

  Mitä pyörii työttömän mielessä joulun aikaan? Lapin Pelkosenniemellä seitsenhenkistä perhettä elättävä Eugen Strengell tilittää ajatuksiaan ja toiveitaan.

 • Teksti-tv pysyy ajan hermolla, välittämättä ajan hampaasta

  06.10.2011 Elävä arkisto

  Teksti-tv oli aikansa sähköisen tiedonvälityksen uudistaja.

  Teksti-tv oli aikansa sähköisen tiedonvälityksen uudistaja. Monipuolinen palvelu on pystynyt säilyttämään suosionsa myös Internetin ja digitelevisioiden aikana.

 • Elämää köyhänä

  08.09.2011 Elävä arkisto

  Miten köyhyysrajan alapuolella selviytyy?

  Mistä kaikesta pitää luopua, jos käytettävissä on vain murto-osa keskimääräisistä tuloista? Miten köyhyysrajan alapuolella selviytyy? Voiko keskiluokkainen ja keskituloinen ihminen ymmärtää, millaista on kitkuttaa köyhän tuloilla?

 • Lipposen valitut ärinät Iltalypsyssä

  11.08.2011 Elävä arkisto

  Pääministerin yrmeys oli ohjelman imitaatioiden kestoaihe.

  Pääministeri Paavo Lipposen yrmeys oli Iltalypsy-ohjelman imitaatioiden kestoaihe. Julkinen mielikuva Lipposesta oli kollegoitaan kyykyttävä ja toimittajia nyreksivä jurottaja.

 • Elämää työttömänä ja kodittomana 1960-luvun Helsingissä

  24.09.2010 Elävä arkisto

  Yösijana roskalaatikko, olohuoneena kadun varsi.

  "No sit aukasee jonkun roskalaatikon kannen ja koittaa siellä palella aamuun saakka", kuvailee 70-vuotias koditon mies, jonka taivalta toimittaja seuraa Helsingin kaduilla vuonna 1964 kuvatussa reportaasissa.

 • Pahoinvointia hyvinvointivaltiossa

  05.07.2010 Elävä arkisto

  Kurkistus yhteiskunnan nurjemmalla puolelle.

  Ohjelmassa tarkastellaan suomalaisen yhteiskunnan nurjempaa puolta, mielenterveysongelmaisia, alkoholisteja, vammautuneita ja vankeja.

 • Urpo Leppänen työministerinä

  15.03.2010 Elävä arkisto

  Suomen maaseudun puolue lupasi poistaa työttömyyden kuudessa kuukaudessa. Niin ei käynyt, mutta Urpo Leppäsen nimeä kantava työllisyyslaki syntyi vuonna 1987.

 • 1930-luvun pula ja konikapina

  29.01.2010 Elävä arkisto

  1930-luvun suuri lamakausi heijastui Suomessakin pulana ja levottomuuksina. Nivalassa tyytymättömyys leimahti "konikapinaksi" kesäkuussa 1932.

 • Kari Hotakainen: Ihmisen osa

  25.08.2009 Elävä arkisto

  Raha, pienyrittäjyys ja kosto ovat päällimmäisiä teemoja Kari Hotakaisen Ihmisen osa -romaanissa. Salme Malmikunnas on 80-vuotias entinen lankakauppias, joka myy elämäntarinansa kirjailijalle.

 • Ajankohtaisen kakkosen työttömyysilta

  05.05.2009 Elävä arkisto

  90-luvun jättiläistyöttömyyden keskellä tehty teemailta, jossa työttömät ottavat mittaa päättäjistä. Taistelun keskiössä on työministeri Ilkka Kanerva, joka luonnehditaan ”hallituksen turhimmaksi ministeriksi”.

 • Haamukoulutusta ja orjakauppaa II: käsikirjoitus

  29.04.2009 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Haamukoulutusta ja orjakauppaa II

  29.04.2009 MOT

  Vuonna 2004 esitetty MOT-raportti työllisyyskoulutuksen todellisuudesta otsikolla "Haamukoulutusta ja orjatyötä" herätti suurta huomiota. Sen jälkeen työllisyyskoulutuksen epäiltyjä väärinkäytöksiä tutkittiin viisi vuotta, ja tuomiot on äskettäin jaettu. Nyt MOT palaa rikospaikalle.

 • Tunkio jätettiin kääntämättä

  27.04.2009 MOT

  Neljän ja puolen vuoden takainen MOT työvoimakoulutuksen epäkohdista johti kunnianloukkaussytteisiin. Kun prosessit vihdoin ovat ohi ja toimittajat vapautettu, on aika kertoa mitä haamukoulutuksen tutkinnassa todella tapahtui.

Sivut