Hyppää pääsisältöön

lähihoitajat

 • Vanhus, vartija ja vaippa: käsikirjoitus

  06.05.2019 MOT

  Vanhus, vartija ja vaippa-ohjelman käsikirjoitus

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

 • Lähihoitajaopiskelijat korostavat oman motivaation tärkeyttä: “Kaikista kouluista löytyy niitä, jotka opiskelevat rimaa hipoen”

  18.01.2019 Yle Radio Suomi

  Soveltuvuuskokeiden puute ei huoleta opiskelijoita.

  Ammattikouluista poistettiin pääsykokeiden yhteydessä olleet soveltuvuuskokeet vuonna 2016. Tai jos tarkkoja ollaan, kokeita ei varsinaisesti poistettu, vaan niiden vaikutus. Testejä voidaan yhä järjestää, mutta oppilaalta ei voida evätä opiskelupaikkaa koetulosten perusteella, vaikka pisteitä tulisi nolla. Jos siis hakijamäärät ovat koulun aloituspaikkoihin nähden vähäiset, myös alalle soveltumattomat opiskelijat pääsevät helposti kouluun sisään ja voivat valmistua ammattiin. Muutos ja sen seuraukset ovat puhuttaneet viime kuukausina laajalti. Soveltuvuuskokeiden puute ei kuitenkaan huoleta lähihoitajaopiskelijoita Eldaria, Kseniyaa ja Saraa. Alalle ei hakeuduta rahan perässä, joten kiinnostus ja motivaatio ovat heille itsestäänselvyys.

 • ” Miten helvetissä selvitän 25 käyntiä työvuoron aikana?”

  09.10.2018 Flinkkilä & Tastula

  Flinkkilä & Tastulan yleisön lähettämä tarina.

  Lähihoitajana toimineen Emmin raju kuvaus hoitotyöstä, jossa kaikki yrittävät jaksamisensa äärirajoilla. Emmi on sydämellinen, ymmärtävä ja hyvä lähihoitaja, mutta työnteko on mahdotonta. Hänen mielestä koko työporukka on väsynyt liukuhihnamaisen hoitotyön vuoksi. Emmi jakoi tarinansa Facebookissa, missä postaus sai nopeasti 30.000 tykkäystä. Sitä on jaettu yli 9.000 kertaa.

 • Pakolaisesta muistihoitajaksi

  02.11.2015 Akuutti

  Suomeen sotaa paennut Edina Bilajac on muistihoitaja.

  Suomeen sotaa paennut Edina Bilajac on muistihoitaja.

 • Akuutissa maanantaina: Musiikki kuntouttaa aivoja?

  30.10.2015 Akuutti

  Akuutin tulevan lähetyksen aiheet.

  Akuutin tulevan lähetyksen aiheet.

 • Eeva sai reput ruotsista kaksi kertaa

  11.12.2014 Abitreenit

  Nyrkkeilyn Suomen mestari Eeva Riikonen kirjoitti ylioppilaaksi syksyllä 2014 pohjoiskarjalaisen Outokummun lukiosta. ”Ruotsista tuli aika vahva A”, hykertelee Eeva mielissään. Elokuussa hän muutti Vantaalle opiskelemaan lähihoitajaksi ja haluaa erikoistua sairaanhoitajaksi.

 • Hoitoala

  07.10.2013 Oppiminen

  Asiakaspalvelutilanteita ja alan sanastoa.

  Hoitotyössä on hyvä osata sekä suomea että ruotsia ja kielitaito lisää myös merkittävästi työmahdollisuuksia. Tässä osassa opit muun muassa kyselemään vointia, suosittelemaan ja kertomaan kuulumisia. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ilmauksiin tutustut lähihoitajan kotikäyntitilanteessa.

 • Lähihoitaja/päihdetyö

  30.01.2006 Oppiminen

  Lähihoitajaksi aikova Tomi joutuu todelliseen tulikokeeseen. Tomia odottaa haastava työviikko naisten tukipiste Sallissa. Miten Tomi selviytyy naisten valtakunnassa?

 • Lähihoitaja/vanhustyö

  26.01.2006 Oppiminen

  MIllaista on lähihoitajan työ?

  Artikkeli kertoo lähihoitajan opinnot ammattikoulussa aloittaneen Ella Enteen työharjoitteluviikosta dementiakoti Villa Tapiolassa ja siitä, säilyykö Ellan motivaatio valitsemaansa alaa kohtaan.