Hyppää pääsisältöön

Teemu Honkanen

 • Tuore ja iso kuorojoulu

  18.12.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Turun joululahja Suomen kuoroelämälle, Key Ensemble, on viimein saanut aikaiseksi joululevyn, kuten oikean kuoron kuuluu. Otsikko "Keskellä liljain ja ruusujen" ohjaa ajatuksia oikeaan: ohjelmisto on poimittu kansainvälisen ja suomalaisen jouluohjelmiston kauneimmasta ytimestä, mutta joulukukat tuoksuvat tuoreilta, koska mukana on muutama uutuus ja sovitukset ovat Säde Bartlingin ja Teemu Honkasen uutta tuotantoa.

 • Atso Almila osaa lukea Heli Laaksosen Aapista

  02.10.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Runoilija Heli Laaksosen Aapine ilmestyi muutama vuosi sitten alkeisoppaaksi lounaissuomalaiseen mielenmaisemaan ja kieleen. Aapisesta innostui myös kuoronjohtaja Teemu Honkanen, joka Key Ensemble -kuoronsa kanssa on alati altis vaalimaan paikalliskulttuuria. Aapisen säveltäjäksi löytyi Atso Almila, ja tulos on nyt päätynyt hekotuttavan raikkaalle levylle.

 • Ilmeikäs käyntikortti ja hienovarainen teos

  06.05.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Mikko Heiniö sävelsi teoksensa Ilta—11 laulua sekakuorolle, klarinetille ja sellolle pari vuotta sitten turkulaisen Key Ensemble -kuoron sekä Tanssiteatteri Erin tilauksesta. Syntyi liki tunnin mittainen kokonaisuus, jossa vokaaliosat kuudella eri kielellä kirjoitettuihin runoihin ryydittyvät klarinetin ja sellon esittämin välisoitoin.

 • Key Ensemble on melkein perillä

  06.05.2015 Klassinen

  Levyarvostelu.

  Turkulainen kamarikuoro Key Ensemble juhlii kymmenvuotisjuhlavuottaan. Teemu Honkasen johtama joukkio on lyhyessä ajassa haastanut pääkaupunkiseudun parhaat kuorot, kurottautunut kohti kansainvälistä tasoa, tilannut kelpo nykymusiikkia ja saanut rahoituksenkin kuntoon. Key Ensemblen uusi levy "Cast into the Sea" todistaa, että paljon on tehty, mutta muutamassa kohdassa matka on kesken.