Hyppää pääsisältöön

Reijo Nikkilä

 • Palkittu dokumentti kokosi suomalaisten ja venäläisten sotavankien kohtalot

  24.03.2017 Elävä arkisto

  Reijo Nikkilän dokumentti vuodelta 2000.

  Reijo Nikkilän vuonna 2000 ohjaama kaksiosainen dokumentti esitti ensimmäisen kerran kokonaiskuvan viime sodissamme puolin ja toisin otettujen vankien kohtaloista. Ensimmäisessä osassa Suomalaiset sotavankileirien saaristossa suomalaisvangit kertovat ankarista oloistaan neuvostoleireillä. Ohjelman toisessa osassa Ryssä perkele – sotavankina Suomessa venäläisvangit muistelevat aikaansa Suomessa ja syitä eloonjäämiseensä. Joka kolmas jatkosodassa vangittu mies kuoli vieraassa maassa.

 • Elokuun vallankaappauksesta Putiniin – Venäjän tie kommunismista kuriin

  10.02.2015 Elävä arkisto

  Elokuun vallankaappaus johti Neuvostoliiton kaatumiseen

  Elokuun vallankaappaus johti Neuvostoliiton kaatumiseen

 • Docpoint -elämäntyöpalkinnon saanut Reijo Nikkilä on sinut neukkumenneisyytensä kanssa

  30.01.2015 Kulttuuri

  Kylmän sodan aikana ei ollut helppoa olla Moskovan kirjeenvaihtaja. Oli siteerattava Neuvostoliiton virallisia tiedotteita ja pitäydyttävä YYA-henkisessä ystävyysliturgiassa. Päällystakit suojasivat toimittajia joutumasta kosketuksiin tavallisen kansan kurimuksen kanssa ja isoveli valvoi jokaista sanankäännettä. Kaikkea varjosti pelko siitä, että neuvostotankit vyöryisivät myös Suomeen.

 • Elokuun vallankumous

  21.01.2015 Yle Teema

  Teema onnittelee DocPoint -festivaalin palkitsemaa Reijo Nikkilää esittämällä Ulkolinja-dokumentin Elokuun vallankumous, reportaasin Neuvostoliiton kohtalon sinetöineistä tapahtumista vuonna 1991.

 • Venäläiset taiteilijat elävät pelon ilmapiirissä

  07.11.2014 Kulttuuri

  Kun Venäjän hallintoa vastustavat taiteilijat ja toimittajat saavat surmansa "epämääräisissä" olosuhteissa, herää pelko ja alkaa itsesensuuri. Millaista on olla taiteilija nyky-Venäjällä?