Hyppää pääsisältöön

Tarzan (hahmo)

 • Kreegah bundolo! - Voiko eläin oppia kielen?

  29.11.2016 Kulttuuri

  Aristoteleen kantapää pohtii Tarzanin mahdollisuutta

  Eläimistä on moneksi, mutta voivatko ne todella oppia kielen? Entä olisiko Tarzanin tarina edes teoriassa mahdollinen?

 • Viidakon kuninkaan historia valkokankaalla on pitkä ja värikäs – "Minä Tarzan, sinä Jane"

  15.07.2016 Yle Uutiset

  Tarzan historia filmillä on miltei koko Hollywood-elokuvien historian mittainen. Ensimmäinen Tarzan-elokuva ilmestyi vuonna 1918 ja tuorein saa ensi-iltansa tänään perjantaina. Apinain kuninkaan elokuvaroolissa on nähty yhdeksäntoista miestä, mutta Tarzanin huudon alkuperä ei ole vieläkään selvillä.

 • "Puku on pilattu – miehet näyttävät madoilta"

  15.06.2015 Yle Uutiset

  Vaatturin mukaan jokainen uusi puvun omistaja haluaa näyttää Tarzanilta. Tämänhetkisen muodin slim fit -puvut eivät siinä miehiä 1960-luvulta vaatettaneen ammattilaisen mielestä onnistu.

 • Tarzanin maisemissa Mutier-vuoren takana

  10.11.2014 Kulttuuri

  Opettele huutamaan kuin Tarzan ja voit hallita viidakkoa?!

  Yksinkertainen apinoiden kasvattama mies, vähäpukeinen sivistynyt nainen ja norsunluuta etsivä retkikunta. 1930-luvun Tarzan-elokuvien maailmaan, maisemaan ja hahmojen sekaan Afrikan viidakkoon sukeltavat tutkija Olli Löytty ja toimittaja Jukka Kuosmanen.

 • Tarzan-tutkija nykymiehistä: "Miesparat"

  27.10.2014 Yle Uutiset

  Rintaa takovat ja lannevaatteisiin pukeutuvat miehet ovat edelleen lähellä miehisistä malleista väitelleen, maailman ainoan Tarzan-tohtorin Paula Havasten sydäntä. Hänen mielestään nyky-yhteiskunta vaatii miehiltä mahdottomia.

 • Rakastunut Tarzan ja hurmaavat apinat

  21.03.2014 Kulttuuri

  Hauskat ja hurjat gorillat ovat Kaupunginteatterin viihdyttävän Tarzan-musikaalin parasta antia.

 • Kaksi Tarzania eli jaettu tähteys

  17.03.2014 Yle Uutiset

  Tarzan apinoiden kuningas nousee Suomessa ensimmäistä kertaa näyttämön lavalle, kun Helsingin kaupunginteatterin suurmusikaali saa ensi-iltansa torstaina. Maailmalla jo pyörinyt esitys perustuu Disney-animaatioon. Suomessa musikaaliin on satsattu täysillä, muun muassa päärooleissa on harvinainen tasavertainen tuplamiehitys.

 • Esikuvan kohtalo järkytti – Simpauttajan "jatko-osa" tekeillä

  09.01.2014 Yle Uutiset

  Kuuluisassa romaanissa esiintyvän Simpauttajan Oton esikuvan kohtalo sai kirjailija Heikki Turusen taipumaan yleisön pyyntöihin. Turusen työpöydällä on Oton elämä ja veljesten välien selvittely. Hän aikoo kirjoittaa fiktiivistä tarinaa veitsi kurkulla.

 • Tarzanin tarmolla Hämeenlinnan teatteri nousuun

  16.11.2013 Yle Uutiset

  Lapsena Kirsi-Kaisa Sinisalo oli leikeissä mielellään Tarzan, ei Jane. Kova huuto ratkaisi roolijaon. Hämeenlinnan teatterinjohtajana hän ei aio kuitenkaan turvautua huutamiseen johtamismetodina. Anopin runo on sen sijaan teatterin johdossa tullut läheiseksi: voi tätä hoppua, hoppua, hoppua, ei tule loppua.

 • Harvinaiset Aku Ankat, Tex Willerit ja Tintit - Katso onko sarjakuviesi joukossa aarre

  25.06.2012 Yle Uutiset

  Vanhoja Aku Ankkoja tarjotaan sarjakuva-antikvariaattiin noin kuusi kertaa päivässä. Kellarista tai mökiltä löytyneet pahvilaatikot sisältävät kuitenkin vain harvoin aarteita. Antikvariaattikauppias Juha Aarnisalo kertoo, mitä numeroita kannattaa erityisesti tarkkailla.

 • Kehnosti menestynyt Mars-seikkailu tuo Disneylle jättitappiot

  20.03.2012 Yle Uutiset

  Marsiin sijoittuvan seikkailuelokuva John Carterin kehno menestys uhkaa tuoda tuotantoyhtiö Walt Disneylle jättitappiot. Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoo, että Disney odottaa John Carterin tuottavan 200 miljoonan dollarin eli lähes 160 miljoonan euron tappiot.

 • Yrjö Laakkonen on kiinni SF:n tuotannossa

  13.09.2011 Yle Uutiset

  Yrjö Laakkonen arvelee, että tuotantoa voidaan ohjata aika paljon ennen kuin filmien teko aloitetaan. Hänen mielestään elokuvateollisuuden riskit ovat pienet, kun tapauskohtaisesti tsekataan ennakkoon.

 • 40-luvun elokuvatähti Linda Christian on kuollut

  23.07.2011 Yle Uutiset

  1940-luvulla loistanut Hollywood-näyttelijä Linda Christian on kuollut 87-vuotiaana. Meksikolaissyntyinen näyttelijä oli Bond-tyttö jo ennen 007-agenttisarjan rantautumista elokuvateattereihin.

 • Ovatko isot aivot paremmat kuin pienet?

  12.01.2011 Yle Uutiset

  Kolumnisti Harri Närhen norsu Abu Simppeli pohtii tällä kertaa aivotoimintaa ja sen saavutuksia.

 • Viisikko-sarja muokataan nykypäivään

  24.07.2010 Yle Uutiset

  Brittiläisen nuortenkirjailijan Enid Blytonin suosittu Viisikko-sarja käännetään nykyenglannille, kertoo The Guardian. Sarjan englantilaisen kustantajan mukaan nykyajan nuoret pystyvät samaistumaan tarinoihin paremmin, kun kieli on heille tutumpaa.

 • Munashortsit eivät ole hottia

  11.06.2010 Yle Uutiset

  D-shortsit ja caprit sen sijaan saavat naisten päät kääntymään. Näin väittää Lahden Radion terassifilosofi, betoniraudoittaja-kynäilijä Ilkka Manninen pikatutkimuksen perusteella. Tutkiva istuskelu on johtanut terassifilosofin myös siihen havaintoon, että naiset haluavat shortsien ulottuvan ainakin polveen saakka. Terassiajattelua luvassa koko kesän.

 • Kelanauhaa ja megafoni

  07.04.2010 Yle Uutiset

  Norsuni Abu Simppeli nauhoittaa kaikki puhelunsa. Tämä johtuu siitä, että hänelle on alkanut soitella paljon hämärämiehiä - ja naisia. Kuten poliitikkoja. Siksi hän on päättänyt pelata varman päälle, ettei joudu altavastaajan asemaan vain sen tähden, että on maahanmuuttaja. Ja elefantti.

 • Kirjastoradio: Kari Kangasharju

  04.12.2009 Yle Uutiset

  Esikoiskirjailija Kari Kangasharju on kirjoittanut historiallisen romaanin ”Abigailin laulu”. Kirja kertoo 2600 vuotta sitten tapahtuneista asioista Pohjois-Assyriassa.

 • Saimaa on kirvoittanut monta laulua

  29.07.2009 Yle Uutiset

  Saimaa ei ole pelkästään iskelmien aihe. Saimaa-teemaa ovat lauluissaan käsitellet mm. Juice Leskinen, Los Olvidados ja Anssi Tikanmäki.

 • Booker-ehdokkaina raskaan sarjan ammattilaisia ja apina

  29.07.2009 Yle Uutiset

  Booker-palkintoehdokkaat ovat selvillä. Britannian tärkeimmästä kirjallisuuspalkinnosta kisaa tänä vuonna vahva veteraanien joukko, listalla on kaksi aiempaa voittajaa ja neljä entistä finalistia.

Sivut