Hyppää pääsisältöön

Laurie Anderson

 • Koiran sydän on Laurie Andersonin lohdullinen elokuva surusta ja rakkaudesta

  23.11.2016 Yle Teema

  Elokuva Lolabelle-koirasta, rakkaudesta ja kuolemasta.

  Laurie Andersonin lohdullinen elokuva rakkaudesta, luopumisesta, musiikista, kielestä, elämästä, kuolemasta, äideistä, puolisoista ja koirasta nimeltä Lolabelle: "How to feel sad without actually being sad." Elokuvan jälkisanat lausuu sen leikkaaja Melody London.

 • Vailla aurinkoa ja Kiitorata: kissojen ystävän, salaperäisen elokuvaesseistin Chris Markerin kaksi mestariteosta

  21.11.2016 Yle Teema

  Vailla aurinkoa ja Kiitorata Teemalla 19.5. klo 22.

  Runollisen, poliittisen, henkilökohtaisen, kokeellisen, filosofisen elokuvanteon pioneeri. Ainutlaatuinen, salaperäinen, utelias. Kissojen ystävä. Kaksi Chris Markerin mestariteosta: esseistinen elokuvakirje Vailla aurinkoa ja scifi-runo Kiitorata.

 • En minä halua olla poptähti!

  03.12.2015 Musiikki

  Laurie Andersonin O Superman oli yllättävä hitti.

  New Yorkin downtownissa oltiin 1980-luvun alussa uuden taiteen äärellä. Nuoret taiteilijat tekivät jotakin, jota myöhemmin tultaisiin kutsumaan performanssi- ja mediataiteeksi. He järjestivät käsitteellisiä taidenäyttelyitä ja outoja konsertteja. He sekoittivat luovasti keskenään kaikkea: musiikkia, kuvataidetta, kirjallisuutta, tanssia, elokuvaa, valokuvaa ja runoutta. Tapahtumat synnyttivät paljon uutta musiikkia ja myös ensimmäisen avantgardistisen hitin: Laurie Andersonin yllättävän menestyksen "O Superman". Atomien laulu -sarjan kuudennen osa on toimittanut Jukka Mikkola.

 • Voitteko toimittaa meille 80 000 kappaletta levyänne?

  01.05.2015 Musiikki

  Laurie Andersonin O Superman oli epätodennäköinen hitti.

  Laurie Anderson koki olevansa avantgarde- ja performanssitaiteilija, ei mikään popmuusikko. Kaupallisen äänilevyn tekeminen oli viimeinen asia, johon hän halusi ryhtyä. Eräänä päivänä Laurie Anderson sai puhelinsoiton Lontoosta. Voitteko lähettää meille levyänne, sieltä tiedusteltiin. 40 tuhatta kappaletta ensi perjantaiksi ja toiset 40 tuhatta seuraavalla viikolla. Laurie Andersonin O Superman on Avaruusromun kuukauden elektronisen musiikin valinta.