Hyppää pääsisältöön

Rane Raitsikka

 • Rane Raitsikka veti läpi huumehelvetin

  14.03.2016 Battle

  Kaksi rokkari keskustelemassa huumeista.

  Päihteistä kanssani keskusteli Yle Puheella Rane Raitsikka. Kuuntele keskustelu! Tämä rokenrollin kotimainen kosmopoliitti on tunnettu Atomirotta-yhtyeen lisäksi mm. Smackin ja Laman kitaristina. –Juhani

 • Suomalaisen punkin olemus puolessatoista minuutissa

  12.11.2015 Musiikki

  Unicefin ainoa julkaisu Käkimassaa on Suomen kallein single.

  Unicef-yhtyeen ainoaksi levytykseksi jäi Käkimassaa-single. Vain yhdeksänkymmenen sekunnin mittaisena rutistuksenakin levyn nimikappale onnistuu kiteyttämään suomalaisen punkin olemuksen. Julkaisun arvo tunnustetaan laajalti ulkomaillakin: se on jo pitkään ollut Suomen kallein single.

 • Punk tyhmyreille: armotonta tykitystä ilman sääntöjä

  15.05.2015 Musiikki

  Rane Raitsikka selventää punkin pääpiirteet.

  Usein sillä on jotain sanottavaa. Se kuulostaa monesti rouhealta. Yy, kaa, koo, nee ja kitara rääkyy. Mitä punk-musiikki oikein on? Entinen Smack-kitaristi Harri ”Rane Raitsikka" Jäntti selventää tyhmyreille punk-musiikin pääpiirteet.

 • Kissankehto: Minä haluan!

  23.11.2014 Musiikki

  Musiikki parantaa ja yhdistää.

  Musiikki parantaa ja yhdistää. Tämmöisenä aikana älytöntä, että sanotaan musiikin olevan auringonlaskun ala, levyt ei myy ja musiikkia on liikaa. Paskanmarjat, musiikki on nyt tärkeämpää kuin koskaan! Näin kertoo Samae Koskinen. Jouluna kerätään saldoa syksyllä itketyistä kyynelistä.

 • Martti Syrjä bamlaa stadia

  08.11.2010 Elävä arkisto

  Kamoon-ohjelma yritti vuonna 1985 selvittää, mitä maalaisrokkari ajattelee kaupunkilaisista kollegoistaan ja päinvastoin. Tutkimusryhmänä olivat yhtyeet Eppu Normaali ja Smack.

 • Smackia vietiin rapakon taakse

  09.10.2007 Elävä arkisto

  Helsinkiläinen Smack nousi 1980-luvun alussa esiin "katu-uskottavan" rockin sanansaattajana. Vuonna 1987 se lähti Hanoi Rocksin jalanjäljissä maailmalle.