Hyppää pääsisältöön

Sebastian Fagerlund

 • Sebastian Fagerlund nousi nopeasti sukupolvensa säveltäjien eturiviin – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  06.12.2019 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 6. joulukuuta!

  Vaikka Sebastian Fagerlund oli kirjoittanut musiikkia koko pienen ikänsä, hän epäili pitkään, oliko hänestä oikeasti säveltäjäksi. Kun päätös ryhtyä säveltämään vihdoin kypsyi, Fagerlund nousi nopeasti yhdeksi sukupolvensa merkittävimmistä säveltäjistä.

 • RSO esittää Keski-Euroopan kiertueella Fagerlundia ja Sibeliusta

  25.09.2019 RSO

  Kiertue vie orkesterin mm. Wieniin ja Veronaan.

  Radion sinfoniaorkesteri tekee Keski-Euroopan kiertueen ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla 29.9.-4.10. Ohjelmassa on Fagerlundin, Sayn, Sibeliuksen, Berlioz'n ja Brahmsin teoksia ja solisteina esiintyvät viulisti Elina Vähälä ja lyömäsoittaja Martin Grubinger.

 • Keski-Euroopan kiertue

  04.04.2019 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Martin Grubinger, lyömäsoittimet

 • Keski-Euroopan kiertue

  28.03.2019 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Elina Vähälä, viulu

 • Keski-Euroopan kiertue

  28.03.2019 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Elina Vähälä, viulu

 • Keski-Euroopan kiertue

  28.03.2019 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Martin Grubinger, lyömäsoittimet

 • Tuore Grammy-ehdokas Yuja Wang RSO:n solistina tammikuussa

  14.12.2018 RSO

  Kevätkaudella kuullaan myös Fagerlundin uusi sellokonsertto.

  Häikäisevän tekniikkansa, vahvojen tulkintojensa ja säihkyvän lavapersoonallisuutensa ansiosta suursuosikiksi noussut Yuja Wang esittää Schumannin pianokonserton RSO:n solistina 25.1. Kevätkaudella nähdään myös nuoremman kapellimestaripolven kärkinimiä Klaus Mäkelästä Nicholas Colloniin.

 • RSO:lle ja Hannu Linnulle kaksi Emma-ehdokkuutta

  11.12.2018 RSO

  Lutoslawski- ja Fagerlund-levyt ehdolla.

  RSO:n ja ylikapellimestari Hannu Linnun Witold Lutoslawskin sinfonioita sisältävä levy sekä Sebastian Fagerlundin teoksia sisältävä levy ovat molemmat ehdolla kotimaisen Emma-palkinnon saajaksi.

 • RSO kantaesittää Sebastian Hillin orkesteriteoksen 6.12.

  29.11.2018 RSO

  Kuluvalla kaudella RSO kantaesittää neljä kotimaista teosta.

  RSO kantaesittää kuluvalla kaudella neljä Yleisradion tilaamaa kotimaista teosta. Ensimmäisenä kuullaan Sebastian Hillin orkesteriteos Snap Music itsenäisyyspäivän juhlakonsertissa 6.12. ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla. Konsertti nähdään suorana lähetyksenä Yle Teemalla ja Yle Areenassa.

 • Dramaattiset vibratoaallonpituudet Fagerlund-levytyksen riesana

  23.10.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Sebastian Fagerlundin ooppera Höstsonaten nousi viime syksyn oopperatapaukseksi. Säveltäjänä jatkuvasti nouseva tähti, librettona Gunilla Hemmingin vapaa muokkaus Ingmar Bergmanin synkästä perhedraamaelokuvasta, solisteina kansainvälisiä ja kotimaisia tähtiä, kapellimestarina hyvä tunnehöystäjä John Storgårds - pakkohan sen oli toimia. Mutta mikä toimii lavalla ei aina toimi levyllä.

 • RSO:n ja Hannu Linnun Bartók-levylle arvostettu Gramophone-palkinto

  31.08.2018 Yleisradio

  Ondinen julkaisema levy oli paras konserttotaltiointi.

  Ondinen julkaisema levy oli paras konserttotaltiointi.

 • RSO esittää Sebastian Fagerlundin uutuusteoksen ensi kertaa Suomessa

  08.05.2018 RSO

  Konsertin solistina esiintyy pianisti Anglea Hewitt.

  RSO esittää ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Sebastian Fagerlundin orkesteriteoksen Water Atlas 16.–17.5. Musiikkitalossa. Lisäksi ohjelmassa on Debussyn Jeux ja Ravelin Bolero sekä Manuel de Fallan pianokonsertto, jonka solistina esiintyy Angela Hewitt.

 • 10.4. Keskiviikkosarja 13

  06.04.2018 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Nicolas Altstaedt, sello Sebastian Fagerlund: Sellokonsertto, ensiesitys Suomessa (Ylen ja Hampurin radion sinfoniaorkesterin tilaus) Gustav Mahler: Sinfonia nro 9 D-duuri OSTA LIPPU Katso ja kuuntele suora lähetys Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa 10.4. klo 19.

 • 11.4. Torstaisarja 10

  06.04.2018 RSO

  Hannu Lintu, kapellimestari Nicolas Altstaedt, sello Sebastian Fagerlund: Sellokonsertto, ensiesitys Suomessa (Ylen ja Hampurin radion sinfoniaorkesterin tilaus) Gustav Mahler: Sinfonia nro 9 D-duuri OSTA LIPPU

 • Nykymusiikkia jota tekee mieli kuunnella ja kuunnella

  23.03.2018 Klassinen

  Levyarvostelu

  Sebastian Fagerlundin sävellyksissä on yksi kiinnostava piirre. Kun laitoin uuden levyn soimaan, kuuntelin sen kokonaan, keskittyneesti, ja nautin. Sitten kuuntelin sen uudestaan, silmät kiinni unen rajalla, ja nautin yhtä lailla. En ihmettele, että Fagerlundilta tilataan musiikkia niin paljon kuin hän ehtii sitä tehdä. Onneksi se päätyy yleensä tuoreeltaan levylle, siitä pitävät huolen BIS ja RSO.

 • Säveltäjä Sebastian Fagerlund Syyssonaatti-oopperasta: "Loistava idea."

  22.09.2017 Klassinen

  Säveltäjä kertoo Kansallisoopperan syksyn kantaesityksestä.

  Säveltäjä kertoo Kansallisoopperan syksyn kantaesityksestä.

 • Yle jatkaa tallenneyhteistyötä Kansallisoopperan kanssa

  20.09.2017 Yleisradio

  Ylen ja Kansallisoopperan tallennesopimus allekirjoitettiin.

  Kansallisoopperan uutuusooppera Höstsonaten – Syyssonaatti suoratoistetaan Yle Areenassa lauantaina 23.9. Syksyn aikana Yle esittää myös kaksi muuta suoraa lähetystä Kansallisoopperasta ja lisää on luvassa: Yle ja Kansallisooppera jatkavat tallenneyhteistyötään.

 • Sebastian Fagerlund: Syyssonaatti-ooppera la 23.9.

  14.09.2017 Klassinen
 • “A pianist for the rest of our lives” - Daniil Trifonov RSO:n solistina

  28.04.2017 RSO

  Daniil Trifonov RSO:n solistina

  RSO:n solistina 5.–6.5. esiintyy venäläinen pianisti Daniil Trifonov, jota muiden ylisanojen ohella on kuvailtu lauseella ”A pianist for the rest of our lives”. Toista kertaa RSO:n kanssa esiintyvä Trifonov esittää ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Ravelin pianokonserton G-duuri. Konsertin ohjelmassa on myös Sebastian Fagerlundin orkesteriteoksen Drifts kantaesitys ja Carl Nielsenin sinfonia nro 4. Perjantain loppuunmyyty konsertti uusitaan seuraavana päivänä, lauantaina 6.5. klo 16.15. OSTA LIPPU 6.5.

 • Fagottivelho loitsii

  15.11.2016 Klassinen

  Levyarvostelu

  Sebastian Fagerlundin fagottikonsertto Mana on yksi viime vuosien tehokkaimpia suomalaisia soitinkonserttoja. Vaan eihän sitä juuri konsertissa kuule, joten onneksi fagottivelho Bram van Sambeek on saanut sen levylle, ja onneksi sille on löytynyt pariksi toinen innoittunut kappale, Kalevi Ahon fagottikonsertto vuodelta 2004. Tuloksena on levyllinen vetävää pörinää.

Sivut