Hyppää pääsisältöön

Francis Poulenc

 • Jyväskylä Sinfonialta etäkamarikonserttien sarja Youtubeen

  28.03.2020 Yle Uutiset

  Orkesteri julkaisee myös muita musiikillisia videoita "karanteeniklubissaan".

 • Levyllinen ongelmatonta kauneutta?

  26.02.2019 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Erica Nygård soittaa huilua Vaasan kaupunginorkesterissa ja Niels Burgmann soittaa urkuja Helsingin Matteuksen seurakunnassa. Yhdessä he ovat jo pari vuotta kartoittaneet huilu-urku-duon repertuaaria, ja nyt valikoineet uutuuslevylle lähes yksinomaan kaunista musiikkia. Ratkaisu sopii soitinyhdistelmälle ja muusikoiden ominaislaadulle, mutta entä kuulijalle?

 • Loistavan koukuttavaa duo-soitantaa

  05.03.2018 Klassinen

  Loistavan koukuttavaa duo-soitantaa

  Loistavan koukuttavaa duo-soitantaa

 • Bardin lauluja viideltä vuosisadalta

  19.05.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Näin kevään lopuksi kannattaa kammata viime syksyn julkaisuja, josko sieltä vielä onnistaisi löytää helmiä. Ja löytyyhän niitä: Ian Bostridgen ja Antonio Pappanon upea albumi William Shakespearen teksteihin sävelletyistä lauluista hakee monellakin tasolla vertaistaan. Mukana on myös Shakespearen oman ajan tulkintoja Bardin lauluista Elizabeth Kennyn aistikkaalla luuttusäestyksellä.

 • Vaihtuvia tunnelmia kahdella ja neljällä kädellä

  16.12.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Francis Poulencin musiikin voi helposti ohittaa ihastuttavan charmanttina. Poulenc oli kuitenkin tuottelias säveltäjä sekä soitin- että laulumusiikin parissa, ja etenkin kuoroteoksissaan hän osoittaa myös vakavat puolensa; yksinlaulujen parissa hän oli Faurén jälkeen varmasti yksi parhaita ranskalaisia. Omalle soittimelleen, pianolle Poulenc sävelsi laajan tuotannon, joka läpäisee hänen elämänsä teini-iän varhaisista kokeiluista viimeisiin vuosiin.

 • Kesäillan konsertti Schönbrunnista 2016

  23.05.2016 Yle Teema

  Wienin filharmonikoiden kesäkonsertin teemana on Ranska

  Wienin filharmonikot avaavat kesäkauden ranskalaisteemaisella konsertilla Schönbrunnin linnan puistossa Wienissä. Orkesteria johtaa tällä kertaa venäläissyntyinen Semjon Bytshkov.

 • Tohtoriksi valmistuva pianisti Maija Parko: "Musiikki on rakas elämäntapa ja ammatti, joka kantaa päivästä toiseen."

  16.03.2016 Klassinen

  Kantapöydän opiskelijatreffeillä Musiikkitalon kahvilassa.

  "Opettaminen, soittaminen ja musiikin tutkiminen ovat melkein yhteen sulautuneita toiminnassani, painopisteet vaihtelevat tilanteen mukaan,” kertoo Sibelius-Akatemiassa tohtorintutkintoa valmisteleva pianisti Maija Parko.

 • Leikkivä klarinettipensseli ja vuoden 2015 kansitaidelevy

  17.09.2015 Klassinen

  Levyarvio

  En sanoisi, että "La clarinette française" -levyn kansi on aiheeltaan loppuun kulutettu. Harmaalla pensselinvedolla hämmennetty lumoava valokuva toimii aiheeseen johdattelijana huomattavasti vahvemmin kuin kansikuvat yleensä. Musiikista vastaavien klarinetisti Lisa Shklyaverin ja pianisti Jos van Immerseelin ansio on, että he esittelevät tällä tuotteella selvän kokonaisuuden – ei monoliitin, vaan sopivan ristiriitaisen tilkkutäkin.

 • 2.12. Teeman Elävä arkisto: Arja Saijonmaa

  17.04.2014 Yle Teema

  Viihdetaiteilija Arja Saijonmaa syntyi 70 vuotta sitten. Esiintymisen hän aloitti parikymppisenä, ja kolmikymppisenä hän nousi musiikin kansainvälistymisen symboliksi Suomessa. Kreikka, Ranska, Latinalainen Amerikka soivat hänen kantaaottavissa lauluissaan suomeksi ja ruotsiksi.