Hyppää pääsisältöön

George Stevens

 • Paikka auringossa

  26.02.2016 Yle Teema

  Kuuden Oscarin tragedian pääosassa Elizabeth Taylor

  Kuuden Oscarin klassikko amerikkalaista unelmaa rikkaan avioliiton kautta tavoittelevasta nuoresta miehestä.

 • Jättiläisen jäljillä – Teemalauantaissa muistellaan Hollywood-eeposta ja James Deania

  16.12.2015 Yle Teema

  Erkoispitkä Teemalauantai 11.3. alkaa jo kello 20.

  Teemalauantai 11.3. kuluu Jättiläisen jäljillä. George Stevensin suurelokuvan jälkeen nähtävässä tv-dokumentissa muistellaan elokuvan kuvauksia pienessä Marfan kaupungissa Texasissa. Texasin karjasuvuista, öljypohatoista, rakkauksista ja roturistiriidoista kertovan eepoksen pääosissa ovat Elizabeth Taylor, Rock Hudson ja James Dean. Ilta on muuten toiveuusinta, mutta Jättiläinen esitetään nyt ensi kertaa HD-kopiona. Ilta alkaa klo 20.

 • Hän tuli yöllä

  03.12.2014 Yle Teema

  Cary Grantin esittämä poliittinen aktivisti Leopold Dilg saa syyt niskoilleen kun pikkukaupungin saha tuhoutuu tulipalossa. Paikallisen mahtimiehen hallitsemat viranomaiset ja mediat tuomitsevat Dilgin muitta mutkitta ja ilman todisteita vankilaan.

 • 11.10. Teemalauantai: Sota ja Hollywood

  22.09.2014 Yle Teema

  Amerikkalaisohjaajat John Ford, George Stevens ja Samuel Fuller osallistuivat toiseen maailmansotaan, kuvasivat todellisia taisteluja ja sodan kauhuja, ja veivät kokemuksensa takaisin Hollywoodiin. Teemaillan dokumentti Hollywoodista Nürnbergiin kertoo näistä ajoista. Sen jälkeen nähtävän elokuvan He antoivat kaikkensa ohjasi USA:n merivoimien kapteeni John Ford heti sodan päätyttyä vuonna 1945.