Hyppää pääsisältöön

Bostonin sinfoniaorkesteri

 • Musikaalinen unelma Amerikassa – pianisti Meri Louhos muistelee

  03.12.2018 Meri Louhos

  Opintomatka Amerikkaan 1960-1961.

  Amerikassa musiikinhistoriaa ei opiskeltu tenttimällä, vaan tekemällä itse. Niinpä Meri esiintyi mm. cembalistina. Kamarimusiikkitunnit olivat pianistille juhlaa; kun Meri astui luokkaan, siellä istui jousikvartetti jo valmiina. Meri Louhos kertoo opinnoistaan Rochesterin Eastman School of Music’issä syksyllä 1960.

 • Olin Downes - Sibeliuksen apostoli

  11.12.2014 Klassinen

  New York Timesin kriitikko Olin Downes julisti Sibeliusta.

  Puhutaanpa mistä tahansa Jean Sibeliusta ja Amerikkaa koskevasta asiasta, New York Timesin musiikkikriitikko Olin Downesin nimi nousee aina esiin. Downesilla oli mittaamattoman vaikutusvaltainen asema, josta hän pystyi edistämään niiden säveltäjien uraa joiden musiikkiin ja ihanteisiin hän uskoi. Ja hänen selvä suosikkinsa oli Jean Sibelius. Downesin Sibeliusta puolustava asenne oli niin tunnettu ja sävyltään niin evankelioiva, että häntä kutsuttiin 'Sibeliuksen apostoliksi'.

 • Bostonin Sibelius-kultti

  10.12.2014 Klassinen

  Bostonin ilmapiiri oli kuin luotu Sibeliuksen musiikille.

  Bostonilaiset ilmaisivat Vanhan maailman ihailunsa esimerkiksi vuonna 1881 perustetun Bostonin sinfoniaorkesterin johtajissa: ensimmäiseen maailmansotaan asti tärkeimmät heistä olivat joko saksalaisia tai Saksassa koulutettuja. Ilmapiiri oli kuin luotu Sibeliuksen musiikille.