Hyppää pääsisältöön

Wienin filharmonikot

 • Kamarimusiikki soi Forssassa

  28.06.2019 Yle Uutiset

  Musica Kalevi Aho -kamarimusiikkifestivaali järjestetään 28.-30. kesäkuuta.

 • Alkaako vuotesi perinteisellä uudenvuoden konsertilla Wienistä? Antero Karttusen tuttu ääni on selostanut sitä jo 57 vuoden ajan

  01.01.2018 Yle Uutiset

  Wienin filharmonikkojen perinteinen Strauss-konsertti nähdään yli 90 maassa. Suomalaiskatselijoille konserttia on selostanut vuosikymmenet Antero Karttunen. Tämän vuoden selostus saattaa olla viimeinen 81-vuotiaalle musiikkiasiantuntijalle.

 • Sinfonista herkkua – kuin kesäistä letunpaistoa

  24.11.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Myöhäisromanttisen orkesterimusiikin rakastajalle Franz Schmidtin Toinen sinfonia on kuin letunpaistoa mökkirannassa lämpimänä kesäiltana. On aivan samantekevää kuinka syvällisenä sitä pitää – ja minä pidän – mutta varmasti se on ainakin mukavaa, ellei suorastaan ihanaista. Wienin filharmonikoille Ensimmäisen maailmansodan alla sävelletty teos sopii orkesterilleen kuin hansikas käteen, ja Semyon Bychkovin johtamana uutena levytyksenä se myös soi varsin mukavasti.

 • Wienin filharmonikot Tokiossa

  08.03.2017 Yle Teema

  Konsertissa mm. Schubertia ja Takemitsua

  Wieniläisorkesteri esiintyi Tokion Suntory Hallissa lokakuussa 2016 Zubin Mehtan ja Seiji Ozawan johdolla. Ohjelmassa oli mm. Schubertin 8. sinfonia ja Takemitsun Nostalgia, jonka viulusolistina oli Anne-Sophie Mutter.

 • Vuosi vaihtuu!

  27.12.2016 Yle TV1

  Ykkönen juhlii uutta vuotta perinteisin menoin.

  TV1 juhlii uutta vuotta perinteisin menoin. Suomen itsenäisyyden juhlavuosi alkaa jo uudenvuodenaattona, kun Helsingistä lähetetään näyttävä konsertti suorana.

 • Kesäillan konsertti Schönbrunnista 2016

  23.05.2016 Yle Teema

  Wienin filharmonikoiden kesäkonsertin teemana on Ranska

  Wienin filharmonikot avaavat kesäkauden ranskalaisteemaisella konsertilla Schönbrunnin linnan puistossa Wienissä. Orkesteria johtaa tällä kertaa venäläissyntyinen Semjon Bytshkov.

 • Wienin filharmonikot Pohjoismaissa

  11.12.2015 Yle Teema

  Sibeliuksen ja Carl Nielsenin juhlavuoden musiikkia

  Wienin filharmonikot matkustivat kesällä 2015 pohjoiseen, missä vietettiin kahden säveltäjän 150-vuotisjuhlia: Jean Sibelius ja Carl Nielsen.

 • Onnea Sakari Oramo, 50 v.

  26.10.2015 Klassinen

  Sakari Oramo täyttää 50 vuotta ja nauttii elämästään.

  Sakari Oramo täyttää 50 vuotta ja nauttii elämästään.

 • "Naisen aivot eivät kapellimestarin ammattiin sovi" – naisia syrjitään edelleen klassisen musiikin areenoilla

  29.06.2015 Yle Uutiset

  Klassisesta musiikista löytyy yhä rakenteita, jotka eivät tue tasa-arvoajattelua ja jotka kuuluvat menneeseen maailmaan. Yksi esimerkki tästä on naiskapellimestarien asema.

 • Wienin Filharmonikot juhlistaa Sibelius-vuotta Helsingin Musiikkitalossa

  11.06.2015 Klassinen

  Ohjelmassa Sibeliusta, Schubertia ja Beethovenia

  Eurooppalaisen orkesteritradition lippulaiva, Wienin Filharmonikot vierailee toistamiseen Musiikkitalossa Helsingin Juhlaviikkojen kutsumana. Filharmonikkoja pidetään yhtenä maailman parhaista orkestereista – onhan takana runsaat 170 vuotta parhaita soittajia, kapellimestareita ja solisteja, puhumattakaan orkesterin kotisalista, legendaarisesta Musikvereinista

 • Wienin Filharmonikot Musiikkitalossa 13.6.2015

  18.05.2015 Klassinen

  Maailman ainutlaatuisin musiikki-instituutio, 170 vuotta vanha Wienin filharmonikot, saapuu Helsinkiin ja konsertoi Musiikkitalossa lauantaina 13.6.2015 klo 19.00.

 • Kesäkonsertti Schönbrunnista 2015

  05.05.2015 Yle Teema

  Wienin filharmonikot soittavat perinteisen ulkoilmakonsertin

  Wienin filharmonikot avaavat kesäkauden ulkokonsertilla Zubin Mehtan johdolla. Pianosolistina Rudolf Buchbinder. Ohjelmassa ovat mm. Jean Sibeliuksen Finlandia ja Edvard Griegin pianokonsertto.

 • Mönkivä Mozart toimii sittenkin

  24.04.2015 Klassinen

  Levyarvio

  Osoittaa melkoista arkistorakkautta julkaista live-äänitys vuodelta 1992 ja vielä teoksista, joita esitetään jatkuvasti joka puolella maailmaa eikä levytyksistäkään suoranaista pulaa kärsitä. Belvedere-yhtiön selvä missio onkin esittää levyllään vaihtoehtoinen näkemys vakiintuneista esityskäytännöistä Mozartin sinfonioista, joihin on tyypillisesti etsitty ilmavuutta, nopeita tempoja ja ketteriä käänteitä.

 • Don Giovanni Salzburgissa 2014

  12.12.2014 Yle Teema

  Viva la libertà! Mozartin Don Giovanni nähdään Teemalla esityksenä, joka on kuvattu Salzburgin juhlaviikoilla elokuussa 2014. Nimiosassa loistaa italialainen Ildebrando D’Arcangelo.

 • Wienin filharmonikot katsovat tulevaan menneisyytensä kautta

  10.10.2014 Kulttuuri

  Filharmonikkojen pitkälti toistasataapäinen jäsenistö kävi Tukholmassa vastaanottamassa miljoonan dollarin suuruisen Birgit Nilsson -palkinnon. Samalla he julkistivat, mihin aikovat palkintorahat käyttää. Luvassa on panostuksia niin tiloihin, saavutettavuuteen kuin sosiaaliseen mediaan.

 • Sarajevon laukaukset jakavat yhä kansan Bosniassa

  28.06.2014 Yle Uutiset

  Itävalta-Unkarin arkkiherttuan Frans Ferdinandin salamurhannut serbinationalisti Gavrilo Princip on toisille vapaustaistelija, toisille terroristi.

 • Kesäkonsertti Schönbrunnista 2014

  26.05.2014 Yle Teema

  Schönbrunnin toukokuisen puistokonsertin kapellimestarina on Christoph Eschenbach ja solistivieraana pianisti Lang Lang. Konsertin ohjelmassa on musiikkia, joka kertoo tarinoita, säveltäjiltä joilla oli eläessään läheiset suhteet Wienin filharmonikoihin.

 • I maailmansodan muistokonsertti

  23.05.2014 Yle Teema

  Wienin Filharmonikot soittavat konsertin Sarajevon laukausten muistoksi arkkiherttua Franz Ferdinandin murhan satavuotispäivänä 28. kesäkuuta 2014.

 • Harharetki muistojen Wieniin à La Bohème

  16.04.2014 Klassinen

  Toimittaja Paula Nurmentaus lähti Wieniin vierailulle ja totesi, ettei kaupungissa ole muuttunut mikään. Lämpimässä Wienissä hän törmäsi moniin suomalaisartisteihin ja nautti basso Mika Kareksen esiintymisestä Don Giovannin Masettona ja Komtuurina. Kapellimestari Mikko Franck taas johti Puccinin La Bohèmen, jossa lavastus oli sama kuin 20 vuotta sitten.

 • Wienin filharmonikot palauttavat natsien anastaman taulun

  12.04.2014 Yle Uutiset

  Orkesteri luovuttaa ranskalaisen Paul Signacin maalaaman taulun sen entisen omistajan perillisille myöhemmin tänä vuonna.

Sivut