Hyppää pääsisältöön

Studio Ghibli

 • Henkien kätkemän paluu: Hayao Miyazakin iki-ihana animaatioelokuva uusitaan lauantaina 7.4. klo 21 – nyt kunnollisella suomenkielisellä tekstityksellä

  29.03.2018 Yle Teema

  Pikauusinta katsojien toivomuksesta, korjatuin tekstein!

  Hayao Miyazakin huikea pitkä animaatioelokuva Henkien kätkemä pikauusitaan katsojien toivomuksesta. Uusi esitys on Teemalla lauantaina 7.4. klo 21, tällä kertaa oikea-aikaisin suomenkielisin tekstein.

 • Tuuli nousee

  22.11.2016 Yle Teema

  Miyazakin elokuvassa lentokoneet katoavat taivaan sineen.

  Hayao Miyazakin jäähyväiselokuva (joka ei ollutkaan jäähyväiselokuva) on surumielisen kaunis tarina luomisesta ja katoavaisuudesta. Teeman elokuvafestivaalilla 2016 tv-ensi-iltansa saanut animaatioelokuva uusitaan katsojien toiveesta pääsiäislauantain Ghibli-paketissa 15.4. klo 19.30.

 • Tuottaja paljasti Ylelle: Studio Ghiblin taru on lopussa

  01.10.2015 Yle Uutiset

  Japanin menestyneimmän elokuvantekijän Hayao Miyazakin töistä tunnetun Studio Ghiblin uusi Marnie – tyttö ikkunassa -elokuva jää todennäköisesti studion viimeiseksi. Ghibli on luopunut pitkien elokuvien tekemisestä Miyazakin jäätyä eläkkeelle. Nuori tekijäpolvi on jo perustanut uuden tuotantoyhtiön.

 • Filmiryhmä Miyazakin valtakunnassa

  31.03.2015 Kulttuuri

  Filmiryhmässä keskustellaan Miyazakista ja Totorosta.

  Yle Radio 1:n Filmiryhmässä keskustellaan Hayao Miyazakista ja Totorosta.

 • Miyazakin iki-ihana maailma

  31.03.2015 Yle Teema

  Lahjapaketti 1.1. klo 10: Totoro, Laputa & Ghibli-dokumentti

  Täydellinen aloitus vuodelle 2016! Uudenvuodenpäivän lahjapaketissa nähdään japanilaisen animaation mestarin Hayao Miyazakin ihanat elokuvat Naapurini Totoro ja Laputa – linna taivaalla sekä dokumenttielokuva Unten ja hulluuden valtakunta, joka kertoo Miyazakista ja maailmankuulusta Ghiblin animaatiostudiosta. Elokuvat esitetään alkuperäisversioina, suomeksi tekstitettynä.

 • Filminurkassa Hayao Miyazaki

  30.06.2014 Kulttuuri

  Stradan Filminurkassa luotiin katsaus animaatiomaestro Hayao Miyazakin uraan Totorosta Henkien kätkemään ja Prinsessa Mononokeen. Marraskuu 2013.

 • Näkökulma: Jäähyväiset Totorolle?

  08.11.2013 Yle Uutiset

  Ei ole kyse vain siitä, että Japanin menestynein elokuvaohjaaja lopettaa uransa. Myös Studio Ghiblin tulevaisuus on vaakalaudalla, toteaa Yle Uutisten kulttuuritoimittaja Janne Sundqvist.

 • Hayao Miyazakin elokuvat

  08.11.2013 Yle Uutiset

  Moni tämän listan animaatioista on klassikko.

 • Miten käy Studio Ghiblin?

  08.11.2013 Yle Uutiset

  Animaatio-ohjaaja Hayao Miyazakin uran loppuminen tietää kovia aikoja myös Japanin johtavalle animaatiostudiolle. Miyazaki ja ohjaaja Isao Takahata perustivat studion vuonna 1985 tuottamaan heidän omia projektejaan.

 • Totoron luoja jää eläkkeelle

  01.09.2013 YleX

  Miyazakin tuotantoyhtiön Studio Ghiblin johtaja Koji Hoshino kertoi että Kaze Tachinu -animaatio jää japanilaisen animaation mestarin Hayao Miyazakin viimeiseksi elokuvaksi.

 • Totoron luoja Miyazaki eläkkeelle

  01.09.2013 Yle Uutiset

  Miyazakin tuotantoyhtiön Studio Ghiblin johtaja Koji Hoshino sanoi, että Kaze Tachinu -animaatio jää animen mestarin Hayao Miyazakin viimeiseksi elokuvaksi.

 • Kukkulan tyttö, sataman poika on tarinaltaan hyvin realistinen

  28.09.2012 Yle Uutiset

  Nuoren Umi-tytön merimies isän laiva ajoi miinaan Korean sodan aikoihin ja isä katosi. Umi on joka päivä sen jälkeen nostanut kotitalonsa lipputankoon merkkilippuja, toivottaakseen isälleen turvallista matkaa kotiin.

 • Muumeista Totoroon – Miten anime hivuttautui Suomeen?

  14.09.2012 Yle Uutiset

  Japanilaiset animaatioelokuvat ja piirrossarjat villitsevät suomalaisnuoria. Animetapahtumat vetävät vuosi toisensa perään tuhansia kävijöitä pienissäkin kaupungeissa. Mutta vielä 20 vuotta sitten sanaa anime ei tuntenut kukaan.

 • Summer Wars yhdistää tieteiselokuvan ja perhedraaman

  25.02.2011 Yle Uutiset

  Mamory Hosodan ohjaama Summer Wars tuo vaihtelua meillä teattereissa yleensä nähtäviin japanianimaatioihin.

 • Tähtihetki: Sydämen kuiskaus

  27.03.2009 Yle Uutiset

  Studio Ghibliltä on saatu teattereihin vaihteeksi animaatio, joka ei ole Hayao Miyazakin ohjaama. Sydämen kuiskaus loistaa kriitikoiden mielestä tunnelmakuvauksessaan, mutta kokonaisuudesta jää puuttumaan jotain.

 • Lohikäärmeitä ja laittomia abortteja

  21.09.2007 Yle Uutiset

  20. kertaa järjestettävä Rakkautta & Anarkiaa -festivaali täyttää Helsingin elokuvateatterit laadulla, riemulla ja shokeilla. Elokuvan ystävien aika ei käy pitkäksi 20. - 30. syyskuuta kestävillä festivaaleilla, jotka tarjoavat uusia kokemuksia jokaisen makuun.