Hyppää pääsisältöön

Jean-Philippe Rameau

 • Mars Pariisiin ja Nizzaan! – pianisti Meri Louhos muistelee

  03.12.2018 Meri Louhos

  Opintomatkat Pariisiin ja Nizzaan 1960–70-luvuilla.

  Wienissä oltiin ylpeitä Wienistä ja arvosteltiin Pariisia. Pariisissa taas oltiin ylpeitä Pariisista ja arvosteltiin Wieniä. Lukuisten Wienin matkojen jälkeen Meri kiinnostui ranskalaisesta kulttuurista ja halusi Pariisiin. Pianisti Meri Louhos kertoo opintomatkoistaan Pariisiin ja Nizzaan 1960–1970-lukujen vaihteessa.

 • Cembalisti Elina Mustosen lennokas lintulevy

  09.10.2018 Yle Klassinen

  Levyarvostelu

  Cembalisti Elina Mustonen tunnetaan esityksistä, joissa hän käyttää näyttelijänkoulutustaan monitaiteisen konserttikokonaisuuden yhteenpunomiseen. Uudella levyllään Birds (Linnut) Mustonen joutuu keskittymään vain musiikkiin, mutta kokemus dramaturgiasta on vahvasti läsnä, ja levystä tulee enemmän kuin osiensa summa.

 • Nokkahuilisti Sofia Fernholm: "Nokkahuilun lisäksi intohimoni on cembalo!"

  22.03.2017 Klassinen

  Tutustu Sibelius-Akatemiassa opiskelevaan nokkahuilistiin.

  Tutustu Sibelius-Akatemiassa opiskelevaan nokkahuilistiin.

 • Sammakkokuningatar

  28.06.2016 Yle Teema

  Rameaun ooppera ylijumala Jupiterin lemmenjuonista

  Jean-Philippe Rameaun lyyrinen komedia vuodelta 1745. Antiikin myytit heräävät eloon Pariisin Garnier-oopperan esityksessä.

 • Voltairen ja Rameaun upea spektaakkeli

  03.06.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Myöhäisbarokin ykkösnimi ranskalaisessa oopperassa, Jean-Philippe Rameau jätti jälkeensä huomattavan tuotannon, jota edelleenkin vasta kaivetaan esiin. Nyt ensiesityksensä yli 260 vuoden tauon jälkeen saanut ooppera Le temple de la gloire eli Kunnian temppeli on paitsi ainoa toteutunut yhteistyö Rameaun ja legendaarisen Voltairen välillä, myös todella komea suuri ooppera, todellinen grand opéra. Les Agrémens -barokkiorkesteri ja Chambre de Namur -kuoro herättävät suuren teoksen henkiin innolla ja antaumuksella.

 • Värikästä barokkiorkestrointia

  20.05.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Philadelphian barokkiorkesteri Tempesta di mare on julkaissut kaksi albumia ranskalaisen oopperan ja baletin tanssinumeroita ja välisoittoja. Vuosi sitten ilmestyi levyllinen Aurinkokuninkaan ajoilta Lullyn, Marais’n ja Rebelin musiikkia. Nyt sarja jatkuu Molièren viimeisellä produktiolla, komediabaletilla Luulosairas Marc-Antoine Charpentierin musiikkiin sekä Aurinkokuninkaan ajan jälkeisillä baleteilla Jean-Marie Leclairilta ja Jean-Philippe Rameaulta.

 • Friday series 13

  10.04.2015 RSO in English

  Baroque specialist Fabio Biondi conducts works by Geminiani and Rameau. BUY TICKET</strong> Watch and listen LIVE at 7 pm EET.

 • Galantit intiaanit

  18.09.2014 Yle Teema

  Rameaun oopperabaletti rakkaudesta kaukomailla

  Jean-Philippe Rameaun säveltämä oopperabaletti kertoo rakkaudesta kaukomailla.

 • Paladiinit

  11.06.2014 Yle Teema

  Topi Lehtipuu Rameaun oopperan pääosassa

  Jean-Philippe Rameaun 3-näytöksinen, taianomaisesti visualisoitu ooppera Pariisin Chatelet-teatterista kertoo ritari Atisin (Topi Lehtipuu) rakkaudesta kauniiseen Argieen (Stéphanie d'Oustrac), jota vanhempi mies Anselme pitää itselleen varattuna.