Hyppää pääsisältöön

Johnny Rotten

 • Punk is not dead! Uusi vuosikymmen alkaa energisillä punk-dokumenteilla

  09.01.2020 Yle Teema

  Punk-historiaa The Slitsistä ja Ramonesista Combat Rockiin.

  Teeman punk-kattauksessa kuunnellaan The Slitsin, Joan Jettin, Ramonesin, The Stoogesin ja Combat Rock -levy-yhtiön soundeja. Lisäksi upouusi neliosainen dokumenttisarja kertoo punkin historiasta ja nykypäivästä.

 • 5 miljoonan punnan punk-rovio syttyy lauantaina Lontoossa

  25.11.2016 Yle Uutiset

  Sex Pistols -managerin poika aikoo toteuttaa uhkauksensa ja polttaa miljoonien arvoisen punk-kokoelmansa.

 • Eesti vabaks!

  01.09.2016 Yle Teema

  Kun suomalaisrokkarit joutuivat keskelle vallankumousta

  Tallinnassa kesällä 1988 järjestettiin suuri kolmipäiväinen rockfestivaali. Suomessa festivaalia kutsuttiin nimellä Glasnost Rock ja Virossa nimellä Rock Summer. Suomalaisrokkarit saivat huomata olevansa keskellä laulavan vallankumouksen alkua.

 • "Rentturockin" raaka räiske vaati Iltatähdeltä totuttelua

  06.06.2016 Elävä arkisto

  Meluisasta "rähjärockista" tulikin tärkeä kulttuuri-ilmiö.

  Vuonna 1982 Iltatähdessä pohdittiin, oliko punk pelastanut rock and rollin. Viisi vuotta aiemmin ohjelma oli vielä päivitellyt tämän "rähjä-" tai "rentturockin" meluisuutta ja sen edustajien ulkonäköä.

 • Punk-rock 40 vuotta – entinen nuori, kerro punkkariajoistasi! Mitä teit, mitä kuuntelit?

  22.01.2015 Yle Uutiset

  Punkrockin suurnimi Sex Pistols -yhtye syntyi 40 vuotta sitten. Olitko sinä aikoinasi punkkari? Millaista anarkiasi oli? Kerro muistojasi – tai valota nykypäivän punkkariutta!

 • 21. ja 28.7. Teeman Elävä Arkisto: Rockstop!

  21.06.2014 Yle Teema

  Heli Nevakare ja Rockstop! tekivät kasarista unohtumattoman.

  Ilman Heli Nevakaren Rockstoppia 1980-luku ei olisi ollut ihan niin kasari. Ohjelma toi aikakauden kuumimmat musavideot teinien ulottuville, ja persoonallisista juonnoista ja haastatteluista oli jokaisella oma mielipide. Teeman Elävä arkiston Rockstop-illat ovat 21. ja 28. heinäkuuta, uusinnat samojen viikkojen perjantaina.

 • BBC tarjoaa harvinaista jouluherkkua Sex Pistols -faneille

  24.12.2013 Yle Uutiset

  Pahamaineinen punkrokkari Sid Vicious tanssii jouluna hittien tahtiin lapsilauman keskellä ja Johnny Rotten jakaa lahjoja. Tämä ei ole fiktiota vaan kuvanauhalle tallennettua faktaa.

 • Jari Tervo: Elisabet II Seksipyssy

  04.06.2012 Yle Uutiset

  Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistyneen kuningaskunnan kuningatar Elisabet II on viime päivät bailannut ankarasti. Hän on juhlinut kuusikymmenvuotista hallitsijakauttaan.

 • Punklegenda tahtoo kakkusotaan kuningattaren kanssa

  28.02.2012 YleX

  Sex Pistols- yhtyeen Johnny Rottenina tunnetuksi tullut John Lydon ei tahdo selvittää Iso-Britannian kuningattaren kanssa vuosikausia vanhaa kiistaa.

 • Punkmoguli Malcolm McLaren kuoli syöpään

  09.04.2010 Yle Uutiset

  Brittiläinen musiikki- ja muotivaikuttaja Malcolm McLaren on kuollut. McLarenin panos oli tärkeä 1970-luvulla syntyneen punkin kehitykselle.

 • Punklegenda Sex Pistols saapuu Suomeen

  16.03.2008 Yle Uutiset

  Brittipunkin legenda Sex Pistols saapuu Suomeen. Bändi esiintyy Helsingin Jäähallissa lauantaina 23. elokuuta, kertoo Ilta-Sanomien verkkolehti. Sex Pistols kiertää kesällä Eurooppaa alkuperäiskokoonpanossaan, johon kuuluvat Johnny Rottenin lisäksi kitaristi Steve Jones, rumpali Paul Cook sekä basisti Glen Matlock.

 • Ikääntynyt Sex Pistols aloitti paluukiertueensa

  09.11.2007 Yle Uutiset

  Punkin pioneeriyhtye Sex Pistols aloitti torstaina paluukiertueensa Lontoossa. Lyhyellä kiertueella bändi juhlistaa 30 vuotta sitten julkaistua esikoisalbumiaan Never Mind the Bollocks.

 • Sex Pistols tekee keikan juhlavuoden kunniaksi

  18.09.2007 Yle Uutiset

  Punklegenda The Sex Pistols aikoo esiintyä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen juhlistaakseen uraauurtavaa Never Mind the Bollocks -albumiaan, jonka julkaisemisesta tulee kuluneeksi 30 vuotta. Bändin alkuperäiset jäsenet John Lydon, Steve Jones, Paul Cook ja Glen Matlock konsertoivat Lontoossa Brixton Academyssa 8. marraskuuta.