Hyppää pääsisältöön

Suomen tasavallan presidentti

 • Flinkkilä & Tastula: "Katsopa, tuossa taisi mennä Tarja Halonen", kuiskasi lentokentän turvatarkastaja Pentti Arajärvelle

  15.10.2018 Flinkkilä & Tastula

  Presidentti Tarja Halonen ja professori Pentti Arajärvi.

  Presidenttiparina Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi rikkoivat rikkoivat rajoja ja loivat uusia käytäntöjä. Professori Pentti Arajärvi sanoo, että julkisuus oli hänelle välillä vaikea pala, mutta tilanteista selvisi huumorintajulla ja hyvällä itsetunnolla.

 • Tasavallan presidentin virkaanastujaiset

  30.01.2018 Yle TV1

  Suora lähetys virkaanastujaisista.

  Suora lähetys Suomen tasavallan presidentin Sauli Niinistön virkaanastujaisista eduskunnasta ja Presidentinlinnasta.

 • Presidentinvaalien 1. kierroksen tulosilta

  25.01.2018 Yle TV1

  Tulosillan juontavat Matti Rönkä ja Piia Pasanen.

  Presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen tulos selviää suorassa lähetyksessä, jonka juontavat Matti Rönkä ja Piia Pasanen.

 • Faktaa ja fiktiota Suomen presidenteistä ja heidän haastajistaan

  19.01.2018 Blogit

  Presidenttejä ja ehdokkaita draamassa ja dokumenteissa

  Kokosimme Areenaan katsottavaksi ohjelmia Suomen presidenteistä ja vaalien vahvoista kilpakumppaneista. Tarjolla on dokumentteja, henkilökuvia, draamasarjoja ja elokuvia – toisinaan taru ja totuus nivoutuvat yhteen. Esillä ovat kaikki itsenäisen Suomen tasavallan presidentit sekä joukko viime vuosikymmenten presidenttiehdokkaita. Suomen poliittinen historia näkyy myös itse ohjelmissa ja niiden sisäisissä valinnoissa.

 • Mikähän tuli päähän yhtäkkiä, kun...

  01.01.2018 Näkökulmat

  Askartelua ja presidentillinen kirje

  Teillä on varmaan siellä Linnassa vielä tiskit menossa. Jos on teillä joskus siellä sinkeä rahatilanne, niin varmaan voisi tienata vähäsen tekemällä astianpesukonemyrkkymainoksen Linnanjuhlien presidentillisistä tiskeistä.

 • Tiesitkö tämän presidentin joulukuusesta?

  18.12.2017 Luonto

  Presidentin joulukuusella on tiukat valintakriteerit.

  Millainen on valtakunnan ykköskuusi? Korkea, tuuhea, tiheä... ja tietysti myös luomua. Lue kuusi faktaa presidentin kuusipuusta ja siitä, miten omasi säilyy pirteänä pidempään.

 • Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaa kuuntelijoiden kysymyksiin suorassa radiolähetyksessä

  20.11.2017 Tietoa ohjelmista

  Tasavallan presidentin kyselytunti lauantaina 2.12.2017

  Tasavallan presidentin kyselytunti lauantaina 2.12.2017

 • Presidentti Koivisto peräänkuulutti kriittistä, mutta ei syyllistävää sotatutkimusta

  03.10.2017 MOT

  Visurin innoittaja oli presidentti Koivisto

  Presidentti Mauno Koiviston kanssa käydyt keskustelut innoittivat tutkija Pekka Visurin selvittelemään jatkosotaan liittyvää päätöksentekoa. Koivisto itse luki runsaasti jatkosotaan liittyvää kirjallisuutta. Visurin mukaan Koivisto ei halunnut tyytyä vakiintuneisiin selityksiin.

 • Häiriintynyt skini yrittää tappaa presidentin – Kassilan Jäähyväiset presidentille

  17.08.2017 Yle Teema

  Häiriintynyt skini yrittää tapaa presidentin.

  Presidentin salamurhasta tulee mieleen amerikkalainen politiikka ja viihdeteollisuus; kotimainen jännäri Jäähyväiset presidentille kertoi aiheesta jo 1980-luvulla.

 • Vuoden katsotuin tv-ohjelma uudistuu

  10.08.2017 Yleisradio

  Linna juhlat -lähetys on tänä vuonna kaksikielinen

  Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto eli tuttavallisemmin Linnan juhlat on Suomen 100-vuotisjuhlavuonna suuremman huomion kohteena kuin ehkä koskaan. Iltaan latautuu poikkeuksellisen paljon odotuksia. Ne tuntee työssään jo nyt Ylen itsenäisyyspäivän ohjelmiston päätuottaja Marko Krapu.

 • Presideanta Mauno Koivisto ja sámit

  26.05.2017 Ealli arkiiva

  Mauno Koivisto Sámi radios jagiin 1982 ja 1983

  Presideanta Mauno Koivisto jámii bearjadaga miessemánu 12. beaivve (2017) 93-jahkásažžan Helssegis. Mauno Henrik Koivisto lea riegádan skábmamánu 25. beaivve 1923 Turkus.

 • Juho Kusti Paasikiven hautajaiset

  23.05.2017 Elävä arkisto

  Paasikivi haudattiin Hietaniemeen joulukuussa 1956

  Joulukuun 14:ntenä vuonna 1956 kuolleen tasavallan seitsemännen presidentin Juho Kusti Paasikiven hautajaiset pidettiin joulunaatonaattona pakkassäässä. Pidetty presidentti oli luovuttanut tehtävänsä eteenpäin Urho Kaleva Kekkoselle vain yhdeksän kuukautta ennen kuolemaansa.

 • Risto Rytin hautajaiset

  22.05.2017 Elävä arkisto

  Ryti siunattin Helsingin tuomiokirkossa marraskuussa 1956

  Tasavallan viidennen presidentin Risto Rytin (1889–1956) hautajaisista muodostui harras kansallinen surujuhla. Sen myötä suomalaiset saivat tilaisuuden osoittaa kunnioitustaan monen mielestä aiheetta sotasyyllisyystuomion kärsineelle Rytille.

 • Eatnit muitalit

  11.05.2017 Ealli arkiiva

  Anna Suomenrinne ja Kristiina Guttorm

  Miessemánu nubbi sotnabeaivi lea Suomas etniidbeaivi. Dán giđa dat lea 14.5. Ruoŧas etniidbeaivvi ávvudit fas miessemánu maŋimuš sotnabeaivve, dán giđa 28.5. Norggas etniidbeaivi merkejuvvo almmenáhkkái guovvamánu nuppi sotnabeaivái. Boahtte heave dat lea 11.2.2018.

 • Tarja Halonen: Tasavallan presidentin uudenvuoden puhe on ryhmätyötä mutta silti omaa käsialaa

  28.12.2016 Kulttuuri

  Puhe pitää viimeistellä viime hetkellä

  Tasavallan presidentin uudenvuoden puheeksi ei ole olemassa valmista kaavaa. Näin kertoo kaksitoista tasavallan presidentin uudenvuoden puhetta pitänyt presidentti Tarja Halonen. On kuitenkin paljon huomioitavaa.

 • Dokumenttiprojekti: Urho

  04.10.2016 Yle TV1

  Läheiset kertovat presidentti Kekkosen viimeisistä vuosista.

  Ainutkertaista arkistomateriaalia sisältävä dokumentti presidentti Urho Kekkosen viimeisistä vuosista läheisten ihmisten kertomana.

 • Presidentti ei kirjoja arvota

  27.10.2015 Kulttuuri

  Niinistö: Likimain kaikki lukemani on vaikuttanut minuun

  Kysyin Helsingin kirjamessuilla tasavallan presidentti Sauli Niinistöltä, mikä kirja on jättänyt häneen lähtemättömän vaikutuksen. Meistä useathan ovat muuttuneet merkittävästi jonkin kirjan luettuaan, kirjat ovat tehneet meistä aivan toisen ihmisen.

 • Vuosi vaihtuu!

  18.12.2014 Yle TV1

  TV1 juhlii uutta vuotta perinteisin menoin. Uutta vuotta odotellessa nautitaan illallinen yhdelle ja kuunnellaan tangomusiikkia. Vuosi vaihtuu suorassa lähetyksessä Tampereelta.