Hyppää pääsisältöön

Mia Farrow

 • Woody Allen – pedofiilisaatana vai syytön mies?

  31.03.2020 Kulttuuricocktail

  Woody Allenin tapaus toisesta näkökulmasta.

  Ohjaaja Woody Allenin muistelmateos ilmestyi vastikään kohujen saattelemana. Kirjan julkaisua ja ylipäänsä Allenin nykyisiä tekemisiä varjostaa vuosikymmeniä vanha pedofiliaepäily. Koska tekoa ei ole pystytty todistamaan, julkisuuteen on jäänyt elämään kaksi tulkintaa. Ensimmäisen mukaan Allen on syyllinen ja toisen mukaan syytön. Kumpikin näistä vaihtoehdoista on todisteiden puuttuessa yhtä mahdollisia, mutta kokonaistarkastelussa Allenia pidetään enemmän syyllisenä. Kulttuuritoimittaja Jesse Raatikainen käy kirjoituksessaan läpi julkisuudessa vähemmän esillä olleen version, jonka mukaan Allen olisi syytön.

 • Rosemaryn painajainen on myös meidän painajaisemme – ”saatanapaniikkia” käynnistellyt kauhuklassikko ei voisi tuntua ajankohtaisemmalta

  11.04.2019 Yle Teema

  Hollywood palvoi 1960-luvulla paitsi tähtiä myös paholaista.

  Hollywoodissa palvottiin 1960-luvun lopulla paitsi tähtiä myös paholaista. Povipommi Jayne Mansfield hengaili Anton LaVeyn helmoissa ja Rosemaryn painajainen oli käynnistämässä maailmanlaajuista ”saatanapaniikkia”.

 • Woody Allen ja ystävät kaksiosaisessa dokumenttielokuvassa

  19.12.2014 Yle Teema

  Kaksiosainen dokumenttielokuva seuraa läheltä ja tarkasti New Yorkin Brooklynissa vuonna 1935 syntyneen elokuvantekijän, näyttelijän, kirjailijan ja koomikon pitkää uraa. Mukana ovat lähes kaikki Allenin uran kannalta keskeiset henkilöt Letty Aronsonista Jack Rollinsiin, Diane Keatonista Penélope Cruziin.

 • Komeda, Polanskin säveltäjä

  22.08.2014 Yle Teema

  Dokumentti nuorena kuolleesta Krzysztof Komedasta, joka sävelsi Rosemaryn painajaisen unohtumattoman kehtolaulun. Nerokasta muusikkoa muistelevat muun muassa Roman Polanski, Mia Farrow ja Andrzej Wajda. Teema sunnuntaina 14.9. klo 21.