Hyppää pääsisältöön

Leningrad Cowboys

 • IS: Anne "Heinäsirkka" Taskinen on kuollut

  09.12.2019 Yle Uutiset

  Taskinen nousi julkisuuteen Sleepy Sleepersin riveissä 1970-luvulla.

 • Leningrad Cowboys matkaa Amerikkaan ja palaa koti-Siperiaan Senaatintorin kautta

  12.12.2017 Yle Teema

  Kaurismäen crazy-komediat ja konsertti avaavat vuoden.

  Tötteröpäitten rokkibändi matkaa Amerikkaan ja Meksikoon Aki Kaurismäen kulttikomediassa, ja palailee jatko-osassa koti-Siperiaan. Teeman tammikuussa myös Total Balalaika Show.

 • Sakari Kuosmanen teki hymyharjoituksia Aki Kaurismäen kanssa – "Nyt minulla on kolme ilmettä ja yksi hymynkare"

  05.02.2017 Yle Uutiset

  Uudessa elokuvassa Toivon tuolla puolen Sakari Kuosmanen tuntee silmillään tavallista enemmän.

 • Lahjapaketti: Aki Kaurismäki

  16.12.2016 Yle Teema

  28.12. klo 10-16.35 neljä pitkää elokuvaa & musiikkivideoita

  Koko päivä Aki Kaurismäkeä. Musiikkipitoisessa lahjapaketissa pitkät elokuvat Leningrad Cowboys go America, Calamari Union, Valehtelija ja Saimaa-ilmiö sekä musiikkivideoissa Juice Leskinen, Leningrad Cowboys, Nicky Tesco, Melrose ja Markus Allan. Teemalla 28.12. klo 10–16.35.

 • Eesti vabaks!

  01.09.2016 Yle Teema

  Kun suomalaisrokkarit joutuivat keskelle vallankumousta

  Tallinnassa kesällä 1988 järjestettiin suuri kolmipäiväinen rockfestivaali. Suomessa festivaalia kutsuttiin nimellä Glasnost Rock ja Virossa nimellä Rock Summer. Suomalaisrokkarit saivat huomata olevansa keskellä laulavan vallankumouksen alkua.

 • Yhteinen sävel

  06.06.2016 Yle Teema

  Sarja Suomen ja Neuvostoliiton yhteisestä musiikista

  Yhteinen sävel on tunteikas musiikkimatka naapurusten lähimenneisyyteen, kuusiosainen dokumenttisarja, joka kertoo Suomen ja Neuvostoliiton rinnakkaiselon kepeydestä ja kipeydestä kevyen musiikin keinoin.

 • Erikoinen keikka Seinäjoella – piispa heitti DJ-setin

  21.01.2016 Yle Uutiset

  Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peuran DJ-keikalla kuultiin melodista rokkia, iskelmää, klassista ja virsimusiikkia. Piispa keräsi keikalleen toista sataa lounastavaa kuulijaa.

 • Aki Kaurismäen tv-elokuva Likaiset kädet vihdoin nähtävillä!

  24.11.2015 Yle Teema

  Harvinainen tapaus: edellisestä esityksestä on yli 25 vuotta

  Teeman elokuvafestivaalin isoja tapauksia on Aki Kaurismäen ainoa tv-ohjaus, yli 25 vuotta katsojilta piiloteltu Likaiset kädet. Mukana on huikea näyttelijäjoukko Matti Pellonpäästä, Sulevi Peltolasta ja Kati Outisesta Pirkka-Pekka Peteliukseen ja Aake Kallialaan. Sartren näytelmään perustuva elokuva nähdään nyt restauroituna, ohjaajan tarkastamana kopiona.

 • Valokeilassa Atte Blom

  28.09.2015 Yle Teema

  Ainutlaatuinen henkilökuva Love Recordsin perustajasta.

  Suomirockin suuri taustavaikuttaja on kerrankin itse valokeilassa. Atte Blomin kanssa ovat työskennelleet muun muassa Juice Leskinen, Rauli Badding Somerjoki, Leevi & The Leavings, Tasavallan Presidentti, Wigwam ja Hurriganes. Dokumentissa haastateltavina ovat Dave Lindholm, Mato Valtonen, Kaj Chydenius, Aki Kaurismäki, Maarit Hurmerinta, Pelle Miljoona, Andy McCoy, Tuomari Nurmio, Herra Ylppö ja Jouni Hynynen.

 • Calamari Union 30 vuotta – Teemalauantai 7.3.2015

  03.03.2015 Yle Teema

  ”Itkuvirsien aika on ohi. Lähdön aika on koittanut.”

  ”Itkuvirsien aika on ohi. Lähdön aika on koittanut.” Siitä on 30 vuotta, kun 15 Frankiä ja yksi Pekka aloittivat vaelluksensa ahtaaksi käyneestä Helsingin Kallion työläiskaupunginosasta kohti Eiraa, jossa kadut ovat leveämpiä ja ilma raikkaampaa. Teema juhlistaa Aki Kaurismäen kulttielokuvan tasavuosia musiikillisella teemaillalla. Calamari Unionin alkukuvana nähdään Juice ja kumppanit Pieksämäen asemalla, illan päättää elokuva Leningrad Cowboys go America.

 • Hämeenlinna satsasi suureen festaripuistoon miljoonia, mutta Wanaja Festival ei halua sinne mennä

  19.02.2015 Yle Uutiset

  Kantolan valmistuva tapahtumapuisto kelpaa AC/DC:lle, mutta Wanaja Festivalin järjestäjiä se ei kiinnosta. Keskellä kaupunkia sijaitseva Linnanpuisto on kaupunkifestivaalille sopivan ihanteellinen kooltaan. Kantolaan siirtyminen aiheuttaisi kuulemma koko rokkifestarisapluunan uudelleen miettimisen äänentoistosta oheispalveluihin ja jopa esiintyjiin.

 • Eput ja Leningrad Cowboys Wanaja Festivalin kärkinimet

  18.02.2015 Yle Uutiset

  Eppu Normaali ja Leningrad Cowboys ovat Hämeenlinnassa ensi kesänä järjestettävän Wanaja Festivalin pääesiintyjiä. Festivaali järjestetään tuttuun tapaan keskellä kaupunkia Linnanpuistossa eikä uudessa festaripuistossa Kantolassa.

 • Leningrad Cowboys -jäsen kehittämässä Kontiorannan varuskunta-aluetta

  10.02.2015 Yle Uutiset

  Kontiorannan varuskunta-aluetta kehittävä Kontioloikka Oy aikoo rakentaa Höytiäisen rantamaille Pohjois-Karjalaan 300 vapaa-ajan asuntoa, hotellin sekä tapahtuma-areenan. Yhtiön taustalta löytyy muiden muassa Leningrad Cowboys -yhtyeestä tuttu Sakke Järvenpää.

 • Suomirockin työn sankarit

  27.06.2014 Elävä arkisto

  Haastatteluita Hyvää yötä ja huomenta -sarjasta

  Tässä artikkelissa esitellään, paitsi tähtiä, ennen kaikkea suomirockin kiihkeimpien vuosien ahkerimpia musiikkityöläisiä. Haastattelut on yhtä lukuun ottamatta tehty 1990-lukuun keskittyneeseen Hyvää yötä ja huomenta -sarjaan, mutta niissä liikutaan ajassa 1980-luvun alkupuolelta asti.

 • Seitsemännet sensuroimattomat: Mato ja Sakke, Olli Lindholm, AW Yrjänä ja TT Oksala

  20.03.2014 Elävä arkisto

  Jo seitsemänteen jaksoon ehtinyt Suomirockin sensuroimaton historia -julkaisusarjamme liukuu sujuvasti Sleepy Sleepersistä Leningrad Cowboysiin, se kertaa Yö-yhtyeen nousun, uhon ja tuhon. Ja uuden nousun, 1980-luvun uudet studiosoundit sekä pienen torniolaisen hc-punk -yhtyeen nousun rock-festivaalien päälavoille.

 • Thursday’s press review: Postal strike, tech jobs, jailed drunks and ‘70s punk memories

  28.11.2013 Yle News

  A look at some of the stories on the front pages of the Finnish newspapers on Thursday morning.

 • Leningrad Cowboys sovitti joululaulut uusiksi – rokkaava lääkäri nousee lavalle

  26.11.2013 Yle Uutiset

  Kuopiolainen Tatu Kemppainen palaa lavalle tötteröpääyhtye Leningrad Cowboysin riveissä. Yhtyeessä kitaraa takavuosina soittanut Kemppainen on muiden karjapaimenten kanssa esiintymässä Kuopio-hallissa keskiviikkona.

 • Ämmästä alkaa ja arkkuun loppuu - maailmanennätysnimi yhdistää kantajiaan

  14.07.2013 Yle Uutiset

  Toimiminen Markku-liitossa on saanut yhdistyksen puheenjohtajan Markku Rimpelän pohtimaan etunimen merkitystä ihmisen identiteetille. Markku Järvelinin mukaan Markkujen kokoontuessa yhteishenki on korkealla.

 • Vuonna 1992 lamaa torjuttiin ennennäkemättömällä jättigaalalla

  27.06.2013 Elävä arkisto

  Lenita Airisto kävi omilla aseillaan tappiomielialaa vastaan

  Suomi kahlasi syvällä talouskriisin suossa 75-vuotisjuhliensa alla vuonna 1992: työttömiä oli lähes 400 000, yrityksiä kaatui, ja horjuvia pankkeja pelastettiin verovaroin. Yrittäjyyden, viennin ja viihteen voimanainen Lenita Airisto päätti käydä omilla aseillaan offensiiviin tappiomielialaa vastaan: hän organisoi valtavan lamantorjuntajuhlan, joka valtasi yhdeksi illaksi Helsingin ydinkeskustan. Mukaan mammuttimaiseen spektaakkeliin oli värvätty kaikki mahdolliset ja mahdottomat tahot jäänmurtajia ja Kaj Chydeniusta myöten.

 • Leningrad Cowboys juhlakiertueelle

  30.05.2013 Yle Uutiset

  Kesäkuussa tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun Leningrad Cowboys ja 150-päinen Puna-armeijan kuoro täyttivät Total Balalaika Show’llaan Helsingin Senaatintorin. Pyöreitä vuosia juhlistetaan Suomen kiertueella.

Sivut