Hyppää pääsisältöön

Ior Bock

 • Natseja, noituutta ja seksiriittejä – suomalainen salatiede pistettiin yksiin kansiin

  10.04.2015 Yle Uutiset

  Selvänäköisyyttä, hämäriä kultteja, saatananpalvontaa, teosofiaa, ufoilua... suomalaisen salatieteilyn kenttää ei todellakaan voi kutsua kapeaksi, mutta jälkipolvien ihmeteltäväksi siitä on jäänyt lähinnä välähdyksenomaisia tiedonmurusia. Nyt salatieteilijöistä on tehty kirja.

 • Soikku kävi ihmiskunnan alkukodissa

  23.06.2014 Blogit

  Mikä sai nuoren vloggaajan innostumaan Ior Bockin Lemminkäisen temppelistä?

 • Ihmiskunnan alkukoti löytyy Uudeltamaalta

  16.06.2014 Elävä arkisto

  Dokumentti tutustuttaa katsojan uskomattomaan tarinaan.

  Ior Bock (1942-2010) oli elämäntapataiteilija, tietäjä ja Suomenlinnan opas. Hän tuli kuuluisaksi kertomastaan sukunsa saagasta, jota hän väitti olleen välitetty eteenpäin sukupolvelta toiselle jopa tuhansien vuosien ajan. Tarinan mukaan ihmiskunnan alkukoti on Uudellamaalla ja Sipoossa sijaitsevan vuoren sisältä löytyisi niin kutsuttu Lemminkäisen temppeli.

 • Ior Bockin surmaajan tappotuomio pysyi hovissa

  09.03.2012 Yle Uutiset

  Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan Ior Bockin surmanneen intialaismiehen tuomion. Käräjaoikeus tuomitsi miehen elokuussa taposta syyntakeettomana. Syyttäjä vaati valituksessaan rangaistuksen tuomitsemista murhasta.

 • Ior Bockin tapon käsittely alkaa hovioikeudessa

  05.03.2012 Yle Uutiset

  Mystikko Ior Bockin surman käsittely jatkui maanantaina hovioikeudessa. Surmasta syytetty intialaismies saapui vapaaehtoisesti hovioikeuden käsittelyyn maahantulokiellosta huolimatta.

 • Syyttäjä valitti Ior Bockin surmajutusta

  12.09.2011 Yle Uutiset

  Ior Bockin surman käsittely jatkuu hovioikeudessa. Kihlakunnansyyttäjä Anssi Hiivala on valittanut käräjäoikeuden ratkaisusta, kertoo STT.

 • Syyttäjä tyytymätön Ior Bock -tuomioon

  25.08.2011 Yle Uutiset

  Mytologi Ior Bockin surmaa käsiteltäneen vielä hovioikeudessa. Viime viikolla Helsingin käräjäoikeus vapautti Bockin tappaneen miehen, sillä hän oli teon tehdessään syyntakeeton. Syyttäjä on nyt ilmaissut tyytymättömyytensä ratkaisuun.

 • Ior Bockin surmaaja päästettiin vapaaksi

  16.08.2011 Yle Uutiset

  Helsingin käräjäoikeus on katsonut Ior Bockin surman tapoksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Bockin tappanut intialaismies päästettiin oikeuden istunnon jälkeen vapaaksi, koska hän oli tekohetkellä syyntakeeton.

 • Ior Bockin surmaaja mielentilatutkimukseen

  25.02.2011 Yle Uutiset

  Mystikko Ior Bockin surmasta epäilty, noin 30-vuotias intialaismies on määrätty mielentilatutkimukseen. Helsingin käräjäoikeuden mukaan mies on aiheuttanut Bockin kuoleman useilla veitseniskuilla.

 • Mystikko Ior Bockin surmasta murhasyyte

  28.01.2011 Yle Uutiset

  Mystikko Ior Bockin surmasta epäilty mies on saanut murhasyytteen. Syyttäjä Anssi Hiivala ei halua kommentoida syytettä tässä vaiheessa.

 • Ior Bockin murhasta epäillään enää yhtä henkilöä

  09.11.2010 Yle Uutiset

  Helsingin käräjäoikeus on vapauttanut toisen Ior Bockin murhasta epäillyn henkilön. Vain yhtä henkilöä, vuonna 1982 syntynyttä intialaista miestä epäillään mystikon murhasta.

 • Ior Bockin surmasta epäillyt vangittu

  27.10.2010 Yle Uutiset

  Helsingin käräjäoikeus päätti tänään vangita kaksi Ior Bockin surmaamisesta epäiltyä miestä. Miehiä epäillään murhasta todennäköisin syin.

 • Mythologist Ior Bock Dies in Mysterious Circumstances

  24.10.2010 Yle News

  One of Finland’s most colourful characters, the mythologist, author and historical guide Ior Bock, has died at the age of 68.

 • Ior Bock Munkkiniemen henkirikosuhri

  24.10.2010 Yle Uutiset

  Mytologina ja Suomenlinnan oppaana tunnetuksi tullut Ior Bock on kuollut. Bock, alkuperäiseltä nimeltään Bror Holger Svedlin, kuoli lauantaina henkirikoksen uhrina Munkkiniemessä Helsingissä.

 • Ior Bock ja Lemminkäisen temppeli

  11.03.2009 Elävä arkisto

  Bockin johdolla Sipoosta etsittiin muinaistemppeliä.

  Suomalainen tietäjä Ior Bock sai maanrakennusyhtiön uskomaan, että Sipoon Gumbostrandin peruskalliosta löytyisi Lemminkäisen muinaistemppeli.