Hyppää pääsisältöön

L.J. Andriessen

 • Sebastian Hilli on noussut nopeasti sukupolvensa kansainvälisesti palkituksi säveltäjäksi – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  20.05.2020 Klassinen

  Onnittelemme syntymäpäivänä 20. toukokuuta!

  Sebastian Hilli kävi pianotunneilla ja soitti Bachia, Mozartia ja Sibeliusta. Suhde klassiseen musiikkiin jäi kuitenkin etäiseksi, kunnes hän 17-vuotiaana tutustui Magnus Lindbergin musiikkiin. Nuorukainen näki esikuvan ja rohkaistui kokeilemaan säveltämistä. Muutamassa vuodessa Sebastian Hillistä on tullut kansainvälisesti palkittu säveltäjä, jonka teokset peilaavat tarkkanäköisesti aikaamme.

 • Louis Andriessen palauttaa uskon nykyoopperaan

  21.02.2018 Klassinen

  Levyarvostelu

  Hollantilainen pitkän linjan säveltäjä Louis Andriessen säveltää niin ihmeellistä nykyoopperaa, että se menee läpi paitsi Euroopassa myös Yhdysvalloissa, jossa suurille avantgarde-tuotannoille on vaikea löytää rahoitusta ja yleisöä. Andriessenin uusin ooppera, groteski näyttämöteos Theatre of the World, syntyi Hollannin oopperan ja Los Angelesin filharmonikkojen yhteistuotantona, ja sepä onkin toden totta niin hyvä, etten lainkaan ihmettele kulttuurirajat ylittävää menestystä. Minullekin se palauttaa uskon nykyoopperaan, jopa ilman kuvaa, pelkkänä Los Angelesin filharmonikkojen levytyksenä.

 • Kertaa vanhaa, hajota repetitiolla ‒ ja hallitse!

  10.11.2017 Klassinen

  Levyarvostelu

  Paul Hillier on ehtinyt tehdä jo niin monta levyprojektia, ettei enää ole tarvetta keskenkasvuisesti painottaa, että tässäpä seisoo nyt virallisesti uljas pääsoittimeni vuonna 2017. Esiintymismatkojaan varten tämä englantilainen kuoronestori nappaa minibussillisen verran laulajia minne päin maailmaa nyt milloinkin, siis laatutakuulla nimeltä Ars Nova Copenhagen.

 • Juhani Nuorvala: Minun Andriessenini

  16.06.2014 Klassinen

  Säveltäjä Juhani Nuorvalalle 75 vuotta täyttävä Louis Andriessen on elävistä säveltäjistä "se kaikkien suurin". Henkilökohtaisessa tekstissään hän avaa suhdettaan Andriessenin musiikkiin. Kuuntele myös Ajassa soi -ohjelma, jossa Juhani Nuorvala esittelee säveltäjän elämää ja teoksia.