Hyppää pääsisältöön

Jimi Tenor

 • Space Junk presents: How lanterns will turn into galaxies, sighs will be measured in horsepower, and puddles of naphtha will become oceans on a new map of the world

  22.05.2020 Kulttuuri

  A new interpreperation of Finnishness

  The material used in the film is the black-and-white silent film Finlandia from 1922, directed by Erkki Karu. The film depicts Finland and its most iconic views poetically but realistically a hundred years ago. The material from a hundred years ago combines Esa Kerttula's photographs about everyday Finland in the 2020s and the unique music of six Finnish musicians Esa Kotilainen, Nemesis, Mari Sainio, Johanna Sulkunen, Jimi Tenor and Ilpo Väisänen.

 • Modulaarisyntetisaattoreita ja vhs-kasetteja: musiikintekijät Timo Kaukolampi, Lau Nau ja Jimi Tenor valoneliössä

  28.11.2018 Yle Teema

  Ääniä ja puhetta elokuvamusiikista.

  Teeman elokuvafestivaalin väliaikanumeroissa nähdään musiikintekijöitä ja heidän äänilaitteitaan sähkötamburasta modulaarisyntetisaattoriin nimeltä Wendy. Lavasteena katsojilta kerätyistä vhs-kaseteista rakennettu valoneliö.

 • Space Junk 28 years: Monuments of the Concrete Era

  01.08.2018 Kulttuuri

  Features new Finnish electronic music.

  In this version, which includes images, the monuments of the age of concrete, abandoned places and objects engage in dialogue with previously unheard Finnish electronic music.

 • Mika Vainio – A Quiet Life

  18.12.2017 Kulttuuricocktail

  Mika Vainio lähiomaisten, ystävien ja työtovereiden silmin.

  Taiteilija Mika Vainion (1963–2017) elämä lähiomaisten, ystävien ja työtovereiden kertomana.

 • Ääniä toisesta maailmasta!

  12.04.2017 Musiikki

  The Thing, I Dream of Wires, Avaruusromua

  Se oli maailman pelottavin ääni. Siinä oli jotakin selittämätöntä ja tuonpuoleista. Elokuva oli jännittävä, mutta se ääni… Se oli suorastaan jäätävä. Mistä se tuli? Mikä sai sen aikaan?

 • Kulttuuri on läsnäoleva henki. Avaruusromua 1.1.2017

  29.12.2016 Musiikki

  Kuunnellaan lähimenneisyyttä: vuoden 2016 kotimaista satoa

  ”Jos aikakautemme tunnusmerkki on hämmennys, niin hämmennyksen syy on mielestäni se, että asioiden ja toisaalta asioita kuvaavien sanojen, aatteiden ja merkkien väliltä on yhteys katkennut”. Näin kirjoitti ranskalainen kirjailija ja teatterin uudistaja Antonin Artaud. ”On nimenomaan pidettävä mielessä, että kulttuuri on toimintaa”, hän muistutti. Artaud sanoi kulttuurin olevan henki, joka on läsnä. Vuoden 2017 ensimmäisessä Avaruusromussa kuunnellaan lähimenneisyyttä: vuoden 2016 kotimaista satoa. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Matkustaminen on vaarallista! Avaruusromua 9.10.2016

  06.10.2016 Musiikki

  Musiikkia esittävät mm. Jimi Tenor, Desert M, Sid Hille.

  Se on vaarallista ennakkoluuloille, kiihkomielisyydelle ja kapeakatseisuudelle, sanoi Mark Twain. Ei ole olemassa vieraita maita, kirjoitti Robert Louis Stevenson, matkailija on se ainoa vieras. Hyvällä matkustavaisella ei ole mitään suunnitelmia, eikä aikomustakaan saapua perille, sanoi kiinalainen filosofi Lao-Tse. Me olemme maailmassa elääksemme, emme paetaksemme elämää. Jotakuinkin näin kirjoitti Paul Brunton. Avaruusromussa liikutaan enemmän tai vähemmän konkreettisesti, tunnuslauseena: onni on matka, ei määränpää. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Kontulasta hetkeksi konemusiikin pesä: "Haluamme vaihtoehdon lähiöiden karaokelle ja suomiräpille"

  15.04.2016 Yle Uutiset

  Kontulan konemusiikkifestivaali tuo Itä-Helsinkiin vaihtoehdon lähiöiden karaokelle. Konemusiikki raikaa tänä viikonloppuna niin baareissa, metroasemalla kuin Mikaelinkirkossa.

 • Ajankohtainen kolmonen: Lal Lal Lal Festival, Tampere Biennale ja Kontula Electronic

  08.04.2016 Musiikki

  Tämän hetken kolme kovinta tapahtumaa.

  Intoilemme kaikesta musiikkiin liittyvästä. Tällä kertaa vauhkoilun kohteena kolme kaupunkitapahtumaa.

 • Avaruusromua 25 vuotta radiossa ja kerran televisiossa!

  30.04.2015 Musiikki

  Legendaarinen radio-ohjelma Avaruusromua täyttää 25 vuotta.

  Mitä mieltä on tarjota kuuntelijoille musiikkia, joka ei ole tavanomaista? Avaruusromua on jo neljännesvuosisadan ajan tarjonnut musiikkia, joka rytmiltään, kestoltaan ja tunnelmaltaan on poikennut hyvinkin paljon siitä musiikista, jota radiosta yleensä kuullaan. Avaruusromua kuljettaa ajatuksia, luo tunnelmia ja herättää muistikuvia.

 • Kun musiikki muuttuu... Avaruusromua 5.10.2014

  06.10.2014 Musiikki

  Toimittajana Jukka Mikkola.

  “Minun oli lopultakin aika tehdä jotakin omalla nimelläni, oikealla nimelläni”, sanoo belgialainen Dirk Serries. Tällä nimellä häntä ei monikaan tunne, mutta kun mainitaan Vidna Obmana, alkaa jo kuulostaa tutummalta.

 • Yhdeksänkymmentäluvun suomirockin ykkösketjua

  12.06.2014 Elävä arkisto

  Viimeinen suomirockin historiaa käsittelevistä sarjoistani oli 1990-lukuun keskittynyt Hyvää yötä ja huomenta. Se poikkesi aiemmista sarjoista siinä, että se kuvattiin käsiteltävän vuosikymmenen viimeisenä vuotena ja käytännössä kaikki haasteltavat olivat aktiivimuusikoita, osta vasta uransa alkuvaiheessa.

 • Lontoolaisfestivaalilla täysin suomalainen ohjelmisto

  25.06.2013 YleX

  Loka-marraskuun vaihteessa järjestettävä London International Festival of Exploratory Music (LIFEM) juhlii tänä vuonna viisivuotista historiaansa suomalaisittain komealla esiintyjäkaartilla.

 • World Village Festival Draws Crowds

  29.05.2011 Yle News

  Trumpeted as Finland's largest multi-cultural event, Helsinki's two-day World Village Festival drew an estimated 70,000-80,000 people over the weekend.

 • Kymmeniä tuhansia kävi Maailmalla kylässä

  29.05.2011 Yle Uutiset

  Suomen suurimpana monikulttuuritapahtumana itseään markkinoiva Maailma kylässä -festivaali keräsi lauantaina ja sunnuntaina arviolta 70 000 - 80 000 kävijää Helsingin Rautatientorille. Ilmaistapahtuman osallistujamäärä oli hiukan suurempi kuin viime vuonna.

 • World Village Festival This Weekend

  26.05.2011 Yle News

  The World Village festival will be held in Helsinki’s Kaisaniemi park this weekend. The festival aims to celebrate diversity, offering glimpses of different cultures from around the world. The festival, which has been running since 1995, tries to draw attention to civil society organisations' work with an extensive factual programme alongside more conventional music and cultural activities.

 • Rock-Suomi-bonuksia 10: Valloittajat

  31.12.2010 Elävä arkisto

  Elävän arkiston lisämateriaalia Rock-Suomen päätösjaksoon.

  Suurellisten rock-unelmien sijaan useimmat suomalaisbändit ovat matkanneet maailmalle pakettiautolla ja omilla ehdoillaan. Tämän pitkän marssin kulkua voi seurata etappi etapilta myös Elävässä arkistossa.

 • Live: Jimi Tenor

  19.05.2010 Elävä arkisto

  Lahtelaisen multi-instrumentalisti Jimi Tenorin yhden miehen show YleX:n järjestämällä klubilla Helsingin Tavastialla.

 • Kotkalaista heviä Saksaan

  04.05.2009 Yle Uutiset

  Domination Black -yhtye edustaa Suomea Greifswaldissa järjestettävässä kulttuuritapahtumassa.

 • Suomalaiset taiteilijat esittäytyvät nykytaiteen Mekassa

  08.05.2008 Yle Uutiset

  Suomalainen nykytaide esittäytyy kesällä New Yorkissa suuressa mittakaavassa. Nykytaiteen tärkeimpiin pyhätöihin lukeutuva modernin taiteen museo MoMA esittelee Arctic Hystery -näyttelyssään 16 suomalaisen taiteilijan ja taiteilijaryhmän teoksia.

Sivut