Hyppää pääsisältöön

Arja Saijonmaa

 • Ruotsalaiset pitävät Suomea modernina, mutta sulkeutuneena maana

  08.03.2018 Yle Uutiset

  Sauna, luonto, Sibelius ja Kekkonen nousevat yhä vahvasti esiin ruotsalaisten keskuudessa tehdyn kyselyn mielikuvissa. Suomalaiset nykypoliitikot ovat tuntemattomia.

 • Se aito ja alkuperäinen Perkele! Kuvia Suomesta on yksi Donnerin parhaista elokuvista

  31.10.2017 Yle Teema

  Donnerin kohudokumentin pääosassa on Suomen kansa.

  Jörn Donnerin tunnetuin dokumentti on terävä ajankuva, jonka pääosassa on Suomen kansa vuonna 1970.

 • Toimittajalta: Vielä kun ruotsalaiset saataisiin Tukholman Suomi-juhliin

  25.08.2017 Yle Uutiset

  Tukholmassa on tarkoitus esitellä ruotsalaisille modernia suomalaisuutta. Parhaiten ruotsalaisia vetävät Arja Saijonmaa ja muumit.

 • Ruotsalaisilta kehuja suomalaisille Tukholmassa: "Voimakkaita, velvollisuudentuntoisia ja kovia tekemään työtä"

  24.08.2017 Yle Uutiset

  Suomi on ruotsalaisille usein "kiva maa", mutta siitä tunnutaan tietävän Ruotsissa yllättävän vähän. Kysyimme Suomi 100 -juhlassa tukholmalaisilta mitä he ajattelevat Suomesta ja suomalaisista.

 • Expressen: Näitä suomalaisia ruotsalaiset rakastavat

  06.12.2016 Yle Uutiset

  Ruotsalaislehti on Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi listannut suomalaisia, joita ruotsalaiset ovat vuosikymmenien varrella ihailleet ja rakastaneet. Heitä voisi mainita satoja, Expressen sanoo.

 • Arja Saijonmaa - taiteilija ja taistelija

  12.10.2015 Klassinen

  Laulaja Arja Saijonmaa vieraana Kohtauspaikka-ohjelmassa

  Arja Saijonmaa kysyi nuorena Sibelius-Akatemian opiskelijana itseltään, mitä hyötyä hänen klassisesta pianonsoitostaan olisi yhteiskunnalle. Kun oma opinahjo ei pystynyt vastaamaan tähän kysymykseen, lähti Saijonmaa etsimään vastausta Ylioppilasteatterista. Sieltä hänet nappasi maailmankiertueelleen Mikis Theodorakis, ja tuolla kiertueella Saijonmaa on tietyllä tavalla edelleen. Lue juttu ja kuuntele Kohtauspaikka Yle Radio 1 pe 16.9. klo 14.

 • Missä on suomalaisten sydän? Ulkomailla asuvat suomalaismuusikot häpeävät kotimaansa rasismia

  28.09.2015 Yle Uutiset

  Suomen musiikkialan jättiläiset, Arja Saijonmaa ja Jukka Kuoppamäki ovat asuneet jo vuosikymmeniä ulkomailla. Kotimaassa puhjenneet rasistiset hyökkäykset pakolaisia vastaan saavat kummankin tuntemaan häpeää.

 • Euroviisukarsinnat kehittyivät kansanjuhlasta lama-ajan säästöviisuihin 1990-luvulla

  21.04.2015 Elävä arkisto

  Suomen euroviisukarsinnat vuosilta 1990-1999

  Suomen euroviisukarsinnat vuosilta 1990-1999

 • Iso D -leffa esittelee Dannyn urotyöt: "Olenhan tehnyt Suomeen 152 laulajaa"

  25.08.2014 Yle Uutiset

  Ilkka "Danny" Lipsasesta kertova dokumenttielokuva tulee ensi-iltaan syksyllä 2015. Elokuva on läpileikkaus Dannyn elämästä. Danny muistuttaa, että hän loi uransa ja yleisönsä ilman yksittäisen tv-ohjelman taustatukea.

 • Kesäkino: Punatukka

  06.06.2014 Yle Teema

  Teeman Kesäkinossa vietetään temaattisia elokuvailtoja suomalaisten naisten seurassa. Kesän kolmannen illan väljänä teemana on muutoksen kohtaaminen. Elokuvat ovat Kohtaamisia, Punatukka sekä Elma ja Liisa.

 • Koko jatsaa kesällä laajalla paletilla

  26.05.2014 Yle Uutiset

  Koko Jazz Club järjestää kolmannen kerran kesäkonserttien sarjan. Se kokoaa valikoiman pitkän linjan artisteja ja nuorempaakin polvea talon oman orkesterin vieraaksi.

 • 8.7. Teeman Elävä arkisto: Akkavalta - huumoria naisen roolista

  25.04.2014 Yle Teema

  Teeman kesä juhlistaa naisia, ja Elävä arkisto näyttää, miten naisasiaa ajettiin 40 vuotta sitten: naiset kaappaavat vallan ja tekevät roolien vaihtamisesta hulppeaa komiikkaa kahdessa nokkelassa viihdeohjelmassa, joissa vilisee aikansa tähtiesiintyjiä: ääneen pääsevät muun muassa Carola, Mimmi Mustakallio, Marion, Birgitta Ulfsson, Ann-Christine ja Tarja-Tuulikki Tarsala. Ohjelmat uusitaan perjantaina 11.7.2014.

 • 2.12. Teeman Elävä arkisto: Arja Saijonmaa

  17.04.2014 Yle Teema

  Viihdetaiteilija Arja Saijonmaa syntyi 70 vuotta sitten. Esiintymisen hän aloitti parikymppisenä, ja kolmikymppisenä hän nousi musiikin kansainvälistymisen symboliksi Suomessa. Kreikka, Ranska, Latinalainen Amerikka soivat hänen kantaaottavissa lauluissaan suomeksi ja ruotsiksi.

 • Iskelmä-Suomi on myös tangon satumaa

  15.02.2013 Elävä arkisto

  Tangontäyteinen bonus Iskelmä-Suomi-sarjan osaan 3.

  Tangohulluus valtasi Suomen 1960-luvun alussa. Uuden pohjoisen sielun saanut musiikki aiheutti räjähdyksen, jonka kaiku kiirii edelleen. Elävän arkiston tangopaketti on lisämateriaalia Iskelmä-Suomi-dokumenttisarjaan.

 • Joroisten musiikkia jo 35 vuotta

  25.07.2012 Yle Uutiset

  Joroisten musiikkipäiviä sävyttää toiminnan 35-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi musiikkipäivillä kuullaan kymmenessä konsertissa vokaalimusiikkia renessanssi- ja barokkimusiikista jazziin ja bluesiin.

 • Arja Saijonmaan loma Mikkelissä on saunomista, uimista ja laulua

  11.07.2012 Yle Uutiset

  "Elämä on sattumanvaraista. Jos Mikis ei olisi juuri silloin joskus kutsunut minua maailmankiertueelle, jos en olisi muuttanut Pariisiin, en olisi nyt tässä tällä tavalla." Arja Saijonmaa on aikuinen nainen, jonka sisällä asuu edelleen se nuori idealistinen tyttö, joka halusi muuttaa maailman.

 • Kulttuuri rönsyää Louhiojalla

  22.05.2012 Yle Uutiset

  Yle Pohjois-Karjalan Viikon kylä-kiertue jalkautui tiistaina Enon kupeella elävälle Louhiojan kylälle aamupäivän ajaksi. Kävi ilmi, että Louhiojalla asuu mukavan paljon lapsia, Louhitalolla tapahtuu kulttuurin rintamalla melkoisesti ja yritystoimintakin työllistää kylän väkeä.

 • Savusauna on alkuperäistä suomalaista designia

  30.01.2012 Yle Uutiset

  Sauna ja saunominen kiinnostaa taas. Kaupunkien yleiset saunat elävät renessanssia ja uusia suunnitellaan. Sauna kelpaa nyt myös dokumenttielokuvan aiheeksi ja ehkä pian myös design-tuotteeksi.

 • Videokooste: Linnan juhlissa pantiin jalalla koreasti

  07.12.2011 Yle Uutiset

  Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolla ja sen jatkoilla tunnelma kohosi korkealle. Jo Linnassa vieraat nauttivat täysin rinnoin Osmo Ikosen & Kaartin Combon svengistä. Jatkoilla juhlakansaa viihdytti mm. pitkän linjan taiteilija Arja Saijonmaa.

 • Arja Saijonmaa avaa Työväen Musiikkitapahtuman

  18.05.2011 Yle Uutiset

  Laulaja Arja Saijonmaa esiintyy Valkeakosken Työväen musiikkitapahtuman avajaisissa heinäkuussa. Pitkän kansainvälisen uran tehnyt Saijonmaan kanssa lavalle nousee pianisti Petri Somer. Festivaalin muita esiintyjiä ovat muun muassa Jenni Vartiainen ja Paleface.

Sivut