Hyppää pääsisältöön

RinneRadio

 • Kehitysvammaisille oma konemusiikkitapahtuma Joensuussa – Yhdistys: "Tällaisille tapahtumille olisi tarvetta"

  20.09.2018 Yle Uutiset - lyhyet

  Joensuun Kehitysvammaisten Tuki ry:n mukaan tällaisille tapahtumille olisi tarvetta, sillä aikuisille kehitysvammaisille ei ole Pohjois-Karjalassa säännöllisiä hengailuiltamia.

 • Avaruusromua: Mitä on tehdä musiikkia?

  19.07.2018 Kulttuuri

  Mitä on olla säveltäjä?

  Aika on minun työkaluni, sanoi säveltäjä La Monte Young. Mitä on olla säveltäjä? Amerikkalainen Michael Vincent Waller sanoo yhä löytävänsä uusia puolia säveltäjänä olemisesta. Hän käyttää englannin kielen verbiä discover, joka tarkoittaa paitsi löytämistä, myös selville saamista, paljastamista, toteamista ja huomaamista. Kyse on monimuotoisesta ja monitahoisesta seikasta: säveltämisestä. Avaruusromussa monta näkökulmaa asiaan. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Myös se, mitä siinä ei ole… Avaruusromua 19.11.2017

  16.11.2017 Musiikki

  Musiikissa on tärkeää myös se, mitä siinä ei ole.

  ”Musiikissa on tärkeää myös se, mitä siinä ei ole”. Näin sanoi edesmennyt elektronimuusikko Mika Vainio. Hän sanoi musiikkinsa muodostuvan siten, että mukaan otetaan vain tarvittavat äänet ja kaikki muu jätetään pois. ”Musiikki, oleminen ja soittaminen ovat etsimistä, johon sisältyy toivo uuden löytämisestä”, sanoo rumpali ja säveltäjä Teppo Mäkynen. Näillä ajatuksilla Avaruusromussa lähdetään liikkeelle. Matkan aloittaa Mika Vainiolle omistettu tuore sävellys. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Saamelaismuusikko Wimme Saari: Koti-ikävä tuntureille helpottaa järven jäällä

  02.04.2017 Yle Uutiset

  Wimme Saari on yli 30 vuotta joikannut musiikkiaan maailmalle. Pohjoiseen kaipaava saamelainen pitää majapaikan Pohjois-Karjalassa, koska isän rooli menee kaiken edelle.

 • Zarkus Poussa – lyömäsoittimien suvereeni hallitsija

  26.01.2016 Elävä arkisto

  Muusikko Zarkus Poussa hurmaa monipuolisuudellaan

  Lyömäsoitintaiteilija Markus "Zarkus" Poussan kädessä soi lähes mikä tahansa soitin. Pianisti Iiro Rantala kuvaa vuoden 2004 Lauantaivekkari-ohjelmassa uutta muusikkopolvea "käsittämättömän monipuoliseksi, joka hallitsee suvereenisti miltei kaikki tyylit, soittaa useita instrumentteja, laulaa, tanssii ja näyttelee". Zarkus Poussan hän nostaa tämän polven kirkkaimmaksi edustajaksi.

 • Muusikko Zarkus Poussa on kuollut

  26.01.2016 Yle Uutiset

  Zarkus Poussan kuolemasta kertoi hänen yhtyeensä Hemma Beast myöhään maanantai-iltana.

 • Apua! Taas joulumusiikkia! Avaruusromua 20.12.2015

  17.12.2015 Musiikki

  Mitä tulee mieleesi kun puhutaan joulumusiikista?

  Mitä tulee mieleesi kun puhutaan joulumusiikista? Millaista joulumusiikkia kuulit tänään, eilen, toissapäivänä? Mikä tekee laulusta joululaulun tai mikä tekee musiikista joulumusiikkia? Sanakirjamääritelmän mukaan joululaulu on laulu, jonka sanoitus liittyy aiheeltaan jouluun. Näin toki on, mutta säännön vahvistavia poikkeuksia on epäilyttävän paljon. Musiikki on olennainen osa joulun tunnelmaa, joulun mielen maisemaa. Tämän tietävät niin kauppiaat kuin mediakin. Avaruusromussa aivan oikeaa joulumusiikkia, jota esittävät mm. John Boswell, Ken Elkinson, Tapani Rinne, The Moog Machine ja Santo Domingo De Silos –luostarin munkkikuoro. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Soundcheck oli aikuisemman musadiggarin rajaton riemu

  13.02.2015 Elävä arkisto

  1993–94 kuvattu kahdeksanosainen musiikkiohjelmasarja.

  Helsingin Asematunnelin Jumo Jazzclubilla vuosina 1993–94 kuvattu kahdeksanosainen ohjelmasarja tarjoili musiikkia moneen makuun. Juontajapari Maria Lindell (myöhemmin Guzenina) ja Seppo Pietikäinen esittelivät kerran kuussa yleisölle musiikkimaailman ihmeellisyyksiä rokin, jazzin, etnon ja teknon vaikutuspiiristä, kotimaasta ja kaukomailta. Vain iskelmä oli julistettu ohjelmassa pannaan.

 • Suomirock ei tunnustanut rajojaan enää 1990-luvulla

  22.12.2014 Elävä arkisto

  Muusikot alkoivat tehdä musiikkia omista lähtökohdistaan.

  1990-luvulla suomirock paitsi hajosi alakulttuureihin, kasvoi nopeasti ulos perinteisen rockin hiekkalaatikosta, vaikka siellä rymyttiin antaumuksella. Muusikot alkoivat tehdä musiikkia omista lähtökohdistaan.

 • Ääniä ei kuule, jos niitä ei kuuntele... Avaruusromua 7.12.2014

  05.12.2014 Musiikki

  "Mitään ei tapahdu, ennen kuin ääniä alkaa kuunnella."

  "Mitään ei tapahdu, ennen kuin ääniä alkaa kuunnella", sanoo kanadalainen äänien ja äänimaisemien tutkija Raymond Murray Schafer. Ja hän tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että ääniä ei kuule, jos niiden kuuntelemiseen ei keskity. Avaruusromua tarjoaa mahdollisuuden keskittyneeseen äänien kuunteluun. Äänimaisemallista ja mielenmaisemallista musiikkia esittävät HattiBhutamBand, Omfalos Renaissance, Lauri Hannu, Jonathan Badger, Janek Shaefer ja Orchestra of the Upper Atmosphere. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Lost in Musicin artistikattaus on valmis – mukana muun muassa Satin Circus, Mikael Gabriel ja Noah Kin

  23.09.2013 YleX

  Lost In Music -kaupunkifestivaali nostaa valokeilaan yli sata ajankohtaista artistia. Kotimaisten lupausten ja paikkansa vakiinnuttaneiden tähtien joukkoon Lost In Musiciin mahtuu myös yhdeksän ulkomaista esiintyjää Baltiasta, Ruotsista, Tanskasta ja Venäjältä.

 • Slo Motive aloittaa Oulusta

  13.11.2012 Yle Uutiset

  Oulun Musiikkijuhlat ja Jazz 20 ry tuottavat jatkossa yhteistyössä Jazzliiton kiertuekonsertteja Ouluun.  Ensimmäinen yhteistuotanto on keskiviikkona 14. marraskuuta, kun kiertueensa Oulusta aloittaa vuonna 2008 perustettu Slo Motive.

 • Pori Jazz astuu Flow’n tontille - tänä vuonna lavalla kuumia artisteja

  17.04.2012 YleX

  Pori houkuttelee maastoonsa nyt aikuisia hipstereitä.

 • Faces pyörähtää käyntiin

  29.07.2009 Yle Uutiset

  Billnäsin ruukkialueella Pohjassa alkaa keskiviikkona viisipäiväinen Faces Etnofestivaali ja Faces-taidenäyttely.

 • Suomalaista musiikkia esitellään festivaaleilla Saksassa

  21.04.2008 Yle Uutiset

  Suomalaista pop-muusiikia viedään taas voimalla Saksaan. Helsinki in Berlin - musiikkifestivaali tuo Berliiniin ennätysmäärän suomalaisia taiteilijoita. Tapahtumaa rahoittavat mm. musiikkivientiorganisaatio Musex, Saksan Suomi-instituutti ja pääkaupunkiseudun kaupungit. Lauantaina vientifestivaali avajaiskonsertissa nähtiin Jimi Tenor ja Rinneradio.

 • RinneRadio täysillä

  27.02.2008 Elävä arkisto

  Tapani Rinteen johtama RinneRadio yhdistelee jazzia ja modernia konemusiikkia Groovymeisselissä Vanhalla yo-talolla vuonna 1996.

 • Vietävän hyviä artisteja Midem-avajaisiin

  21.10.2005 Yle Uutiset

  Suomalaiset esiintyjät Midem-musiikkitapahtuman avajaisiltaan on valittu. Tammikuussa Cannesissa festivaalipalatsin lavalle nousee kotimaassa tuttuja nimiä, mutta myös muutama vähemmän tunnettu artisti.