Hyppää pääsisältöön

Aleksandr Glazunov

 • Emigranttisäveltäjä Ernest Pingoud’n ihanteellinen itsemurha – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  14.10.2019 Klassinen

  Muistamme syntymäpäivänä 14. lokakuuta.

  Säveltäjä Ernest Pingoud pakeni 1918 Venäjän vallankumousta Suomeen. Uuden kotimaan ahdasmielinen ilmapiiri ja nuiva suhtautuminen modernismiin masensivat vähitellen aikaansa edellä olevan säveltäjän. Kesällä 1942 Pingoud teki itsemurhan tavalla, jota hän oli aina pitänyt ihanteellisimpana tapana kuolla.

 • Kamarimusiikkikonsertti - Sankt-Peterburg – Moskva Muzyka Ekspress

  24.04.2019 RSO

  Reeta Maalismaa, taiteellinen suunnittelu ja viulu; Jukka Harju, käyrätorvi; Laura Vikman, viulu ; Jakob Dingstad, alttoviulu; Tomas Nuñez, sello; Kirill Kozlovski, piano Reinhold Glière: Neljä kappaletta käyrätorvelle ja pianolle op.35 Alfred Schnittke: Jousitrio Alexander Glazunov: Rêverie op.24 Nikolai Medtner: Pianokvintetto OSTA LIPPU

 • Romanttista referenssiä ylväällä soittimella

  01.09.2017 Klassinen

  Levyarvio

  Skotlannin kamariorkesterin soolokäyrätorvisti Alec Frank-Gemmill sekä oiva pianisti Alasdair Beatson käyttävät uudella levyllään neljää eri luonnontorven ja fortepianon yhdistelmää kattaen niillä koko 1800-luvun Beethovenin ajasta 1900-luvun alkuun. Sointierot ovat huomattavia, ja ilmaisullisesti erilaisten torvien käyttäminen – mäntämallisilla venttiileillä ja ilman – auttaa ymmärtämään miltä ne ovat aikanaan kuulostaneet yleisön ja säveltäjien korviin.

 • Chamber Music Concert 2

  09.04.2015 RSO in English

  Chamber music by Schubert, Lutosławski, Schumann and Silvestrov. BUY TICKET